Baws.se – Forrest Gump, Black Panther och La La Land – filmer som berör

Det är inte konstigt att filmer som väcker starka känslor och som har ett viktigt budskap skapats i många år och skapas allt mer. Filmer som Forrest Gump, Black Panther, The Peaceful Warrior, La La Land och många fler tar upp viktiga ämnen som vi människor går genom här i livet. Möjligtvis exploderar dessa filmer mer än någonsin eftersom filmskaparna har förstått att vi är i behov av dem alltmer; vi lever i en tid där människor strävar efter att uppnå mer, de vill mer, är mer öppensinnade och det är minst sagt en fantastisk tid.

Varför vi är i behov av filmer som inspirerar

I en vardag där stressen blivit allt mer påtaglig och människor kämpar med att vara entreprenörer, behålla sina jobb, ta hand om familjen samtidigt som de har familj hemma, studier som varvas med jobb och även en film då och då. Det ger möjligheten till att drömma sig bort ett tag. Men det finns också en chans att låta drömmen man har bli verklighet. En snabb och tillfällig lösning kan vara ett SMS-lån som kan hjälpa en i starten av att nå sitt mål. Men även underlätta den stressiga vardagen vi människor lever i, genom att kunna ägna oss åt vore nöjen och göra roliga saker med familjen.

Människor behöver känna hopp, slappna av och gråta, skratta så det gör ont och få en dos av förnyad energi för att tackla vardagen. Dessa filmer väcker känslor som berör oss på djupet och som får oss att tänka till och även få en liten knuff att gå efter det vi vill; de får oss att öppna upp ögonen, bli mer förstående för andra människor och situationer. I t ex Forrest Gump får vi se den vackra historien om den unike Forrest som genom livet får uppleva något som de flesta aldrig ens kan drömma om. Filmen ger oss hopp och tro på att det är värt att ha något att kämpa för och ha en stark karaktär som kan ta fram oss i livet. Det är inte enbart Forrests IQ som gör att han får träffa presidenten och springa tvärs över USA flera gånger om, det är hans driv och karaktär som är delar av hans unika personlighet.

En annan film som berör och vann hela 5 Oscars, samt var nominerad till ännu fler, är La La Land. Det är i huvudsak en musikal, men även för de som inte gillar musikaler är den mer än sevärd. La La Land visar att drömmar är möjliga även om vägen dit alltid inte är lätt och uppoffringar måste ibland göras. I kombination med den fantastiska musiken och handlingen i sig, är det en succé. Dessa filmer är populära världen över och Sverige är inget undantag. Det visar ännu en gång att vi människor är mer lika än vad vi ibland vill erkänna och att vi drivs av samma liknande begär och känslor.

Skapa film idag är lättare än någonsin

50-talet är förbi och idag är möjligheterna för filmskapare oändliga. Tekniken tillåter de kreativa talangerna att skapa filmer med effekter 50-talister antagligen inte trodde var möjligt. Ta en titt på t ex Black Panther med effekter som vi tittare får se när vi bland annat får ta en del av staden Wakanda, för att inte tala om effekter som skapat djuren i filmen. Kreativiteten tar det vidare och kostymerna samt utseendet på Wakanadas invånare är framtagna för att ge oss ännu fler visuella intryck. Även i denna film är det lätt att se varför den blev så populär och drog in mer än 1 miljard kronor; visuella intryck, en framtida kung som kämpar för sitt folk och samtidigt får lära sig om kärlek, ödmjukhet och styrka. Något som har varit en huvudsaklig faktor till filmens framgång är att vi får se en mörk superhjälte i huvudrollen; man har tänkt på det mesta när man tänkt på Black Panther.

Om intresset för att skapa film själv finns, behövs inte idag en extrem dyr utrustning, det viktigaste är att kreativiteten är med. Visst får man räkna med en del kostnader dock men det viktigaste är att jobba med det man har. Det finns program som går att hitta online och många av dessa är gratis, vissa kostar bara någon hundralapp. Sedan får man investera i någon slags kamera men det behöver absolut inte vara en sådan man ser producenter jobba med på stora film sets; för några tusenlappar kan man hitta en väldigt bra kamera och här är det objektivet man bör satsa på. Sedan lägger man in filmen i datorn komplettera med effekter samt ljud. Det krävs alltså ingen dyr filmskola eller utrustning som kostar 10-tusentals kronor och mycket kan man bekosta på egen hand. Har man en bra idé och är kreativ räcker det. Det är kan vara det tankesätt vi människor borde ha till att faktiskt våga ta risker, lära oss av misstag och framförallt kunna nå våra mål och drömmar.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.