petterkvinno

Here we go.

I fredags när jag vaknade såg jag att det var över 300 kommentarer på en artikel som inväntade granskning och godkännande. Jag loggar in och ser att hysterin gäller ”25 saker kvinnor kan bättre än män” (LÄS HÄR) och börjar skumma igenom vad folk har skrivit. Jag öppnar samtidigt min mail-inkorg och ser att det är flertalet otrevliga mail som väntar på att läsas. Det första mailet talar om för mig att jag är ”en jävla lantis som ska dö smärtsamt”. Nästa mail ber mig kort och koncist att ”dra åt helvete” medan resterande mail kort och gott dömer ut mig helt som en ”kvinnohatare”.

Detta var till och med värre än mordhoten jag fick av SD-anhängare när jag skrev en krönika för Moore som jag döpte till ”Jag är inte rasist, men…” (LÄS HÄR) Då var jag ”en skam för vårt blågula land som borde dränkas tillsammans med mina utländska vänner”.
En annan gång gästbloggade jag om diabetes på Katrin Zytomierskas blogg (LÄS HÄR), och även om majoriteten av kommentarerna var positiva fick jag fortfarande skäll för att, och jag citerar: ”Det finns viktigare sjukdomar att upplysa om”. Vissa läsare blir helt enkelt aldrig nöjda.
Men sorry, det är off topic.

Åter till kommentarerna. Alla säger i princip samma sak. Vissa uttrycker sig besviket men väluppfostrat medan majoriteten spyr galla över mig som om jag vore en våldtäktsman. Ord som ”cp”, ”utvecklingsstörd” och ”efterbliven” används som något negativt för att personifiera mig, och redan där tappar jag tyvärr respekten för de flesta av er som kommenterat. Någon läsare ”fick cancer” av att läsa min artikel. Ber om ursäkt för det.

En vän berättar för mig att en feministisk sida på Facebook vid namn Supersnippan, med över 30K likes, har länkat ut min artikel och uppmanat samtliga följare att gå in och ”agera”. Det betyder att hela Sveriges feminist-elit riktade sitt hat och förakt mot mig på samma gång. Uppföljningen på denna FB-sida senare på kvällen löd: ”Excellent arbete ute på fältet idag maffiamedlemmar”. Även här kunde jag läsa mindre smickrande ord om mig själv bland kommentarerna som varvades med hejaramsor och allmänt peppande.

I en av kommentarerna fanns ett länkat blogginlägg tillägnat mig. (LÄS HÄR) Författaren till detta inlägg ”var säker på att vi inte skulle godkänna hennes negativa kommentar” under artikeln, så hon bloggade även ut sin kritik offentligt. Läs gärna hennes inlägg och fråga er själva (även ni som föraktar mig) om hon inte tog det lite för långt? Jag har dock svårt att ta en sådan här människa på allvar eftersom hon via twitter raggat upp läsare till sin blogg, kastat skit på mig och uppmanat till kamp, men så fort HON bemöts med kritik så backar hon. Någon skrev en negativ kommentar på hennes blogginlägg och vips var alla kommentarer borta (förutom en positiv) och möjligheten till att kommentera hennes inlägg försvann.
Ska du hänga ut någon bör första regeln vara att stå för vad du säger (skriver) och kunna ta emot kritik när någon tycker annorlunda. Du är i mina ögon en hycklare och inte värd min tid.

Det fortsätter på Instagram. Ett konto vid namn ”Kvinnohat”, med 26K följare, lägger upp en printscreen från artikeln, nämner mig vid namn och uppmanar folk till att agera. Även här haglar kommentarerna om att jag är dum i huvudet och att jag är en sexistisk mansgris. Det här kontot ska, vad jag förmodar, slåss för jämställdhet (vilket jag supportar fullt ut, tro det eller ej). Hycklare även där.

Jag hittar (tack och lov, äntligen) en någorlunda positiv tråd om mig själv och min artikel på Flashback (LÄS HÄR). Här finns folk som försvarar mig, förstår ironin och inser att det faktiskt är ett ganska harmlöst skämt som blivit offer för en hel feminist-armé. För det är precis vad artikeln är: ett simpelt sätt att försöka underhålla våra läsare med lite stereotypisk humor. Inte mer än så.

