mulle

Barnböckernas Mulle Meck kommer till Örebro 11-13 mars när staden förvandlas till landets stora bil-mecka. För första gången i Sverige arrangeras en samlarbilsmässa med gamla dyrgripar värda miljoner och rosthögar som ska bli pärlor. Mulle Meck och hans författare, närkingen George Johansson, blir dragplåstret för barn, medan en exklusiv bilauktion och -utställning lockar vuxna bilintresserade från hela landet.

Med drygt en vecka kvar till Sveriges första samlarbilsmässa, Samlarbil2016 på Conventum i Örebro 11-13 mars, är det nu klart att även barnen får träffa sin bilfavorit i barnböckernas värld. Deras klurige favoritfigur Mulle Meck och hans pappa George Johansson bjuder på världspremiär av sin nya Mulle Meck-bok om verktyg.

– Mulle Meck är barnens svar på mitt eget och alla vuxnas stora intresse för att mecka med gamla bilar. Den resan börjar i fantasier och drömmar och vi vill bjuda barnen på en egen myshörna med läsning, fotografering i Mulle Mecks bil och bokförsäljning, säger George ”Jojje” Johansson, som själv har sina rötter i Närke.

Efter ett liv som motorjournalist och Formel 1-reporter, där han följde och skrev om sin vän Ronnie Peterson, har Jojjes liv präglats av Mulle Meck-böcker och -lekparker över hela landet. Hans populära barnboksfigur säljs nu över hela världen.

Dyrgripar och rostvrak

Men för samlare och bilentusiaster blir Samlarbil2016 ett helt annat bil-mecka, vars höjdpunkt är att visa upp rosthögar och dyrgripar som knyter an till den nya heta trenden att samla och renovera gamla bilar från vrak till pärlor.

– Vi visar ett 20-tal fina bilar från Örebro-trakten, bland annat smakprov från ”Chrysler57heaven”, en unik privatsamling med Chrysler-koncernens bilar som ägs av örebroaren Lars Alm och nu får sin publika debut, berättar Gunnar Dackevall, mässans initiativtagare och general.

– En annan vacker och exklusiv samlarbil är en Studebaker Commander Roadster från 1929 som ägs av örebroaren Åke Dalbro, som länge drev Örebro Bilhandel. Han säljer också en dyrgrip på två hjul, en Harley-Davidson Knucklehead från 1937. Men även Kulis mopedmotor som tillverkades i Örebro hör till utställningsföremålen, fortsätter Gunnar Dackevall.

Mässan arrangeras av motortidningarna Gran Turismo, Klassiker och Moped och håller öppet på Conventum i Örebro 11 mars kl. 15.00 till 13 mars kl, 16.00. Bilauktionen äger rum 12 mars kl. 15.00.

För mer information, besök hemsidan www.samlarbil2016.se 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.