duck

Trots att vi sett snöfall på många orter i vårt avlånga land den senaste tiden så går det inte förneka att sommaren faktiskt är på väg. Och om det är något vi svenskar gillar mer än att grilla så är det att grilla och bada samtidigt. Detta betyder att det börjar bli dags att spåna på idéer och planera för ditt första poolparty för året, och som vanligt sträcker vi på BAWS ut en hjälpande hand och ger dig fem tips för ett lyckat poolparty.

  1. Snåla inte på alkoholen

Trots att det kanske inte låter som det bästa rådet att låta alkoholen flöda när badning står på schemat så finns det få värre saker än när alkoholen tar slut på festerna. Uttrycket hellre för mycket än för lite bör appliceras även här. Ölen blir ju trots allt inte dålig även om allt inte tar slut på en kväll och vi gissar att det kommer finnas fler tillfällen att öppna en kall en under sommaren och då kommer du tacka dig själv att du köpte i bulk.

OBS. Kyl ölen ordentligt, annars finns möjligheten att du får alldeles för mycket kvar, för dig som behöver ytterligare instruktioner så hänvisar vi till Norrlands Gulds tidlösa slogan, när älgen är blå är ölen kall.

  1. Håll koll på vädret

Trots att det tekniskt sätt går att grilla i regn och bada i regn och blåst så är det inte riktigt vad folk oftast är sugna på. Så skicka inte ut inbjudningarna för poolpartyt två månader i förväg eftersom du inte har en aning om hur vädret kommer vara. Håll det spontant och ta i stället en titt på veckans väderrapport innan du bestämmer dig för att bjuda in vännerna. Ni kommer alla ha det betydligt trevligare i solen där ni även kan jobba lite på brännan. Och precis som det gärna får vara varmt i luften så får det gärna vara varmt i poolen också. Så om du förväntar dig att någon ska doppa sig bör du köpa en poolvärmepump, vår gissning är att den kommer uppskattas även när du inte har vänner över utan känner för ett kvällsdopp i solnedgången.

  1. Ansträng dig med maten

Inget illa om Dennis varmkorv, det är trots allt en svensk klassiker. Men ska dina gäster lämna partyt mätta och belåtna så bör du steppa upp ditt grillgame lite tycker vi. Spendera dagen innan gästerna kommer med att förbereda maten, marinera fläskfilén, kasta runt salladen och grädda potatisgratängen så kommer det bli succé, det lovar vi.

  1. Skapa en gemensam spellista

Att vara DJ är aldrig lätt och det finns alltid folk som tar på sig ansvaret vare sig de andra vill det eller inte. Det är inte heller lätt att tillfredsställa alla så i stället för att ens försöka, skapa en gemensam spellista på en musikstreaming tjänst, både Spotify och Youtube är utmärkta val som de flesta är bekanta med. Steg två i planen är att gömma kontrollen eller mobilen som styr musiken för de förstnämnda som alltid ska ta över musiken kommer definitivt försöka göra så efter ett par öl i kroppen.

  1. Glöm inte vatten!

Det kan låta trivialt men när solen ligger på, du har det roligt och du konstant har en öl i handen är det lätt att glömma att dricka vatten. Att en pool som kyler ner dig finns tillgänglig gör inte saken lättare heller. Det enklaste sättet att få dig och dina gäster att dricka mer vatten är att köpa ett gäng flaskor och ställa fram dem synligt så att det finns lättillgängligt. Om detta råd inte följs blir kvällen sannolikt kortlivad och morgondagen lär inte vara särskilt rolig heller. Varannan vatten kan vara väl bra men var tredje eller fjärde är däremot ingen dum idé.

Där har ni dem, de fem bästa tipsen från oss på BAWS för att anordna det perfekta poolpartyt, som ni kanske märkt lägger vi större vikt på partyt än på poolen, och det är så vi gillar det.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.