guitar-hero-live

Alla har förmodligen spelat, eller i alla fall testat (okej, hört om) Guitar Hero tidigare. Spelet som fick alla användare att känna sig som antingen rockstjärnor, eller som i mitt fall helt värdelös. Jag minns att jag inte ens kunde spela på enklaste nivån utan att bli utbuad av publiken. Därför var det med tveksamt självförtroende jag packade upp nya Guitar Hero Live och kickade igång mitt PS4.

Det första jag märkte var att gitarren såg annorlunda ut än tidigare, till min glädje satt inte knapparna lika krångligt längre. Nu kändes det betydligt mer genomtänkt och att träffa (nåja, vara nära) ett ackord eller två verkade inte så omöjligt, inte ens för en hiphopskalle som mig som inte ens kan namedroppa EN rocklåt.

git

Spelet har två spellägen, LIVE & GHTV. I det förstnämnda spelar man konserter med olika band där du är gitarrhjälten. Istället för grym HD-grafik läggs fokus på riktiga inspelade filmer från scenen och ut i publiken, där du som spelare är i ett förstapersonsperspektiv. Spelar du bra blir publiken nöjd, spelar du dåligt börjar dom bua och kollar snett. Enkelt att förstå, men jobbigare att uppleva. Speciellt när man som jag knappt vet vilket håll en gitarr ska vara på. Att jag dessutom är vänsterhänt gör inte saken lättare.

Det andra spelläget, GHTV, är ett onlineläge där man spelar mot andra. Fler källor att bli hånad av med andra ord. Om man inte är grym vill säga, då är det en ren fröjd att spela bättre än sina ”motståndare” online och känslan av att vara en rockstar infinner sig. (Detta är ej självupplevt, men min kompis gjorde det och jag valde att ta åt mig av hyllningarna han fick) och det är i det ögonblicket jag förstår vilket fantastiskt underhållande spel Guitar Hero Live faktiskt är. Alla älskar att vinna och alla älskar att få beröm. Och det ser faktiskt väldigt kul ut om man är duktig på det.

Låtlistan kan jag inte uttala mig så mycket om, hittade varken några låtar av Jay-Z, Lil Wayne eller 2Pac, men visst kände jag igen en del låtar utan att kunna namnet på dem. Så min gissning är att det bör tillfredsställa dom som har lite koll på rockscenen.

Sammanfattningsvis är Guitar Hero Live ett spel för dig som gillade de förra utgåvorna, men som vill ha nya utmaningar inom samma spelgengre. Personligen kommer jag aldrig bli en rockstjärna, inte ens i mitt eget vardagsrum, men jag är övertygad om att spelet kommer glädja många. Är du ingen FIFA-kille är det här något du borde köpa istället.

(Betyget nedan är satt av min kompis, då jag som sagt inte har kunskapen för att ge det rättvisa)

https://www.youtube.com/watch?v=6SnIZgESm4c

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.