estland

Trött på att köa till trånga stureplanskrogar, tomt prat på söderhaket eller småstaden du kommer ifrån? Baws har tittat på grannlandet i öster.

En timme med flyg eller några timmar bort med färja hägrar Estland, med sina många lockelser. Billig öl, fina byggnader, festivaler som hyllar näbbgäddor och feta klubbar. Ett bra resmål tillsammans med polarna eller tjejen (eller polarens tjej/tjejens polare).

Vi har listat det vi gillar mest med Estland.

Nattlivet
Tallinn är en vild feststad av hög klass (precis som tjejerna) och har beskrivits som ”det nya Berlin”. Tallinn har stort utbud av klubbar och ölhak och spriten är billig. En kombination vi uppskattar mycket. Många klubbar har också öppet till småtimmarna.


Festivalerna

Weekend Festival i Pärnu i augusti; Alesso, Armin Van Buuren, Deadmau5 och The Chainsmokers. Allt detta med beach-party känsla. Behöver vi säga mer? I så fall ”Into the Valley”, i Rummu i slutet på juni. Fet festival i ett tidigare kalkstensbrott, invid ett gammalt fängelse.

Är du hipster och gillar lite annorlunda festivaler? Misströsta inte. I Estland finns något för alla. Du hittar bland annat ”näbbgäddans festival” och ”gurkfestivalen”.

Maten

Estland har många sköna rätter och gourmetspecialitéer att erbjuda. Men det bästa måste ändå vara priset. Estland erbjuder otroligt billig mat. Passa på att bjuda damen på romantisk middag eller hamburgare och öl med grabbarna för i Estland kommer du undan billigt.

Distansen

Det går snabbt att ta sig dit. Estland ligger bara en kryssning bort från Stockholm. Den perfekta förfesten är ju självklart ombord på en färja. Att flyga tar bara en timme från Arlanda.


Kulturen

Du kanske inte är en kulturmänniska men visst är det väl bra med lite variation på Instagram? Selfies-i-miljö går utmärkt att ta i t.ex Gamla Stan i Tallinn. Den är till och med klassat som ett världsarv (och det är där nattklubbarna finns).
 
Du hittar ännu fler festivaler och nyttigheter om Tallinn på www.visitestonia.com/sv
Bilder: Visit Estonia

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.