bungy1

Bungy Jump. Vad visste ni om den slaka linan med bounce-effekt sedan tidigare? En extremsport som framkallar fjärilar i magen och eventuellt får en att göra i brallan kan vi vara överens om. Men nog allt finnas det mer att berätta om fenomenet med det fria fallet från högre höjd.

Låt oss direkt kasta oss in (ut) på topp 10-listan över de högsta ”Bungy Jumpsen” i världen från fixerad struktur, dvs bro, plattform, torn etc.

321 meter: Royal Gorge Bridge, Colorado, United States

233 meter: Macau Tower, Macau, China

220 meter: Verzasca Dam, Ticino, Switzerland

216 meter: Bloukrans Bridge, Western Cape, South Africa

192 meter: Europabrücke Bridge, Innsbruck, Austria

190 meter: Niouc Bridge, Val d’Anniviers, Switzerland

175 meter: Altopiano di Asiago, Vicenza, Italy

169 meter: Kolnbrein Dam (Kölnbreinsperre), Carinthia, Austria

166 meter: Vidraru Dam, Curtea de Arges, Romania

160 meter: The Last Resort, Bhote Kosi River, Nepal

På plats nummer 2 hittar vi Macau Tower som är ”Highest Commercial Bungee Jump In The World” enligt Guinness Book of Records. Ett fritt fall på 8 sekunder innan linan bromsar upp och gör fallet till en gungande färd av bättre slag! Royal George Bridge i USA som toppar listan är den allra högsta från plattform men hopp härifrån har endast utförts i samband med speciella events. Nya Zealand är ett mecka för extremsporter där utförande gällande bungees kan te sig på alla möjliga vis. Parhoppning, hopp med cykel och andra spex finns bland utbudet.

Skall vi diskutera bungy jump och dess ursprung får vi gå tillbaka långt i tiden, den sagan gör sig bättre i videoformat. Att spana in den lilla historien on Bungy Jump lär falla de flesta i smak, kort & gott en story att falla för.

bung3

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here