gr

I dag, fredagen den 13 maj, lanserar Swedish Match Göteborgs Rapé Stark, en starkare variant av den klassiska Göteborgs Rapé White. Designen på dosan är framtagen efter ett handritat original av Anders ”Bleckan” Bleckhorns på tatueringsstudion Salong Betong. Upplagan är begränsad till drygt 150 000 exemplar och börjar säljas i Swedish Match butiker i dag och kommer även att finnas på 7–Eleven och Pressbyrån från och med den 16:e maj.

Göteborgs Rapé är en av de enskilt största produkterna på den svenska snusmarknaden. En starkare variant har ofta efterfrågats av Göteborgs Rapé konsumenterna och därför lanserar man nu Göteborg Rapé Stark. Salong Betong är i dag en av Sveriges mest omtalade tatueringsstudios och har ett flertal framgångsrika designsamarbeten bakom sig.

– Det här är första gången vi har låtit en extern partner få fria händer att göra en tolkning av designen för ett av våra mest igenkända varumärken, så självklart var vi petiga i vårt val av partner. Vårt enda krav var att Göteborgs Rapés karaktäristiska blå färg skulle få vara kvar – resten var upp till Bleckan att kreera och det är med stolthet vi nu lanserar resultatet av vårt samarbete, säger Jenny Belsco, varumärkeschef för Göteborgs Rapé på Swedish Match.

Göteborgs Rapé Stark har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av lavendel och enbär, samt aningen trä och citrus. Den handritade designen är gjord i klassisk Salong Betong-stil, med både en specialsymbol och ny text, men i Göteborgs Rapés traditionella blå färg.

– Snus ligger mig varmt om hjärtat och detta har varit ett ärofyllt uppdrag för mig. För åtta år sedan skissade jag fram Salong Betongs logotyp i blyerts utan ritbord i ett renoverat soprum i ett hyreshus och idag har jag, som första utomstående konstnär, fått göra en egen tolkning av Göteborgs Rapé, ett snus med anor från 1919. Det känns mäktigt att ha fått vara med och skapa denna nya produkt, säger Anders ”Bleckan” Bleckhorns, grundare och konstnär på Salong Betong.

gr2

Produktinformation Göteborgs Rapé Stark

  • Göteborgs Rapé Stark har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av lavendel och enbär, samt aningen trä och citrus.
  • Göteborgs Rapé har funnits sedan 1919 och är ett av Swedish Match största varumärken.
  • Designen på Göteborgs Rapé Stark är skapad från ett handritat original av Salong Betongs grundare och konstnär Anders ”Bleckan” Bleckhorns.
  • Göteborgs Rapé tillverkas i enlighet med GOTHIATEK®, Swedish Match egen kvalitetsstandard för svenskt snus. Standarden föreskriver stränga krav på våra produkter för bland annat råvara och tillverkningsprocess, i syfte att säkra en hög och bestående kvalitet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.