snus1

Invånarna i Stockholm har varit bortskämda länge, men nu är det äntligen Göteborgs tur att känna sig älskade. Swedish Match har nämligen precis slagit upp dörrarna för sin nya snusbutik på Kungstorget i Göteborg.

– Vi är otroligt glada över att äntligen ha hittat en lokal i Göteborg och att idag få öppna en butik i det som av våra konsumenter kallas snusets huvudstad! Det känns kul, och även viktigt, att nu kunna erbjuda de snusintresserade göteborgarna möjligheten att kunna få experthjälp av vår personal och för oss att ha en plats att kunna prata om vår historik, tradition och inte minst vårt kvalitetsarbete, GOTHIATEK®, som är grundstenen i det som gör vårt svenska snus unikt i världen, säger Cecilia Källbäck, affärsområdeschef Swedish Match.

snus2

För alla vuxna snusintresserade är butiken på Kungstorget en självklart plats att besöka. (och återbesöka, reds.anm). Man får en unik upplevelse i snusets hantverk, historia och kvalitet. Och i samband med öppningen lanseras en limiterad utgåva av snusprodukten Göteborgs Rapé som en hyllning till Göteborg. Utgåvan har fått det briljanta namnet Göteborgs Rapé Göteborgs Edition och säljs endast i Göteborgsbutiken, och saliga äro dem som lyckas få tag på en dosa eller två. (BAWS har redan sänt ut springpojkar för att köpa så många som möjligt och skicka upp till Stockholm).

– Göteborgs Rapé är ett av de mest sålda snusvarumärkena i Göteborg och för att hylla staden lite extra har vi tagit fram denna specialutgåva. Designen är inspirerad av staden Göteborg och smaken är en kryddig variant av storsäljaren vit portion. Vi tror att detta kan ge ett mervärde till befintliga Göteborgs Rapé snusare i Göteborg, säger Tove Lundgren, produktchef Göteborgs Rapé.

litenButikskonceptet bygger på Swedish Match nästan tvåhundraåriga kulturarv av snustillverkning och har fokus på personlig service och genuint hantverk. Under våren har man vidareutvecklat konceptet ytterligare för att kunna erbjuda unika upplevelser för vuxna snusare. Bland annat har man installerat ett specialbyggt kylrum i Göteborgsbutiken som rymmer hela Swedish Match nordiska sortiment och som håller den ideala snustemperaturen åtta grader Celsius. Det levereras även snus direkt från Swedish Match två snusfabriker, som ligger i centrala Göteborg och i Kungälv, till butiken varje vardag.

– Butikens syfte är att vara en mötesplats för vuxna snusare. En plats där konsumenterna kan få svar på sina frågor direkt från våra snusexperter. En plats där snusets tradition möter nutiden och där snus får njutas och upplevas. Bland annat har våra besökare möjlighet att gå snuskurser där man får en inblick i snusets historia och med hjälp av våra snusexperter kan blanda och smaksätta sitt eget snus, säger Eleni Tjernberg, butikschef för Swedish Match butik i Göteborg.

snusbland

Sammanfattning
Göteborg har fått sin första snusbutik där färskt snus levereras direkt från fabrik varje dag, där du kan blanda ditt eget snus, dricka kaffe, fylla på ditt välmående och dessutom kunna vara en av de få lyckliga i Sverige som får snusa Göteborgs Rapé Göteborgs Edition + mycket mycket mer.

Det här är, för att citera vår Göteborgsboende skribent Patric, RIKTIGT GÖTT MOS. Grattis alla Goa Gubbar!!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.