GTA-5

Om knappt en vecka släpps spelet många väntat på. Nu är det bara att räkna dagar, för 17 september börjar hösten. Gardinerna dras för, kylskåpet laddas och århundradets spelupplevelse börjar.

SPEL Rockstar har jobbat på spelet i snart fem år. Storyn består av ett 1000-sidor långt manus, rösterna spelas in av riktiga gangsters, intervjuer har gjorts med FBI-agenter som jobbat under cover, man har besökt fängelser och man har pratat med experter inom maffian. Man har till och med varit ute i öknen och pratat med ensamma stackare för att få så verklig känsla som möjligt. Det låter för bra för att vara sant, eller hur?

I mer än 100 dagar har man utforskat och dokumenterat L.A, som staden Los Santos baserar sig på. Los Santos själv är större än kartorna i San Andreas, GTA IV och Red Dead Redemption tillsammans.

Högsta spelbudgeten i världshistorien
Spelet har hittills kostat 1,75 miljarder kronor att utveckla. Budgeten är högre än de flesta Hollywood-filmerna. Med GTA V:s 266 miljoner på första plats ligger föregångaren, GTA IV, på andra plats med (ynka) 100 miljoner dollar. Tredjeplaceringen tar Gran Turismo 5 med sina 80 miljoner dollar.

Läckor med spoilers
Kanske är det förväntningarna inför spelet som gjort att GTA V varit så utsatt för läckor. För några veckor sen läckte story spoliers ut på olika forum och hemsidor. Detta efter att Sony släppt ut spelet för nedladdning åt de som förbeställt spelet. Någon räv lyckades komma åt olika ljudfiler som sedan publicerades på nätet.

Release: 17 september
Släpps till: Playstation 3 och Xbox 360
Pris: 500 kronor (ungefär)
Utvecklare: Rockstar Games
Utgivare: Rockstar
Åldersgräns: 18
Språk: Engelska

Visste du att den officiella aktiebörsen i GTA-världen heter BAWSAQ-börsen? Like a baws. Fast vad låter det som när man säger det högt? Just det.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.