cheer

University of California har nyligen presenterat resultatet av sin senaste forskning. Nej de har inte botat cancer, däremot har de kommit fram till att personer upplevs snyggare i gruppsammanhang. Nästan lika viktigt alltså.

Studien visar att människor tydligen tycker att andra människor upplevs mer attraktiva när de är folk omkring dem. Med andra ord är den berömda ”selfie”-bilden inte så effektiv som man kan tro.

Hur forskar man fram sånt här?
Man lät en fokusgrupp studera olika fotografier där det förekom både enskilda människor samt gruppbilder. Det visade sig att majoriteten tyckte att gruppfoton var betydligt mer intressant än egobilder. Detta kallas för ”Cheerleader-effekten”, dvs man upplever alla medverkande som snygga, även om så egentligen inte är fallet.

Baws säger: En besvikelse. Vi hade hoppats på att cheerleader-effekten var något helt annat. Tankarna skenade iväg lite.

Snuskig gubbe säger: Perfekt argument om man vill ha hem två tjejer till sängkammaren, bara berätta för dem att de blir ännu snyggare tillsammans. höhöhö

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.