KRAN

Vi har sett första avsnittet av C More-aktuella storserien Into the Badlands!

Korsa den rejält underskattade filmen Equilibrium (även Cubic) med en hint Mad Max-dystopi och koreografin från The Raid-filmerna så har du premisserna för den nya AMC-serien Into the Badlands. Att leka med tanken om en postapokalyptisk värld och vad som kommit där ur är ett ämne som aldrig blir gammalt, och så länge publiken uppskattar historier om en sargad planet lär vi fans aldrig få slut på spännande nya vinklar.

Into the Badlands möts vi av en framtid där ett feodalt system åter råder. The Badlands som området kallas styrs av sju hänsynslösa Baroner som håller folket i schack med hjälp av lojala elitkrigare kallade för Clippers. Då skjutvapen har bannlysts är en Clipper expert på kampsport, och den främste av alla är den rutinerade Sunny spelade av Daniel Wu. Av en slump räddar han tonåringen M.K. (Aramis Knight) från en grupp nomader och upptäcker snart att denna trotsiga pojke vilar på en mörk hemlighet. Och detta är bara en grov sammanfattning av första avsnittet.

Jag har haft lite svårt för Kung-Fu-filmer likt Crouching Tiger, Hidden Dragon där fysikens lagar slutat gälla och där omnipotenta mästare tar sig an hela arméer av antagonister i var och varannan scen. Som tur är lyckas Into the Badlands leverera vackra och benbrytande fightingscener som aldrig blir tråkiga att titta på, och trots en hel del akrobatik aldrig blir metaforiska eller löjliga. Det är välkoreograferat i snygga miljöer och jag kommer på mig själv med att sitta i soffan och grina illa av fantomsmärtor när handleder och nackar knäcks av Clippern Sunny.

Into the Badlands når inte upp till AMCs paradserie The Walking Dead, men om hela serien håller samma höga klass som det första avsnittet kan jag garantera att du har några goa sofftimmar framför dig!

Into the Badlands är skapad för AMC av Alfred Gough och Miles Millar, som bland annat producerat ”Smallville”.

Into the Badlands har premiär den 16 november kl 22.00 på C More Series och C More Series HD

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.