JA, jag tycker ni överreagerar, och NEJ, jag tror inte alla kvinnor är dumma i huvudet eller inkapabla till att göra annat än tvätta, städa och vika kläder. Det är en skämtartikel baserad på könsroller och hur folk generellt ser på dem, sen överdrivit skämten till den grad att ingen ska kunna undgå att det är skrivet med ironi.

Har ni sett Family Guy, Simpsons, South Park, Jims Värld eller Two and a half men? Har ni skrattat åt dessa program? De innehåller inte bara skämt om könsroller, de skämtar även om judar, homosexuella, svarta och allt annat som anses förbjudet. Detta visas på bästa sändningstid i princip varje dag. Fast det kanske inte är så farligt, de skämtar ju bara? Det är ju trots allt ganska skönt att ligga i soffan och skratta lite åt när Homer Simpson är världens största mansgris som bara dricker öl hela dagarna, medan hans fru tar hand om hem, barn och matlagning. Eller? (Rätta mig om jag har fel, men jag tvivlar på att TV3 blivit utsatt för samma behandling av er som jag fått).

Det är bara ett skämt. Precis som stand-up comedy. Bedriver ni häxjakt på Mårten Andersson för att han skämtar sexistiskt, eller jagar ni Özz Nujen när han drar skämt om muslimer? Jesper Odelberg sitter i rullstol men skämtar om handikappade. Ingen säger något. Och vet ni varför? Ja det vet ni. Det är fortfarande bara ett skämt. Smaklöst kanske, men fortfarande E-T-T- S-K-Ä-M-T.

Så istället för att rikta ert fokus mot en harmlös artikel riktad till män för lite simpel underhållning, bör ni istället vända era blickar mot de riktiga problemen. Vill ni verkligen göra skillnad finns det gott om orättvisor i världen som både bör och ska prioriteras högre än min artikel. En muslimsk kvinna blir misshandlad på grund av sin slöja, kvinnor säljs som sexslavar och barn tvingas tigga på gatorna. Tänk om ni lade lika mycket energi på att hjälpa dem som ni gör på att hata mig. Jag hade bugat inför er.

Så NEJ, jag tänker inte be om ursäkt för innehållet i artikeln, men däremot ber jag om ursäkt till alla er som tagit illa upp, även till dig som enligt mailet ska ”skära halsen av mig i natt”.

 

252 KOMMENTARER

 1. BRA! Stå fan på dig och backa ALDRIG för denna galna feminist-maffia. Vanliga tjejer som inte är bittra kärringar (pga sitt feta fula utseende) förstår mycket väl att det är ett skämt (även om det också ironiskt nog är MYCKET sanning i punkterna) – De enda som blir galna är i vanlig ordning de kränkta feministerna som ägnar sina dagar åt att hitta sexism i allt och inget. Tur som är så är dom en väldigt väldigt liten minoritet och har inget inflytande över huvud taget förutom på twitter och deras patetiska facebook-sidor.

  Stå på dig!

  • Så bitterhet är kopplat till att man är fet och/eller ful menar du? Och ”vanliga tjejer” är endast de som är estetiskt tilltalande efter rådande västerländska normer? Dels, ett väldigt omoget uttalande och det är även förnedrande mot kvinnor. ”Vanliga tjejer” kommer i alla storlekar och utseenden, även den galna feministmaffian som du uttrycker det består av personer av olika utseende – en del skulle du troligen finna sjukt attraktiva medan en del skulle du tycka var skitfula. Ja, som det funkar generellt liksom. Och jag hoppas att det inte undgått dig att märka att även män kallar sig feminister, eftersom de är för jämställdhet du vet och att det utöver det många män som yttrade sitt ogillande om artikeln, eftersom den faktiskt var nedvärderande mot båda könen och jämställdhet går both ways, majoriteten av dem skulle jag nog tro är helt vanliga killar – eller är de också per automatik fetfula och bittra pga sitt utseende för att de inte tycker att sexistisk stereotypisk humor hör till 2013?

   Överhuvudtaget så förstår jag inte varför du ens drar upp någonting om en persons ev. utseende, bara för att den står för en viss ideologi, det är ganska tragiskt att det är det bästa du har att komma med när du ska ge dig in i en diskussion. Du kanske inte ska prata alls, när du inte egentligen inte har någonting att säga, du visar ju enbart att du är lika low class som de som siktat lite väl lågt med sin kritik av artikelförfattaren. Pity I say.

