flix

Europas största bussbolag för långdistansresor vill ändra hur svenskar ser på resande. Efter uppköpet av Swebus är FlixBus redo att ta Sverige med storm, likt de gjort med resten av Europa; med trendsättande system för bokning av biljetter, kostnadsfritt Wi-Fi ombord och GPS-livespårning av sin buss.

Tack vare FlixBus teknikinnovationer möjliggör de ett nytt sätt att resa. Med smart nätplanering och dynamisk prisstyrning kan de alltid ge dig som resenär det bästa erbjudandet.  

Flixbus är mycket måna om deras klimatpåverkan och alla deras fordon är bränslesnåla och sparsamma när det gäller utsläpp av växthusgaser. För att öka hållbarheten ytterligare erbjuder FlixBus också klimattillägg för resenärers koldioxidutsläpp. Klimattilägget beräknas utifrån sträckan; och är exakt på kilometern. Ett sådant tillägg uppgår till ungefär en till tre procent av resans pris och mer än 3 miljoner av FlixBus kunder har valt att kompensera för sin resas koldioxidutsläpp; pengar som sedan investeras i ett projekt i Rwanda.

Sedan företaget startade 2013 har mer än 100 miljoner personer rest med företaget och bara under 2017 reste så många som 40 miljoner personer. För att bussen ska kunna ta den resande till sitt personliga resmål så säkert och så bekvämt som möjligt utvidgar de ständigt sina linjenät, som redan nu innehåller 300 000 förbindelser. Med FlixBus får man via en och samma bussplattform reseinformation runt om i Europa, med information på sitt eget språk.

Flixbus har också erbjudanden för bussluffning, med InterFlix kan du bussa genom Europa tillsammans med Flix-appen som alltid är tillgänglig på ditt språk och med samma igenkännbara gränssnitt. Något som sparar både pengar och många utslitna hår och svordomar över att försöka förstå sig på utländska tidtabeller.

Under 2018 lanserade de sina första gröna långdistanståg och också ett pilotprojekt med elektriska bussar i Tyskland och Frankrike. De har också lanserat sina första bussar i USA. Så världen är Flixbus spelplan och körfält.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.