deltron

Deltron 3030 är en ”alternativ” hiphopsupergrupp bestående av rapparen Del The Funky Homosapien, producenten Dan The Automator och Kid Koala, turntabelist, Dj, musiker. Gruppens självbetitlade debutalbum Deltron 3030, kom år 2000 och är ett konceptalbum som handlar om Deltron Zero (Del’s alterego) som kämpar mot storbolagen som styr universumet, just året 3030. Han kämpar för mänskliga rättigheter, hip-hop, kör rapbattles mot motståndare och blir galaxens rim-mästare. (Det sägs att Del skrev texterna till albumet på mindre än 2 veckor.)

deltron2 Del’s rap innehåller allt från komiska kommentarer till episka sci-fi battles och Dan The Automator har skapat spöklika, futuristiska tjocka beats som ger oss en ljudbild som för oss till framtiden, 3030. På detta har vi Kid Koala som fyller ut alla tomrum som behövs fyllas ut och de 3 genierna skapar historia, även om det handlar om framtiden.

Låten ‘3030’ var med i den kortlivade CBS-serien Robbery Homicide Divison, och låten ‘Positive Contact’ var med i TV-Spelen Matt Hoffman’s Pro BMX (2001), Tony Hawk’s Underground (2003) och College Hoops 2K8 (2007)

Skivan släpptes år 2000 men 2008 kom en nyutgåva med 3 extraspår, 2 remixer av låten Positive Contact och en remix av Turbulence. Alla spår på skivan är producerade av Dan The Automator och utöver Del The Funky Homosapien gästas skivan av bland annat Prince Paul, Mr. Lif, Peanut Butter Wolf(på St. Catherine St.), Mc Paul Barman med flera.

Albumet är släppt på Dan The Automators bolag 75 Ark, som tyvärr inte finns längre och var sålt till Rapp Records. Dan höll i bolaget från 94-01 och det låg baserat i San Francisco, Kalifornien. Gruppens andra album dröjde ända fram till 2013, Event 2, men debutskivan Deltron 3030 är ett klassiskt album som håller år ut och år in och det kommer fram något nytt varje gång man lyssnar på det. Oavsett om det är i Del’s rap, Dan’s produktioner eller Kid Koala’s scratch. Ett klassiskt hiphopera (hip-hop opera) -album som vi på Baws är glada att få dela med oss av, och som vi vet att många uppskattar.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.