FOOTBALL : France vs Cameroun – UEFA Euro 2016 – 30/05/2016
Equipe de France

Tyskland, Belgien, Frankrike och England kommer göra upp om EM-bucklan – det visar unik statistik från Unibet som sammanställt hur Europa har spelat på fotbolls-EM i Frankrike. Hela 25 procent av insatserna har spelats på att Tyskland kan återupprepa succén från VM i Brasilien 2014 medan Belgien (13 procent), Frankrike (13 procent) och England (10 procent) är de största utmanarna enligt spelarna. 

– Tyskland är absolut en av guldkandidaterna, men att så många av spelarna håller tyskarna som storfavoriter är något överraskande. Samtidigt är det är relativt få som tror att finallagen från EM 2012, Spanien och Italien, har en chans på guldet. De har bara fått sju, respektive fem procent av spelarnas insatser, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Enligt oddsen är Frankrike den största favoriten till att ta guldet och ger just nu 4.20 gånger pengarna medan oddsen på att Tyskland vinner ligger på 5.00.

Även de svenska spelarna tror att det kommer stå mellan Tyskland (23 procent), Belgien (15 procent), England (13 procent) och Frankrike (11 procent). Samtidigt vill svenskarna inte riktigt ge upp hoppet om Zlatan & Co då 10 procent av insatserna från de svenska spelarna har spelats på att Sverige tar hem guldet, vilket kan jämföras med de europeiska spelarna där siffran ligger på 6 procent.

De europeiska spelarna är också rörande överens om att Thomas Müller kommer vinna skytteligan. Hela 23 procent av insatserna på turneringens bästa målgörare har satsats på Müller. Romelu Lukaku, Belgien, och Cristiano Ronaldo, Portugal, är de främsta utmanarna enligt statistiken.

Landet som vinner EM enligt spelarna (procent av insatserna):
Tyskland 25 %
Frankrike 13 %
Belgien 13 %
England 10 %
Spanien 7 %
Sverige 6 %
Italien 5 %
Portugal 4 %

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.