alfa

Efter världspremiären på bilsalongen i Detroit, USA, tidigare i år lanseras nu den taklösa Spider-versionen av den fullfjädrade sportbilen Alfa Romeo 4C i Sverige.

Mittmonterad turbomotor, tygsufflett och bakhjulsdrift ger en svensk prislapp från 694 990 kronor.

När den taklösa Alfa Romeo 4C Spider nu lanseras på den svenska marknaden följer den unika skyddsportbilen i samma spår som den hyllade Coupé-versionen, som Alfa Romeo tidigare lanserat och som redan börjat levereras till svenska kunder.

Den nya Spider-versionen är en toppmodern, bakhjulsdriven sportbil med plats för två personer som kombinerar de starka sidorna hos Coupén – men 4C Spider får samtidigt en tygsufflett som enkelt kan monteras av, vilket ger en ännu mer intensiv ljudupplevelse från den temperamentsfulla och välsjungande turbomotorn. Extremt låg vikt ger en äkta sportvagnskänsla och fantastiska köregenskaper på såväl racingbana som på vanlig väg.

Tillverkas för hand i begränsad upplaga

Precis som Coupén tillverkas nya 4C Spider för hand vid fabriken i Modena, Italien, men produktionen är begränsad. Maximalt 1 000 bilar kommer att byggas per år, vilket gör nya 4C Spider till ett mycket exklusivt inslag i Alfa Romeos modellprogram.

Designen bär flera välkända Alfa Romeo-linjer och resultatet har hyllats av många som den snyggaste sportbilen på marknaden. Det unika med Alfa Romeo 4C är att hela plattformen är tillverkad i kolfiber, en teknik som normalt enbart används på betydligt dyrare sportbilar.

Tack vare det får Alfa Romeo 4C en mycket låg vikt, fyra kilo per hästkraft, och en perfekt viktfördelning; 40 procent över framaxeln och 60 procent över bakaxeln – vilket också bidrar till den unika körupplevelsen. Vid hård körning uppnås maximalt 1,10 G vid acceleration och 1,25 G vid retardation.

Turbomotor och svensk lansering

Den mittmonterade motorn, en 4-cylindrig 1 750 TBI Turbo-bensinmotor, är av samma specifikation som den i 4C Coupé. Det betyder 240 hästkrafter som i kombination med den låga vikten ger en acceleration från 0 till 100 km/h på endast 4,5 sekunder. Topphastigheten är hela 257 km/h.

Motorblocket är tillverkat helt i aluminium, bränslet direktinsprutat och effekten leds till bakhjulen via Alfa Romeos effektiva TCT dubbelkopplingsväxellåda, som ger såväl komfortabla som effektiva växlingar i alla situationer.

 I Sverige kommer nya Alfa Romeo 4C Spider att kosta från 694 990 kronor och kan beställas redan nu. I standardutrustningen ingår bland annat bi-xenon strålkastare, dubbelkopplingsväxellåda, antisladdsystem, stöldlarm och däcktrycksövervakning.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.