guid

Imorgon tar Sverige emot ett stukat Holland i Janne Anderssons första match
som förbundskapten. Det holländska landslaget, som missade EM i Frankrike i somras, har brottats med interna bråk som slutade i att de båda assisterande tränarna Dick Advocaat och Marco van Basten avgick. Dessutom förlorade man med 1-2 mot Grekland under förra veckan. 

Trots tumult tror spelarna att Holland drar det längsta strået mot Sverige, enligt statistik från Unibet har 61 % av spelen lagts på Holland som vinnare medan 23 % tror på Sverige-vinst och 16 % på oavgjort.

– Just nu är både Sverige och Holland två ganska osäkra kort. Janne Andersson har fått minimalt med tid på sig för att förbereda ett landslag som går in i en ny era utan Zlatan Ibrahimović. Trots att Holland borde vara ordentligt revanschsugna efter ett missat EM-slutspel visade matchen mot Grekland snarare att de är långt ifrån toppformen, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

I det långa loppet är Frankrike favorit att ta hem Grupp A med just Holland som den största utmanaren. Sverige är för närvarande rankade som trea på oddslistan och därefter följer Bulgarien, Vitryssland och bottentippade Luxemburg.

VM-kval: Sverige – Holland
Sverige 3.30
Oavgjort 3.30
Holland 2.20

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here