negrita_gibsons_baws

Efter många år i skamvrån är gin helt rätt igen. Gin och särskilda gin & tonicbarer är en av 2014 års heta trender, enligt Baum + Whiteman, en världsledande konsultfirma för restauranger.

Gibson’s London Dry Gin är en klassisk gin, som destilleras i England åt La Martiniquaise, Frankrikes näst största spritföretag efter Pernod Ricard. De är fortfarande familjeägda vilket är mycket ovanligt för ett spritföretag av denna kaliber.London Dry Gin tillkom 1863 på uppmaning av William Banting som bad sin sprithandlare ta fram en gin med mindre socker så han kunde gå ner i vikt. Ordet ”bantning” kommer från just denne man. Den kalorisnåla drinken, en föregångare till LCHF, blev inte minst populär vid det brittiska hovet – den gamla drottningmodern drack gin varje dag och levde tills hon blev 102 år gammal.

Gibson’s London Dry Gin är perfekt att blanda klassiska sommarcocktails som gin & tonic, Negroni och Martini.

Gibson’s London Dry Gin är en krispig, frisk och torr gin. Kryddig i doft och smak med tydliga inslag av citrus, koriander och enbär. Används som bas i drinkar och cocktails, och perfekt att blanda.

BAWS hade nyligen en ambassadörsträff där Gibsons Gin var ett självklart inslag i var mans glas.

Artikelnummer på systembolaget: 235
Alkoholhalt: 37.5 %

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.