     • Att svara på bitterhet är inte att vara bitter, det är att ifrågasätta överkänslighet i form av en massiv klunga som organiseras á la SD-fotsoldater.

     • Snäller, jag ifrågasätter din kändlighet och frågar: varför är du så jävla kränkt och bitter för? :) tjockis!

     • Vad skulle jag vara kränkt av? Det är som att springa runt i ett demonstrationståg mot främlingsfientlighet och fråga varför dom är kränkta, makes no sense lilla Emelie-stumpan.

 2. Dom där gökarna som gnäller, dem dra sig själva i skogen. Rätt skall vara rätt. Du har inget fel gjort. Bara sköjjat gött. :)

 3. Högskoleutbildad copywriter?! Fuck jag är avis på dig mannen! Jag har fått lära mig det den hårda vägen online. OT: stå på dig och som grynet säger ”ta ingen skit”. Som copywriter vet du lika väl som jag att de flesta människorna är uttråkade, lata, tänker kortsiktigt osv.

  Så många som reagerar på detta är människor med tråkiga eller tragiska liv. De försöker krydda sin vardag, känna lite drama i förhållandet och ha något att fokusera sin energi på (genom detta kan de ignorera faktumet att deras liv är patetiska).

  Det finns även en nivå av avundsjuka. Fysiskt attraktiva kvinnor i den genomsnittlige mannens ögon skulle aldrig reagera negativt på denna post för de har haft en bra uppväxt och fått se det positiva medan deras motsvarande mindre attraktiva väninnor klagar på alla mäns utseendesfixering.

  Handen på hjärtat käre man; hur många modeller har du träffat som är radikal feminister? Precis! Ingen. Någonsin funderat hur det kan komma sig? Precis! För de har en bra anledning till att bli det; de har inget inflytande över män som fysiskt attraktiva kvinnor har (vilket är på både gott och ont).

  Jämställdhet är en bra sak, men när man börjar se negativa saker överallt och i allt, då är man allvarligt psykiskt sjuk och behöver vård och då menar jag inte dig käre Petter utan majoriteten som kommenterat i din föregående artikel. Att inte kunna ta ett skämt, att inte kunna se det komiskt stereotypiska i det du skriver, ja då har man fått alldeles för mycket sand i sin vagina (och inte undra på att man klagar då på allt å alla).

  Varma Hälsningar,
  Max som fattar humorn

  • Max, menar du verkligen att det bara är fysiskt attraktiva kvinnor som har inflytande på män? Och menar du verkligen att man bör vara fysiskt attraktiv samt haft en bra uppväxt för att förstå det roliga i texten? Och vad är det för positivt man har fått se ifall man tycker att texten helt och hållet.var bara rolig? Dessutom det här med att majoriteten som kommenterat upprört på artikeln skulle vara allvarligt psykiskt sjuka och behöva vård – snälla säg att du inte tänkte efter när du skrev den.meningen. För jag skämdes nästan för din skull när jag läste din kommentar.

   • Bara alpha-hannar som har inflytande på kvinnor också, så du behöver inte känna dig sexistiskt behandlad, jag skäms för övrigt över din naivitet.

   • Vill du att jag ska känna skuld för dina skamkänslor över nätet?

    Klassiskt manipulationsknep att försöka inducera skuldkänslor i någon annan.

    Jag rekommenderar dig saklighet istället för att leva upp till den stereotyp kvinnor så gärna vill krossa.

    Mer korrekt i det du undvek i min kommentar är att människor som ser negativt i allt (varför ska jag behöva upprepa om du INTE lever enligt stereotypen och därmed kan vara saklig?) behöver vård, inte dem som gör det ibland.

    Jag har observerat att många radikalfeminister tycks söka efter något att bli riktigt upprörd över, varav en stor majoritet utomstående uppfattar överdrivet att ”bli dramatisk över”, precis som vissa människor som skapar drama i sina förhållanden just för att de är så beroende av vad andra uppfattar som överstimulering (även kallade för drama queens i folkmun).

