sko

Lagom till att fotbollsårets höjdpunkter börjar närma sig presenterar Nike Football ”Spark Brilliance Pack” och markerar debuten för den nya Mercurial. Skon som först avtäcktes under Nikes Innovation 2016 event är konstruerad för ultimat hastighet och innefattar en ny yttersula utformad efter fotens naturliga konturer.

sko1

”Vårt syfte med den nya Mercurial skon var att utmana alla förutfattade meningar som fanns om hastighet, genom att sammansmälta vetenskap tillsammans med design för att konstruera den snabbaste skon inom fotbollen” förklarar Nike Footballs designansvarig Jaeongwoo Lee. ”Vi designade skon holistiskt för att garantera ett äkta hastighetssystem, där alla material samverkar för att producera det mest effektiva paketet som möjligt”

Den nya Mercurial har en anatomisk yttersula som är gjuten efter fotens naturliga konturer vilket eliminerar luckan som förut existerade under foten. Yttersulan är 40% lättare än den föregående kolfibersulan som den ersätter, dessutom starkare och mer responsiv.
Utformningen av dobbarna har även förbättrats för att möjliggöra högsta möjliga hastighet. Nikes designteam testade olika variationer av dobbar, vinklingar och andra former för att utforma bästa möjliga dobbmönster. För första gången har Nike Football använt Finite Element Analysis (FEA) tester, vilka förser teamet med vetenskaplig data för att identifiera vilka dobbmönster som fungerar bäst för hastighetsfokuserade spelare.

Spelaren som är synonym med Mercurial, Chistiano Ronaldo, beskriver den nya sulan och framdrivningskonfigurationen som ”Det är som min inställning. Jag är en enkel och aggressiv spelare. Formen på dobben påminner mig om min karaktär och presterar mycket bra på planen”.

Spark Brilliande Pack markerar också återkomsten av Hypervenom I NikeSkin höljet som återanvänds på HyperVenom II. ”Höljet på Hypervenom II tar lite längre tid att gå in än på Hypervenom I” säger Max Blau, VP Nike Fotboll Footwear.
”Vi förser våra professionella spelare med nya skor så frekvent att vi skiftade till Hypervenom I materialet för att förkorta tiden det tar att gå in skorna. Vi vill att alla spelare ska ha vad de bästa spelarna i världen bär så vi tar tillbaka höljet på Hypervneom I” avslutar Blau.

sko2

Magista och Tiempo kommer i flera vibrerande toner och med olika accenter. Den nya Mercurial kommer att finnas tillgänglig från och med 28 maj genom Nike Fotball appen medan Spark Brilliance skorna anländer 29 maj. Hela förpackningen kommer att vara tillgänglig med start 31 maj på Nike.com.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.