sigh

Som filmnörd är det viktigt att ha kontinuerlig koll på allt som hör ämnet till. Skvaller om skådisar, datum för biopremiärer, vem som äger rättigheterna till vad, vilken tysk filmepok som präglade vilka amerikanska filmer, vilken regissör som sa vad om vilken film, hur många personer det krävdes för att styra triceratopsen i Jurassic Park och så vidare. Ibland (men bara ibland) händer det att även den bäste råkar missa en film. Marknadsföring, distributionsbolag, vilka som varit inblandade i produktionen och annat spelar såklart in, det kan ju omöjligen vara endast mitt fel *hosthost* att min radar låter guldkorn passera…

Ibland är det såklart pinsamt, men oftast är det enbart positivt då dessa filmer förr eller senare ploppar upp i mitt synfält ändå, och då gör mig lika glad som jag är nu när jag precis kollat klart på den brittiska svarta komedin Sightseers (2012) som fantastiska Studio S Entertainment släppte på svensk DVD 2014 (ingen smygreklam, spana in deras hemsida så fattar ni varför jag hyllar dem).

Kortfattat handlar brittiska Sightseers om ett lite udda, nyförälskat par som under sin husvagnssemester till olika sevärdheter, bland annat ett pennmuseum, passar på att ha ihjäl turister och annat löst folk som de stör sig på. Grundpremissen är enkel, men personporträtten som för tankarna till killinggängets tragikomiska galleri av rollkaraktärer är på gränsen till genial. Den stickande hundpsykologen Tina (Alice Lowe) är både välspelad och välskriven, likaså Steve Orams kallblodiga och grubblande rollkaraktär Chris.

Jag skulle kunna gå på om ett stundtals vackert foto, underhållande dialog, bra tempo, snyggt smink (det är riktigt snyggt smink) och så vidare tills korna kommer hem, men istället råder jag er alla att leta reda på detta tills nu (för mig) okända mästerverk!

Studio S Entertainment hittar ni här: http://www.studiosentertainment.se/

(Hade jag satt ett betyg hade den fått fyra av fem!)

p-sightseers

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.