poker bild 1

För de bästa spelarna i världen betyder belöningarna mycket: berömmelse, förmögenhet och status, men bara få lyckas att nå denna nivån. Poker är unik med dess lista av kvaliteter som krävs för att lyckas; spelarna behöver ha ett brett grepp om tekniska element, förstå människor och kunna hålla sig lugna i otroligt spända situationer. Toppnivå poker är inte för dem med svagt hjärta. Låt oss titta närmare på fem egenskaper som de bästa spelarna har.

Disciplin

Poker är ett spel fullt av frestelse och möjligheter till mental slöhet. Man kan inte ha något i handen och ta en stund att kolla servitören eller servitrisen eller spela på river när det är en negativ väntevärde, men det känns att du kommer att få tur. Det kan till och med fungera lite slappt eftersom du har enorm chip stack. Det här är alla lätta fällor att komma in i, men de bästa spelarna gör inte det. De behåller sitt fokus under hela spelet.

Disciplinen att vara uppmärksam i långvariga spel som kräver mentala beräkningar av data och människor medan du gör satsningar som kan löna sig är svår. Poker är unik i den meningen att du kan spela perfekt och förlora mot någon som gör dåliga satsningar. I vilken match som helst om korten inte faller rätt så kan du förlora stort. Att acceptera det och hålla fast vid sin strategi är avgörande för den långsiktiga framgången.

Uppmärksamhet på detaljer

Att vara noggran och uppmärksam på detajer är kopplad mycket till disciplin. Toppspelare märker upp allt och kan lagra och uppräkna mycket information. Att kunna märka upp beteendemönstrar i dina motståndares spel och hur de reagerar i olika situationer under den långa matchen är kritisk. Toppspelarna säger ofta att de exact visste vad en motståndare skulle göra, men det är en färdighet som utvecklades från timmar och timmar av träning. Detta ger spelarna praktik att hantera informationen. Det låter dem se ett mönster och jämföra det mot något de har sett och upplevt tidigare. Erfarna proffs gör detta undermedvetet för det mesta. De bearbetar otroliga mängder data och använder den för att fatta beslut, så det som tyckas intuition är faktiskt deras uppmärksamhet på detaljerna och användning av sin erfarenhet för att kontextualisera det som händer.

Strategi 

Hård och aggressivt poker betraktas som en fast utgångspunkt och gynnas av de flesta professionella spelare. Att komma in i ett pokerspel med en väl övervägd strategi som driver dig mot positiva väntevärde är en absolut väsentlig utgångspunkt. De flesta amatörspelare snubblar i detta grundläggande steget.

Strategin övergränsar utgångspunkten. När ett spel utvecklas kommer en spelare att behöva ha en egen taktik för att navigera i olika situationer. Exempelvis om en hård och aggressivt stil betyder att du inte vinner många pottar behöver du kanske ändra ditt sätt att spela. Om en spelare är väldigt lös behöver du också en plan för det. Du kan träffas med miljon olika situationer i ett poker spel så istället för att ha en plan för varje situation är det bäst att utarbeta en set av grundläggande principer som kan tillämpas i alla situationer. Dessa varierar från spelare till spelare, till exempel finns det några toppspelare som håller mycket fast vid väntevärde satsningar medan de andra spelar närmare till motståndaren. Oavsett strategi och taktik är det viktigt att ständigt granska din strategi och fortsätta lägga till mer detaljer i din planering.

Passion

Som vi diskuterat i ‘disciplin’ ovanför innebär det en unik slitning att spela poker. Spelen är långa och att försörja sig måste man ha extrem koncentration under lång tid, samtidigt som man accepterar den delen att ens öde beror på hur korten faller. För att komma igenom detta och fortsätta spela måste du ha en överflöd av passion för spelet.

Du måste kunna gå tillbaka till bordet efter att ha spelat riktigt bra och förlorat massor av pengar, du måste kunna acceptera frustrations nivå och du måste svira i spelets oförutsägbara natur.

Alla som spelar poker bara för pengar eller för att de tycker att denna livsstilen verkar cool (en del av klädstil gör det säkert att spelet verkar roligt och till och med frivol) kommer nästan säkert att komma undan. Du måste ha passion för någon sida av spelet. Oavsett om det är det mänskliga elementet i att spela med olika människor, eller faktumet att varje spel är annorlunda, eller att kompetensen som krävs är så hög, är det viktigt att ha en riktig passion för spelet. Utan detta kommer du att förlora dina positioner och ge upp.

Ständig inlärande 

Toppspelare accepterar att de aldrig kommer att göra sig till herre över spelet. De är besatta av självförbättring och letar alltid efter sätt att öka sina chanser att vinna. Detta kräver en rätt självständighetsnivå. De flesta spelarna behöver en viss grad av självförtroende för att fortsätta komma tillbaka till bordet på toppnivån, men om det inte är balanserat med ödmjukhet kan det vara en nackdel.

Många världens bästa spelare vi träffat gör egna tidskrifter över varje match de spelar för att analysera vad som hände under spelet, vad de gjorde bra och vad skulle ha förbättrats. Att eftertänka och reflektera om spelet hjälper dem att bearbeta matchen och använda det de har lärt sig i nästa spelet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.