emir

Den här veckan lyfter två av Emirates enorma A380 med gigantiskt stora djurdekaler på båda sidorna av planen. Budskapet är att Emirates stödjer United for Wildlife, ett globalt samarbete som förenar välgörenhetsorganisationer i kampen mot illegal handel av vilda djur. Emirates engagerar sig på flera sätt, dels genom personalutbildningar om illegal djurhandel och dels genom förbudet att transportera djurtroféer.

Det är en vacker och gigantiskt stor dekal över hela planet med några av världens vilda djur som hotas av tjuvjakt och illegal handel. Dekalen på första planet har bilder av sex utrotningshotade arter, medan det andra planet kommer att ha en dekal med noshörningar och elefanter. Bilderna och budskapet täcker hela sidan, undersidan och vingarna på flygplanen.

Syftet med dekalerna är att uppmärksamma den illegala djurhandeln och kommunicera behovet av akuta åtgärder.

Mr. William Hague, ordförande för United for Wildlife Transport Taskforce, berättar:

– Vi välkomnar flygbolaget Emirates engagemang och insatser för att bekämpa den illegala handeln av vilda djur. Det här är så mycket mer än enbart en miljöfråga. Den illegala handeln har nu erkänts som ett allvarligt och organiserat gränsöverskridande brott, ett brott som driver korruption. Dådet kopplas även ihop med pengatvätt och kan skada både ekonomi och utveckling i många av världens fattiga länder och dess samhällen. Det kommer att krävas en gemensam insats med flera avskräckande medel mot tjuvjakt och smuggling, vaksamt polisarbete och införandet av straff mot dessa brott. Dessutom måste vi kommunicera mer med konsumenterna för att lyckas stoppa efterfrågan av produkter från vilda djur och skydda djuren inför framtiden.

– Många djur är starkt hotade på grund av den oväntade ökningen av illegal handel av vilda djur, särskilt den afrikanska elefanten, noshörningar, tigrar och myrkottar. Det pågår just nu en global tjuvjaktskris, och alla måste dra sitt strå till stacken för att stoppa krisen innan det är för sent. Vi på Emirates tror att den globala transportindustrin, inklusive flygbolag, kan vara med och göra stor skillnad för att bryta kedjan av illegal djurhandel. På Emirates gör vi vad vi kan med våra resurser, säger Sir Tim Clark, VD för Emirates.

Konsumenter kan också själva bidra till kampen genom att bojkotta produkter som är gjorda av delar från dessa utrotningshotade djur, och hindra andra från att köpa produkterna.

Största dekalen i Emirates historia

Emirates två A380-plan kommer genomföra flygningar den här veckan. Den första avgick mot London måndagen den 2 november och nästa flight avgår till Mauritius torsdag den 5 november. Båda flygplanen bär olika budskap med tryck av utrotningshotade djur.

Dekalen täcker ungefär 40 procent av planets yta. Den största av dekalerna är 42,5 meter lång, 6,2 meter hög och väger 70 kg. Dekalerna är de största som flygbolaget någonsin har satt på någon av sina flygplan, och dekalerna är designade, producerade och applicerade av Emirates egna personal. Teamet bestod av 28 personer som under två och en halv dag applicerade dekalerna på ett av A380-planen, vilket motsvarar närmare 900 mantimmar per plan.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here