higj

TÄVLING!
Två lyckliga deltagare vinner varsitt kit innehållandes en skruvdragare från Bosch med skärtillsats och limpistol. Allt som behövs för att skapa sin egen Dandybox med andra ord. Maila [email protected] senast tisdag 8 december där du berättar varför du är en bättre hemmasnickrare än Martin Timell. Lycka till!
(Vinsten skickas ut veckan före julafton så du hinner få den innan tomten kommer)

En annorlunda present som skapar ordning och reda! Med bara ett minimum av färdigheter kan du transformera en gammal cigarrlåda och en skjorta till ett stiligt förvaringsutrymme för slipsar, klockor, manschettknappar och andra prylar. En förvaring för en gentleman helt enkelt. Förvaringslådan kan du göra alldeles på egen hand genom att följa vår guide nedan.

Detta behöver du:
1 gammal cigarrlåda
1 gammal skjorta
1 skumpanel (2 cm tjocklek)
1 skumplatta (A3, 0,5 cm tjocklek)
Allt kan införskaffas på din närmsta hantverks- och hobbybutik.
222

Verktyg:
Bosch GluePen, sladdlös limpistol
Bosch IXO V, sladdlös skruvdragare, gärna med skärtillsatsen IXO Cutter så du slipper klippa.

Svårighetsgrad:
Lätt som en plätt

Tid:
Ungefär två timmar

Steg för steg-guide från Bosch

333

Steg 1
Fina gamla cigarrlådor är en typisk sak man kan hitta på loppis, i second hand-affärer eller kanske på farfars loft. När du lyckats får tag på en är det bara att sätta igång. Du börjar med att mäta lådans insida och skära ut en del av skumplattan efter samma mått som lådans botten. Använd skärtillsatsen till Bosch IXO V, så gör du jobbet både noggrant och snabbt. Skär försiktigt medan du håller skumpanelen på plats med tummen och pekfingret. Skär sedan upp skumpanelen i tre lika stora delar.

444

Steg 2
Inför nästa steg är det dags att ta fram den där gamla skjortan du aldrig trodde du skulle få användning för. Lägg en skumbit på skjortan och skär runt med IXO:n. Lämna tillräckligt med tyg på varje sida så att det går att vika tyget runt och täcka över sidorna av skumbiten. Du behöver tyg för varje skumbit, så upprepa tre gånger.

555

Steg 3
Fram med pistolen! Packa tyg runt varje skumbit och använd Bosch GluePen för att limma fast tyget så det sitter på plats.

66

Steg 4
Vid nästa steg mäter du höjd och brädd på lådans insida och skär ut två avlånga bitar av skumplattan (den tunnaste) efter dimensionerna. Dessa ska användas som avskiljare som ska skapa ordning i lådan. Lägg en skumbit över skjortan och skär ut två nya tygbitar. Ha tillräckligt med extra tyg så att du kan vika tyget hela vägen runt skumplattorna. Använd GluePen på skumbitarna och se till att ytorna är täckta av lim.

 

oppen

Steg 5
Dra till materialet så att det ligger rakt och vik det runt de limtäckta ytorna på skumbitarna. Vik så att ytan blir jämn och inga kanter sticker ut.

888

Steg 6
Till sist, lägg de tygtäckta skumbitarna bredvid varandra i cigarrlådan så att de täcker lådans botten med glipor emellan. Tryck ner de två avskiljarna i gliporna. Nu har du en stilig förvaringslåda med tre fack!

Extra
Av resten av skjortan kan du göra små kuddar till manschetter och klockor: Skär ut tygbitar, fyll med bomull och sy ihop dem. Framför dig står nu en speciell present för en speciell man. Och den mannen kan självklart vara dig själv!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.