nik

I natt lanserades sista delen av Nikes kampanjfilmer som släppts i samband med OS i Rio – ”Unlimited Will”. De tidigare var ”Unlimited Courage” som hyllade transpersoner inom idrotten, ”Unlimited Youth” som hyllade atleter som inte låter åldersnormen inom idrott sätta stopp för dem och ”Unlimited You” som inledde kampanjen om att ha modet att tänja på gränserna inom sport.

Den senaste filmen hyllar atleter med en vilja av stål. I filmen exemplifieras viljan av Kyle Maynard och hans fantastiska bedrifter. Maynard föddes med medfödd amputation, vilket innebar att han från födseln var utan både armar och ben. Idag 30 år gammal är han klättrare, författare, atlet och talare och lever efter en ”general life philosophy of specializing in not specializing.”. Han är dessutom den första personen någonsin som lyckats bestiga Kilimanjaro, utan armar, ben eller medhjälpare.

Maynards attityd handlar i mångt och mycket om en tro på att det inte finns några ursäkter att uppnå sina mål. Denna inställning har lyckats ta honom från amerikansk fotboll och brottning i grundskolan till att tävla i jiu-jitsu, slå världsrekord i tyngdlyftning och bergsbestigning. Allt tack vare en vilja av stål.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.