brai

Den 2 april står Tekniska museet värd för ett event med fokus på särbegåvade unga. Brainchild är den första föreläsningsdag som hålls i Stockholm för särskilt begåvade unga och deras anhöriga. Ett liknande evenemang har bara anordnats en gång tidigare i Sverige.

Vanligt hos särskilt begåvade barn är att de lär sig ovanligt snabbt, lätt blir uttråkade av repetition och tänker intensivt. De som inte får stimulans på rätt nivå kan bli inåtvända eller stökiga. Lika gärna som att vara bäst i klassen kan de därför vara skoltrötta hemmasittare eller få en felaktig bokstavsdiagnos. Syftet med eventet är att skapa större insikt och ge användbara verktyg för att hantera några av de utmaningar som kommer med ett sätt att tänka som inte följer standardmallen.

I höstas öppnade Tekniska museet det nya science centret MegaMind, museets största satsning någonsin. Utställningens mål är att stärka barn och ungas tekniska självförtroende genom att de själva får prova, utforska och laborera sig fram till nya idéer och se hur de kan bli till verkliga innovationer. Över 200 barn med olika funktionsförutsättningar har deltagit i idé- och designfasen och ca 500 barn har användartestat installationerna i en över två år lång co-creation-process.

Tekniska museet arbetar hela tiden för att vara ett tillgängligt museum. Därför är det spännande att erbjuda ett seminarium med föreläsningar som behandlar den mänskliga hjärnans mångfald och ämnen såsom högkänslighet, studieteknik, hämmande perfektionism och prestationsångest. Vi vill att en stimulerande vardag och gemenskap ska vara tillgänglig för alla unga.

Samtliga föreläsningar teckentolkas.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.