mat

Högkvalitativ mat förberedd på toppkrogar som enkelt tillreds i hemmet – det är affärsidén bakom den svenska startupen Foodiebag. Idag lanserar de sin tjänst i Stockholm. Exklusiva matpaket från handplockade restauranger levereras direkt hem till dörren och tar sedan cirka 15 minuter att tillreda.

Med matupplevelsen i fokus lanseras i dag den nya tjänsten Foodiebag i Stockholm. När tiden inte räcker till för att laga en härlig middag och take-away känns oinspirerande vill Foodiebag vara till hjälp. De levererar mat som är förberedd för att enkelt tillagas i hemmet, med en meny som uteslutande består av signaturrätter från noga utvalda och välrenommerade Stockholmsrestauranger. Tjänsten riktar sig till matintresserade personer som vill göra sin vardag enklare. En Foodiebag beställs smidigt via hemsidan eller en app för hemleverans valfri tid på dagen. Priserna är dessutom alltid lägre än vid bordsservering på restaurangerna.

– Idén grundar sig i att vi ville förenkla för människor att laga och äta mer kvalitativ mat. Med våra fantastiska kockar och krögare som samarbetspartners strävar vi efter att erbjuda matupplevelser utöver det vanliga, säger Max Ladow VD och grundare av Foodiebag.

Bakom företaget står de två grundarna och matälskarna Max Ladow och Johan Lagerholm. Investerare och partners är även restauranggruppen Groupe Grenouille, Johan Acevedo (Producer för Candy Crush på King) och Henrik Blumenthal (VD på Holm Henning & Partners).

– Matleveranser har ökat lavinartat i popularitet de senaste åren, vilket är en fantastisk möjlighet för oss krögare. Dock finns risken att färdiglagad mat blir skakad eller kall under transport. Med Foodiebags koncept är de förberedda råvarorna individuellt paketerade och behöver inte värmehållas under leverans, vilket gör att vi kan garantera att allt kommer fram fräscht och helt. Därmed kan vi erbjuda ett utbud av mer exklusiva maträtter utan att riskera matens kvalitet, säger Mats Broström, VD och grundare av Restaurang Grodan.

De restauranger som i nuläget är anslutna är Restaurang Grodan, Brasseriet, Rolfs Kök, Trattoria Montanari och YOI. Foodiebag använder främst miljövänliga cykelbud för utkörning och levererar till alla adresser innanför tullarna. Målsättningen är att snart även kunna erbjuda leverans utanför tullarna.

Appen är gratis att ladda ner på App Store och Google Play.

mat2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.