2014-09-15-image-8

Svårt att slita dig från mobilen var vänlig välj den angivna filen. Kanske är det så våra gator och torg bör se ut.

Taskig uppsikt i kombination med motsatsen till powerwalk. Att gå samtidigt som du skickar sms (eller vafan du nu gör med telefonen) är inget charmigt beteende. Dagligen tvingas jag gå slalom mellan människor likt koner för att ta mig fram. Jag gillar slalom men inte alla dagar i veckan. Är du en av dessa gamnackar som illa tvunget trilskas med att ha bägge ögonen på mobilen under pågående färd så lär dig att hantera det. I annat fall skärp dig.

Titta upp minst var tredje sekund (gamla regler). Annars kommer du att vara i vägen, du både blockerar och framstår som en jubelidiot på samma gång.

Det handlar INTE om att stressade människor, som smidigt vill ta sig från punkt a till b skulle behöva en egen fil för detta ändamål. Däremot bör du med noll kontroll över din omgivning under ditt spatserande, på grund av en elektronisk apparat ta dig en funderare. Om det du nu gör på din telefon är så fruktansvärt viktigt, slå dig ner på en parkbänk. Utför din handling och därefter fortsätt med din påbörjade vandring.

Större problem finns, jag vet. Men just denna måndag är jag inte alls sugen på slalomåkning mellan självupptagna ouppmärksamma mobilmongos. Innan filerna i fråga blir till verklighet i vårt avlånga land kan vi väl vara överens om att parkbänken får bli din bästa vän?

I annat fall räkna med en medveten krock. Som förhoppningsvis innebär en tappad och sprucken sprillans ny iPhone 6.
För det är du värd.

Tack på förhand och trevlig vecka.

/Mr. Slalom

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here