    Jag hoppas du förstår vad jag menar Maria och att du inte tar illa upp i onödan eller gör någon stor grej av det hela för då lever du upp till stereotypen du kanske så gärna vill få bort från dagens samhälle. Är det inte en ironi att vissa kvinnor blir jättekänslomässiga över stereotypen att kvinnor tycks vara känslomässiga?

  • Hej Max!
   Visst finns det kvinnliga modeller som är feminister. Bland andraCindy Crawford och Karen Elson är uttalade feminister och Elsa Hosk är aktiv på insta-kontot Kvinnohat. Jag har själv gjort modelluppdrag för bl.a. Björn Axén men är en sann feminist.

   Men det har väl egentligen inget med något att göra? Hade jag varit ful som stryk och vägt dubbelt så mycket hade min åsikt fortfarande varit lika legitim som en supermodells.

   Kram

   • Det är en minoritet av (radikala) feminister som är (eller har varit) modeller och detta är ypperligt intressant.

    De flesta självutnämnda (radikal) feminister jag träffat har INTE varit modeller eller objektivt vackra baserat på tvärkulturell forskning.

    Allas åsikter väger lika mycket oavsett personen i sig, men en åsikt är bara det, en åsikt, inte en praktisk lösning på ett problem.

    För mig blir feminismens försök att påverka samhället tragiskt när de lever upp till stereotypen (exempelvis gnälla, klaga, bli överdrivet känslomässigt upprörda enligt majoritetens standard) de vill krossa.

    För mig påminner feminismens ageranden mycket om en person som är överviktig och hellre gnäller om det på internet och hur allt är snabbmatskedjornas fel (varav vissa feminister anser det är mäns och/eller patriarkets fel) istället för att sluta äta där och börja motionera och äta hälsosamt.

    Med andra ord, för många lever upp till stereotypen att vara passiva och hellre gnälla än att vara aktiva och påpeka när det görs framsteg och var det behövs mer arbete. Jag är för jämställdhet till den grad att lika arbete ska innebära lika villkor och löner om förutsättningar finns för att genomföra dessa arbeten.

    Många kvinnor är generellt fysiskt svagare än män och därmed utgör en fara att agera som brandkvinnor precis som den blinde aldrig skulle få bli pilot (även om den blinde skulle uppfatta detta som kränkande och diskriminerande).

    Jag är för ”sexism” till den grad att sex är naturligt, attraktion är naturligt och människor har rätt att få uppleva sig själva vackra och vara bekväma i sina egna kroppar oavsett utseende.

    När vissa (radikal) feminister anser att någon bild är ”sexistisk” (med andra ord, de sätter en negativ stämpel på något sexuellt) så blir detta återigen en påminnelse till alla som inte liknar dessa bilder att ”Kolla! Denna är vackrare och därmed bättre än du! Må dåligt nu över din egen situation!”.

    Det vore bättre att bejaka alla bilder som kan uppfattas som sexuellt vackra som vackra såväl som allas kroppar. Om man inte kan vara nöjd med sin egen kropp (jag har liten kulmage) så är det oftast på grund av avundsjuka och/eller dålig självkänsla. Antingen gör man något åt sin situation eller är nöjd som man är. Gnäller man enbart så lever man återigen upp till stereotypen man vill krossa.

    Kom ihåg: att sitta på internet och bli upprörd över nya saker eller photoshopa nya bilder att bli upprörd över istället för att göra något aktivt ute i livet är samma sak som den överviktige som gnäller på snabbmatskedjor istället för att ta en löprunda i spåret.

    Kjam

 4. Vissa har svårt med humor, som ofta då man använder plattityder och generella saker för att de flesta skall känna igen sig. Givetvis kommer det någon och tar det personligt och ska förklara hur illa det egentligen är. (varenda jävel ska vara så innihelvete kränkta hela tiden… ffs chill människor)

  Herregud! kul skrivet.. .

  tack vare hispiga fruntimmer som replikerade på denna och bjäbbade emot, så kom det upp på flashback.. och vips så fick jag en ny site att besöka. troligen återkommer jag oxå.

  cheers.

 5. Stå på dig!! Finns alltid en massa nollor som har en massa åsikter, oftast tillför de inte med ett skit här i världen, förutom avundsjuka!!

