ThomasDenke_3Foto-Åsa-Siller

Är du en klockhoarder? Eller känner du någon som lägger du lite för mycket tid och pengar på det för sitt eget bästa? Då är du eller den inte ensam och kanske inte värst heller. Thomas Denke är författaren till boken Klockor, utöver det driver han också podden Watchout-klockpodden och är en av grundarna klockcommunityt klocksnack.se.

— För mig har de senaste tio åren varit en rejäl resa, från att ha varit lite allmänt intresserad av klockor till att bli helt besatt och att helt nörda ner mig i klockträsket. Det som varit roligast är att jag har varit fokuserat på olika typer av klockor under olika perioder och jag har haft förmånen, och besattheten, att kunna prova mig igenom ett stort antal olika klockor i alla möjliga prisklasser och av en mängd olika märken. Här ligger också en stor del av tjusningen i att ha ett nästan osunt intresse för armbandsur – variationen är enorm oavsett budget. Det finns spännande och kul klockor att samla på för alla, säger Thomas Denke.

Så när övergår intresset för ett välvalt armbandsur av bättre kvalitet till att bli gravt nörderi och samlande? Vi kan väl börja med att konstatera att det smyger sig på. Risken är att du redan inför ditt första köp har börjat nörda ner dig. Det börjar ofta med en vag idé om att man vill unna sig en bra klocka. Och för många är just den där första tanken lite som att lyfta på locket till Pandoras ask.

Som Thomas Denke själv säger så är hans bok inget försök att skapa ett heltäckande referensverk över samtliga klockmodeller eller att vara det mest faktastinna som skrivits om klockor. Istället är boken skriven för att kunna fungera som en introduktion till klocknörderiet och ge dig tillräckligt mycket kött på benen för att fortsätta utveckla intresset.

Så boken Klockor och klockor i allmänhet är kanske den perfekta presenten att ge dig själv eller en klocknörd i din närhet under årets mörka månader. Vem vet du kanske finner dig lika urförälskad som Thomas.

Thomas Denke är medgrundare till Klocksnack.se, Skandinaviens största klockcommunity, och en av programledarna i podden Watchout – Klockpodden. Johan har tagit sig igenom den mest intensiva fasen av klocknörderiet och fokuserar nu istället på en liten samling obskyra och billiga vintageklockor.

Läs mer om klockor HÄR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.