zlat

I torsdags blev det klar att nummer 9 blir Zlatan Ibrahimovic nya tröjnummer i Manchester United, nu syns han för första gången i klubbens nya hemmatröja och frontar lanseringen som sker idag.

Dagens lansering markerar starten på det andra året av adidas partnerskap med den historiska Manchesterklubben. Som en homage till klubben och stadens historia har inspiration till designen hämtats från 1878-års tvåtonade matchtröjor som laget bar då klubben gick under namnet Newton Heath LYR Football Club.

Den nya Newton Heath-inspirerade hemmatröjan går likt sin historiska föregångare i två färgtoner. De två röda tonerna som utgör varsin halva av matchtröjan vävs samman av en honungskakemönstrad linje som går längs tröjans mitt. Inspiration till mönstret har hämtats från The City of Manchesters officiella stadsvapen i vilket ett arbetsbi syns. Stadsvapnet har sina rötter i den industriella revolutionen under vilken Manchester spelade en viktig roll, och den starka arbetsmoral som präglade den eran och åren som Newton Heath utgör fortfarande en stor del av klubbens DNA.

Den nya hemmatröjan kommer officiellt att lanseras under lagets Kinaturné och kommer att bäras för första gången på planen när United ställs mot stadsrivalen Manchester City i Beijing den 25 juli.

Utöver den officiella matchtröjan kommer även en replikaversion, en långärmad version samt en version speciellt framtagen för barn och kvinnor att finnas tillgängliga för försäljning på www.adidas.se samt hos utvalda återförsäljare. Priset på Manchester Uniteds officiella matchtröja 16/17 är 849Kr

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.