whisk (kopia)

The Macallan presenterar stolt nya Classic Cut, en njutbar single malt-whisky i begränsad upplaga med en unik smakprofil.

Classic Cut är ett uttryck för The Macallans strävande att hela tiden hitta det extraordinära och med Classic Cut har destilleriet skapat en whisky med unik karaktär och eftersträvansvärda smaker och aromer. The Macallan Classic Cut är ett återkommande årligt släpp och varje utgåva kommer att ha en unik smakprofil, vilket gör att den tros bli ett populärt samlarobjekt.

Whiskyn har lagrats på speciellt utvalda exklusiva ekfat, kryddade med Oloroso-sherry från Jerez i Spanien. Faten har gett whiskyn en naturlig färg och distinkta aromer.

”Inspiration och innovation ligger i hjärtat av vad The Macallan står för och i Classic Cut har vi gått extraordinära längder för att lyfta fram whiskyns unika karaktär. Med en smakkombination av karamell, apelsinskal och muskotnöt och en lång värmande finish är Classic Cut en whisky att njuta av när du kopplar av”, säger Nick Savage, Master Whisky Destiller på The Macallan.

The Macallan Classic Cut lanseras i Systembolagets exklusiva sortiment 16 februari 2018 och en flaska kostar 799 kronor. 

Tasting notes:

Färg: Som en höstig solnedgång.
Doft: Minnesvärda dofter av krämig vanilj, söt ingefära och mjuka toner av nyfälld ek.
Smak: Smaken väger upp dofterna med noter av karamell, apelsinskal och värmande muskotnöt.
Finish: Lång med varm ek och en trevlig sötma.

The Macallan Classic Cut

Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 58,4 %
Artikelnummer: 40157-01
Pris: 799 kr

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.