 6. Så jävla bra. Jag följer ” kvinnohat ” på instagram men blir fan lika arg varje gång dom lägger upp något, för dom har spårat ut totalt. Nu kl 7 på morgonen är jag fruktanvärt arg för alla hatkommentarer och annan skit man får så sig om man inte håller med femenisterna. Det är helt galet!! Håll Sverige JÄMSTÄLLT, inte överdrivet femenistiskt.

 7. jag blev väldigt upprörd av din artikel, inte för att jag tillhör någon feminist-elit, utan för att jag som tjej inte passar in i mallen som du beskriver. det gör att jag känner mig lite sämre än andra tjejer. så det var därför jag inte gillade den, inte för att jag tycker det är särskilt kul att bli arg eller upprörd.

  • Vem har sagt att tjejer som inte passar in i den mallen är sämre än andra tjejer? Det är en tanke som uppstått enbart i ditt eget huvud, det är knappast något som artikelförfattaren kan ta ansvar för.

   • Kloka ord Jonte!
    Kollar folk på Solsidan? Det som är så kul är att det bygger på verkligheten i många svenskars liv. Jag känner mig inte sämre för att jag inte har samma liv som dom. Jag skrattar och är glad för det jag har! :)

  • Jag är kille och känner inte att jag passar in i mallen för killar (jag luktar t.ex. inte som en blandning av svett, öl och urin). Trots detta fnittrade jag lite (på ett manligt sätt ;).
   Jag behöver inte vara i centrum för allting och jag behöver inte göra allt politiskt. Ibland finns det saker som bara är löjliga. Med den inställningen kan man gå genom livet och inte bli upprörd över alla småsaker och kan istället fokusera sin energi på riktiga orättvisor.

 8. Mycket bra skrivet. Jag är en av dem som garvar åt de allra sjukaste skämten men mina åsikter i verkligheten är fulla av respekt och medmänsklighet. Det är bara oerhört svårt att få vissa människor att förstå skillnaden mellan skämt och allvar, speciellt över internet.

 9. Det är ”skämt” som dessa som håller jargongen vid liv. Att kalla sin partner för ”kärringen” och ”regeringen” etc sägs också med ”glimten i ögat” men allt detta sammantaget bidrar till ett sätt att prata om och därmed se på och behandla kvinnor. Läs en bok och skaffa dig lite kunskap i ämnet och utgå inte ifrån vad du själv anser.

  • Du verkar inte ha någon kunskap i ämnet. Kan du hänvisa till en bok som ”upplyser” om detta? Som öht styrker ditt påståendet? Trodde inte det.

  • Bra Erik. Ibland känner jag mig ensam som den enda mannen som inte förnekar det strukturella förtrycket vi utövar på kvinnor. Detta kommentarsfält illustrerar det ganska bra.

  • Erik, när du skriver så är det ju du som behandlar det du anser som fakta. Du påverkas ju tydligen oerhört mycket av vad andra tycker är humoristiskt, vilket är helt ok, alla är olika. Men du verkar utgå ifrån synpunkten att alla beter sig på det sättet och påverkas på samma sätt, vilket är helt fel. Alla är som sagt olika och det går att hitta mängder med exempel på folk som kan skratta åt könsroller och ändå ha väldigt kärleksfulla och jämställda inställningar till andra. Så anse vad du vill, men kom ihåg att det är precis vad du gör, och kom ihåg att bara för att det står i en bok behöver det inte vara sant. Även om det är en seriös bok om forskning finns det väldigt få ämnen som är odiskutabelt sanna, och genusforskning är definitivt inte ett vetenskapligt fält där det är möjligt att publicera något med hundraprocentiga bevis.

  • Antar att du står först i leden i konservativa kretsar som pratar om att våld på TV gör att vi går ut och slår ner folk?

   Hur lättpåverkade tror du att vi är av ALLT, oavsett om vi vet att det är ”fel”.

 10. Applåder! Stå på dig och låt inte människor som tror att de besitter mer intelligens än vad dem i själva verket gör förstöra din dag eller din humor!

 11. Det är ju väldigt märkligt det här. I vintras fick vi ju lära oss att näthat, det är när män hatar kvinnor på internet. Men du är ju man! Hur går det här ihop? Är det en nätmobb bestående av feministiska män vi har att göra med?

  Stå på dig.

