fifa17

I slutet av december slog FIFAFY.com upp sina portar på riktigt. FIFAFY är en ny FIFA-sida som riktar sig till spelare i hela Norden, och som på sikt hoppas attrahera spelare ifrån hela Europa.

Konceptet är enkelt: de vill efterlikna verklighetens fotbollsligor runt om i världen – där de bästa spelar Champions League-fotboll på onsdagskvällarna medan de sämre spelar korpfotboll på obskyrt sena söndagskvällar. På FIFAFY.com börjar du i botten av seriesystemen och arbetar dig uppåt, är du riktigt duktig kan du klättra hela vägen upp till Allsvenskan.

I Sveriges högsta division finns bl.a. Ivan ”BorasLegend” Lapanje som är en av de absolut bästa FIFA-spelarna i världen och som bl.a. har en världsmästartitel från 2013. Men längre ner i seriesystemet finns också den andra sidan av myntet. Den som innefattar de spelare som inte har skickligheten som krävs att bli bäst i Sverige, men som njuter av att få lira med kompisgänget på lördagkvällen.

– Vi vill bjuda in alla slags spelare – bra som dåliga. Vi vill ha världsmästare såväl som min ganska talanglöse käre bror. Vi vill samla alla med ett intresse för FIFA att spela på sajten.Vi startade första säsongen på PS4 men målet är att öppna upp för Xbox One så snart som möjligt, berättar Jonathan Lindwert, en av initiativtagarna till sajten.

Förutom att delta i ligaspel samt olika dagliga turneringar finns det även möjlighet att streama sina matcher för andra att titta på, att läsa om de senaste FIFA-nyheterna samt följa olika FIFA-rankingar för olika länder.

– Vårt mål är att skapa ett FIFA-community där folk med samma intresse kan finna varandra. Om det så bara är för att spela mot kompisar, att nå ut till fler spelare att man är en rolig FIFA-tuber, eller för att utmana sig själv mot de allra bästa, fortsätter Jonathan.

Den första ligasäsongen på FIFAFY har precis startat igång. Det kommer dock nyheter dagligen på sajten, och anmälan till nästkommande säsong kommer snart att komma upp – så har du ett stort intresse för att spela FIFA så finns ingen tid att förlora.

BAWS säger: kika genast in FIFAFY, troligtvis 2017 års bästa idé.

WWW.FIFAFY.COM

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.