gr

För oss som snusar är det lite som julafton varje gång ett nytt snus lanseras. Eller nytt och nytt, en remake eller specialutgåva av ett existerande snus är lika glädjande. Och idag är vi extra glada eftersom vårt favoritsnus Göteborgs Rapé släpps i en väldigt limiterad upplaga som går under namnet Göteborgs Rapé Humle. Vi vet, visst låter det amazing?

Det som gör att vi höjer ögonbrynen lite extra högt beror på att inspirationskällan till GR Humle är ölhantverk. Ni läste rätt: Ölhantverk. De flesta som snusar vet att kombon snus & öl är högst svårslagen, och det är mikrobryggeriet Fjäderholmarnas Bryggeri som fått inspirera framtagningen av Swedish Match nya premiumsnus.

Öl är precis som snus en produkt med några få ingredienser som rätt hanterade kan erbjuda en enorm variation i smak och upplevelse. Smakupplevelsen i Göteborgs Rapé Humle är väldigt olik den i andra snusprodukter och för tankarna till en Pale Ale i modern stil.

gr1

Göteborgs Rapé Humle släpps endast i 30.000 exemplar totalt i hela Sverige och du hittar den endast i Swedish Match egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Åre och Strömstad. Ingen idé att vänta alltså, spring till din närmsta butik så fort du kan innan dom tar slut.

Det är skillnad på en lager och en IPA. På liknande sätt är det skillnad på Göteborgs Rapé och Göteborgs Rapé Humle. Med Göteborgs Rapé Humle vill Swedish Match ge snusarna en helt ny typ av smakupplevelse genom att kombinera snusets och ölets världar i en produkt och därför tog man i skapandet hjälp av grundarna till mikrobryggeriet Fjäderholmarnas Bryggeri.

– Inspirationen från ölets värld och Fjäderholmarnas Bryggeris vision att erbjuda smakupplevelser som etsar sig fast i smaksinnet har gjort att vi i utvecklingen av Göteborgs Rapé Humle vågat oss på helt nya metoder och smakkombinationer än de vi använder i vår traditionella snustillverkning. Det har gett Göteborgs Rapé Humle en väldigt speciell smakprofil och bäst avnjuter man den med en Indian Pale Ale, säger Michaela Bergström, varumärkeschef Göteborgs Rapé på Swedish Match.

gr2

Ryggraden i den speciella smakprofilen är äkta humleolja. Den ger sig tillkänna genom en tydlig och robust, besk smak, som gör att snusupplevelsen inte liknar någonting annat. För att balansera beskan har man lagt till toner av citrus, malt och en aning honung. Resultatet är ett smakrikt snus med toner av humle, malt och citrus som skiljer sig från allt annat snus från Swedish Match.

BAWS snusar GR Humle i skrivande stund och kan inte annat än lovorda detta munguld. Vi är lite osäkra på om den konkurrerar ut Gudfadern av snus: GR Large white, men den är absolut en stämningshöjare som man bör unna sig vid speciella tillfällen. Ett snus för finsmakaren så att säga.

Spring genast och köp en dosa. …Och du, glöm inte bärsen!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.