 12. Bra skrivet! Och jag håller med föregående talare, du borde anmäla hoten. Om inte för att du tror att något hot kommer att förverkligas, så gör det för att sätta ner en fot och visa att det inte är okej.

 13. Stå på dig Petter! Du har liksom föregåenge talare mitt fulla stöd!
  Att artikeln skulle få så fruktansvärt mycket kritik trodde jag inte.. Det finns ju som sagt värre..

  Kämpa på kompis!

 14. Om du inte förstår att ”got the pussy” betyder att man bestämmer över sin egen kropp ( inte över män) så förstår jag att du är upprörd… Stackar. Nä, skoja bara.

 15. Du har verkar ha en j-t taskig syn på kvinnor, män och deras könsroller. Det beklagar jag ändå inte lika mycket som hoten och övertrampen som du har fått utstå på sistone.

  Ingen ska behöva hotas för att den uttryckt sina åsikter, hur plumpt och dumt man än uttrycker sig och hur idiotiska åsikter man än har. Punkt.

  En tråkig bieffekt av de här övertrampen kan dessutom vara att du, och dina ordinarie läsare, har svårare att ta in den högst vettiga kritik som finns mot ditt ”humoristiska” raljerande. Jag hoppas förstås att du och dina bawsiga vänner är större än så.

  P.S. Jag tror inte att speciellt många av oss som ifrågasätter din text tycker att Two and a half men är speciellt rolig. Att du nämner den på samma rad som The Simpsons… Bäst att jag slutar här känner jag.

  • Hur genompolitiserad är du? Menar du att ALLT du gör är HELT genomtänkt och politiskt? Uttrycker alla dina handlingar en koherent politisk övertygelse?

   Fan vad livet måste vara trist för de genompolitiserade stackarna.

   Jag tyckte inte att listan var så värst kul. Fnissade kanske lite åt någon punkt på samma vis som jag kan fnissa åt en sunkig amerikansk 80-talskomedi.
   Knappt något att hänga upp sig på.

   • Allt jag gör är verkligen inte genomtänkt men jo, allt är politiskt.

    Som vit 30+ från medelklassen (typ) är jag förstås van att inte ifrågasättas. När jag går på stan och beställer en kaffe gör jag det som en riktig baws (eller en arbetsledare med personalansvar, som jag säger när jag inte wiggar loss till Rick Ross och R Kelly). Hade jag varit en överviktig 20-årig tjej med stort afro och betett mig som jag gör idag hade jag säkert setts som j-t politisk. Då hade det, precis som du skriver, varit fett jobbigt att behöva göra grejer offentligt eftersom jag hade varit en ”genompolitiserad stackare” ganska mycket vad jag än hittat på. Nu är jag mainstream, norm och slipper motivera mina handlingar som politiska (fastän de är det). Gött, eller hur?

    (Själv är jag glad och stolt över att jag omvärderar val och INTE är konsekvent i mitt handlande över tid, annars hade jag t ex fortfarande tagit främmande tjejer på röven och använt kaknamn för att förminska svarta.)

    Att skriva texter som den där listan är förstås mer politiskt sprängstoff än en hel del annat, vilket författaren kanske har insett vid det här laget.

 16. Lite dumma exempel när du jämför dig med komiker. Mårten får faktiskt kritik. Özz och Jesper blir även dom kritiserade, av både sverigedemokrater, vänstermänniskor och invandrare. Skillnaden är att komikerna till skillnad från dig vet vad dom pratar och vet hur humor ska framföras även då den sparkar neråt. När Özz skämtar om hur det är att vara invandrare är det av erfarenhet samma sak med Jesper. Dom slänger inte bara ur sig klyschiga saker för att underhålla lite. Det som är problemet med din text och de sakerna du ”skämtar” om är att det blir väldigt tydligt att du till viss del inte vet vad du pratar om.
  Jag skrattar mycket och gärna åt rå, elak, sexistisk och vidrig humor men inte när den berättas av eller kommer från personer som uppenbarligen faktiskt inte fattar innebörden i det dom säger. Du postade som sagt bara en klyschig, idiotisk lista som hade varit pissrolig om det inte vore för det att den inte innehåller någon humor alls.

 17. När män generaliserar negativt om kvinnor är det sexism när feminister generaliserar negativt om män är det jämställdhet.

