seg

För en liten tid sedan skrev vi en artikel om hur det är att leva med en skrotbil, och hur vi står ut med bilens alla små egenheter. Men när sista droppen är kommen, när bägaren rinner över, och ilskan kokar, vad gör man då? Vi anser att man borde sälja skrotbilen, och köp sig någon rolig pryl istället, för prylar är ju det bästa i världen.

First things first, hur och var gör man sig av med bilen för att kunna tjäna sig en liten hacka. Det finns ju såklart många alternativ, antingen kan man ta det till en bilhandlare, med sliskiga säljtyper som försöker maximera sin egen bonus och minimera utbetalningen till kunden. Eller så finns sidor som Blocket, där man åtminstonde ibland kan få ut värdet av bilen, men allt som oftast så fastnar man i en långsam process av skambud, köpare som drar sig ur i sista sekund eller möjligen ren byteshandel. Ett tredje alternativ skulle kunna vara att kostnadsfritt få bilen värderad hos vikoperdinbil.se och sedan låta dem köpa bilen. Tillskillnad från de två tidigare alternativen betalas värdet på bilen ut, och det går snabbt. De tar hand om allt pappersarbete, så att du kan sitta hemma och fundera på vad du ska göra med pengarna. Men när bilen väl är såld, vad kan du då köpa för dina nyligen förvärvade tillgångar?

Här kommer några tips på roliga prylar att äga.

Pryl 1 – Ja, eftersom bilen nu är ett minne blott så kanske ett nytt transportmedel kan vara av nytta, och vem har inte drömt om att äga en Segway?! Okej, de är fortfarande lite i det dyraste laget, MEN tänk på hur coolt det är! Med en Segway kan man inte bara glida ner till kiosken på hörnan för att köpa den där chipspåsen, men man gör sagda uppdrag med stil. Eller för den delen, när det till sommaren blir dags att dra ner till stranden, du kommer då få trånande (om än nördiga…) blickar från både killar och tjejer. Se bara upp så att du inte kör i närheten av en brant klippa…

Pryl 2 – Utan bil är man nu relegerad till lokaltrafikens bussar, tunnelbana, spårvagnar eller tåg. Då måste man ju vara i tid, vilket gör nästa pryl till en ypperlig kompanjon. Vi anser att en Apple Watch kan utgöra ett utmärkt komplement till den nya grönare livsstilen utan en bil. Till en början kan nog många anse att det är en onödigt dyr pryl, men vi hävdar att man får ganska mycket för pengarna. Denna klocka gör så mycket mer än att visa tiden. Den introducerar helt nya aspekter till livet genom de inbyggda häslofunktionerna. Den blir nästan en liten personlig tränare på armen, perfekt nystart på ett mer hälsosamt liv kanske? Dessutom ser den snygg ut i rätt utförande. Vi här på Baws rekommenderar utförandet i rostfritt stål med armbandet Milanese Loop.

Pryl 3 – Hittils har prylarna ovan tipsat om att antingen byta ut, eller hjälpa till med livet utan bil. Pryl nummer tre är inte ens en pryl. Men vi väljer att tipsa om det ändå, för den här grejen handlar om att bara säga ’fuck it’ och skjuta fram eventuella transportproblem till morgondagen. Vi anser att pengarna från din skrotbil bör gå till att besöka Budapest istället. En utomordentligt kortsiktig plan, men väl värt ett besök. Det finns hur många saker som helst att göra i staden. Man kan bland annat gå ut och uppleva stadens vibranta nattliv. Det finns en mängd sköna ställen, oavsett om man är ute efter nattklubbar, barer eller bara goda restauranger. Om man är lite sugen på att göra något annorlunda så finns till exempel en skjutbana i ett industriområde, eller om det är något mer nyanserat nöje man är ute efter, så finns en utställning om hur livet är som blind. Ja, kort sagt, man kan göra och uppleva så otroligt mycket i den här staden att det blir minnen som man bär med sig i resten av sitt liv, så vad gör väl det om man inte har en bil längre?

Detta var våra tre tips om vad man kan hitta på för pengarna man får när man väljer att skiljas från sin skruttiga sophög till bilskrälle. Vi hoppas att det ska kunna inspirera någon att göra sig av med sin bil till förmån för något roligare.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.