lall

Christophe Lallet spelar inte bara fotboll utan skriver även musik under namnet Lallet. Vi på Baws fick chansen att ställa några frågor din den skönsjungande bolltrollaren.

”Blundar” är din senaste singel, hur tycker du mottagandet har varit?

Mottagandet av Blundar har varit fantastiskt! Över förväntan. Jag har läst många otroligt fina kommentarer och folk jag pratat med har känt igen sig i texten och tagit låten till sig på ett hedrande sätt.

Finns det några planer för ett album?

Ja det finns planer på ett album. Men i den närmsta framtiden siktar vi på en singel nummer 2 och en EP i slutet på året.

Vad vill du förmedla med din musik?

Jag vill förmedla känslor såklart. Och då menar jag att om jag skriver en glad kärlekslåt vill jag förmedla ren glädje. Skriver jag en olycklig kärlekslåt vill jag nå ut till folk som kan känna igen sig i att få sitt hjärta brustet. Kanske få utlopp för ondhet som brottas inombords via låten. Jag kan också skriva om livet. Att ge folk en nyfikenhet och förväntan med eller i något som komma skall.

Hur går arbetet till när du/ni skriver din musik?

När jag är kreativ så försöker jag fånga en känsla jag har för stunden. Fast så som jag känner behöver oftast inte resultera i hur låten blir. Är jag fulladdad med känslor så fungerar det mer som bensin, energi och inspiration att skriva en text och sätta toner.

lall2

Vad lyssnar du själv på?

Jag har väldigt blandad musiksmak. Men jag är väl förmodligen en mainstream-torsk. Kan dock fördjupa mig i annan sorts musik också. Jag gillar isländskt, typ Mum, Sigur ros. Även gammal collegepunk spelas i mina öron.

Hur länge har du själv sysslat med musik?

Jag har egentligen hållit på med musik hela livet. Men det var nog inte förens vid sen tonår eller tidig 20-årsålder jag verkligen mådde bra av att skriva själv. Att sätta ord och toner på känslor gav mig något. Har aldrig varit nåt fan av att spela och sjunga andras låtar. Jag är mer narcissistisk av mig när det kommer till att utöva musik.

Du spelar ju även fotboll på hög nivå, hur går det att kombinera dessa 2 yrken?

Det går bra. Fotbollen är ju väldigt statisk på många sätt. Träning varje dag, samma tid. Man tränar hårt i två timmar och övar så att man gör det man ska på matcher. Så fort jag är klar så stänger jag av fotbollen och intresserar mig av annat. 90% musik. Så när jag har bra vibe så går jag till studion eller sitter med min gitarr. Skönt att kunna släppa fotbollen precis på samma sätt som att jag släpper allt som har med musik att göra när det är träning.

Finns det några spelningar inplanerade i framtiden?

Den enda spelningen vi har inbokat just nu är i Oslo 25/6. På The Thief Unplugged. Men håll utkik på sociala medier typ Instagram: clallet eller lalletmusicinfo och/eller på Facebook: lalletmusicinfo för kommande spelningar. Mycket styrs av fotbollens spelschema i dagsläget. Men det planeras för fullt. Jag längtar varje jävla dag tills jag får stå på scen och sjunga för er.

Ser man inte Lallet på fotbollsplanen kan man alltså se han på scen. Vi ser fram emot att höra resterande material som är under planering och arbete. Så länge kan man lyssna på singeln Blundar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.