12

Sommaren är (typ) här. Klart du ska grilla lite. Baws guidar dig lite kortfattat så du framöver kan placera dig framför grillen med självförtroendet på topp.

Varje år inträffar flera grillrelaterade olyckor. Någon hamnar på akuten, någon blir flamberad i ansiktet och vissa bränner sig när de ska ta sin klassiska hot dog med händerna istället för med grilltången.

Undvik dessa 3 klassiska grillmisstag så är du en bra bit på vägen:

1, Spruta tändvätska i elden.

Eldklot ser coolt ut på tv. Ja, i verkligheten också, men att din polare flamberar ansiktet är inte så skönt som det låter. Försök få medlidande med ditt ”jag tror jag brände mig på stranden idag, solen är verkligen stark asså. Är jag röd?” efter det här om du kan.

2, Djärva marinadexperiment.

Vissa saker passar helt enkelt inte. Som gammal mjölk. Eller vingummi. Håll dig till erkända, enkla och igenkännande marinader.

3, Grilla grönsaker.

Och vad ska du själv äta efter att du tillagat din systerdotters kanins mat? Grönsaker är gay.

En liten kom ihåg-lista.

• Tänd grillen minst 30 minuter före grillning.

• Vänd inte köttbitarna mer än en gång. Då rinner saften bort.

• Det blir ofta godare när man använder lock på grillen. Särskilt om det regnar.

• Det är lättare att rengöra gallret när det fortfarande är varmt. Så inget ”jag tar det sen”, ok?

Tidsguide. (Tid per sida när du grillar)

Lövbiff 1 min.

Entrecote 2-3 min.

Flintastek 12-16 min.

Revbensspjäll 10-12 min.

Kyckling 12-16 min.

Svärmor: Tills hon håller käften.

När du har grillat klart och tagit bort köttet från grillen så låt det gärna vila fem minuter innan du äter. Då hinner det softa till sig och blir därmed lite saftigare. Ät, njut och titulera dig själv som Sveriges svar på Gordon Ramsey.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.