wuuu

Wu-Tang Clan har precis varit i Stockholm för att fira sitt 20-årsjubileum på Gröna Lund. I och med detta fantastiska besök vill jag ta tillfället i akt och highlighta deras första studioplatta: Enter The Wu-Tang (36 Chambers.) Mitt namn är Christian Norgren och enligt mig är denna platta en av top 5 bästa hiphopskivor som gjorts.

För er som inte vet är Wu-Tang en hiphopgrupp från NYC USA. De har varit aktiva sedan 1992, både som 9-mannagrupp, men även som soloartister. Wu-Tang Clan är mina personliga husgudar och just därför vill jag upplysa alla om en av deras bästa skivor som just grupp.

Jag kommer inte sätta betyg eller analysera skivan, för enligt mig är den så nära perfektion man kan komma. Både produktion, rap och helbildsmässigt (om det finns ett sådant ord). En liten anekdot gällande denna fantastiska platta: Min storebror har ett otroligt stort musikintresse och han lyssnar på otroligt mycket musik, men han har inte stenkoll på hiphop. Han visste självklart vilka Wu-Tang var men han hade inte lyssnat på det mer än min mamma. Men en dag när vi skulle rulla ner mot Göteborg hade jag gjort ett mixtape till honom med bland annat ett par riktigt starka spår från denna platta. Han blev frälst direkt, jag minns hur han klickade tillbaka låtarna för att höra igen och igen och igen.

Några dagar senare pratade jag med honom och han berättade för mig hur han spelat skivan jag gav honom i sin bil, ute i skogen där han bor väldigt idylliskt, med nervevade rutor och maxvolym. Kan tänka mig att han slog handen i plåten också. Året därefter gav jag honom just denna skivan i födelsedagspresent på vinyl, så nu äger även han detta mästerverk.

Så mitt förslag till er är att smälla igång denna skivan till jobbet, på festen, i bilen, ja överallt. För den här skivan är något av det bästa som gjorts inom hiphop/rap genren.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.