  • Fast han nedvärderar ju män oxå, det är ju det som blir så läskigt… Liksom ingen som kommer undan. Du såg inte det i texten? Och om du inte ser det…ja.

    • Jo, det är faktiskt män som tar illa upp av det här. Läs kommentarsfälten till ”listan”. Men om du inte fattar det så vet du ju inte heller vad jämställdhet och feminism står för. Som sagt, läs en bok.

     • Det är feministiska män som sitter i samma båt som ni. Alltså är här för att klaga och kompenserar för att de inte kan attrahera det motsatta könet och spels offer. Gulli gull.

     • Blir man kränkt av det här så bör man antagligen hålla sig inne för alltid och helst hålla sig borta från nätet, då är det antagligen inte lätt att leva idag.

 18. Hej Petter,

  Jag har ett litet önskemål för vad ditt nästa inlägg ska handla om. Skriv gärna ett inlägg om hur ”alla svarta är kriminella” eller hur ”alla judar är snåla och har stora näsor” eller varför inte ”alla muslimer är håriga apor som lever på socialbidrag”. Snälla gör det. Det är ju bara ”på skoj”, så du kan överdriva med stereotyperna hur mycket du vill. Det är jättekul! Alla kommer skratta, jag lovar. Vi älskar ju stereotyp humor här på Baws! Speciellt när den sparkar nedåt och är riktad till grupper som har det sämre ställt i samhället.

  • Varför kategoriserar du och ställer automatiskt alla ”svarta”, ”judar” och ”muslimer” längst ned. Tror du att de vill kategoriseras som en homogen grupp och få ständig offerstatus?
   Alla människor är fördomsfulla och de farligaste är inte de som uttrycker sina fördomar, utan snarare de som förtrycker sina egna och låter dem få utlopp i ett styrande av andra.

   • Ursäkta? Det var ingen generalisering. Det var exempel på OLIKA (vet inte hur du fick till det till en homogen grupp) grupper i samhället som oftast blir diskriminerade. Så du anser ärligt talat att svarta, muslimer, judar, kvinnor, homosexuella INTE diskrimineras mest i samhället? Att svarta INTE utsätts för rasism? Eller judar för antisemitism? Det måste vara skönt att vara vit man.
    Jag skulle ärligt talat vija se Petter skriva ett stereotypt inlägg om t.ex svarta. Det skulle visa hur dumt det förra inlägget han skrev var.

    • Just det att peka ut en individ som endast definierad av sin hudfärg, religiösa tro eller sitt kön är en annan sida av rasist/sexistmyntet.

     Kanske det är som det heter på engelska: ”It takes one to know one”.

     Endast de som är insnärjda i sterotypiserande tankegångar objektifierar människor utifrån ytliga attribut. Vissa av dessa blir rasister och ser ner på alla som delar attributen, vissa blir självgoda moralister och viger sitt liv åt att hjälpa de som delar attributen. Det gemensamma är att de dömer människor utifrån attributen.

     • Men att peka ut en individ som enbart tillhörande gruppen ”man ” eller ”kvinna” är inte samma sak då eller?

      Herregud, jag läser kommentarerna på den här sidan (och typ på de flesta sidor på nätet) och förbluffas över hur låg insiktsnivå det finns hos. Hur låg empati och förståelse folk har. Hur lätt det är att bli hemmablind för vad som är ok och vad som inte är det. Om människor känner sig kränkta av en text jag skrivit, då är det väl ganska naturligt att jag rannsakar mig själv och försöker se texten ur deras synvinkel. kanske har de rätt och jag fel.
      Men nej då, då är det ju bara ”den jävla pk-maffian” ”Feministmaffian” som är ute efter bråk.
      Men SUCK på er.

    • Tror du svarta, homosexuella, judar, kvinnor m.m vill bli reducerade till att endast vara just det? Hur tror du man inkluderar om man samtidigt pekar ut vissa grupperingar ? Du går i samma fälla själv, bara att du inte har intelligens nog att förstå det.

     Vad sägs om att prata om att alla är svenskar eller människor, istället för att poängtera att någon är svart eller homosexuell?

     Ta en till genus-kurs och kom tillbaka med lite uppdaterad argumentationsförmåga.

 19. Stå på dig Petter,

  Snarstucka, lättkränkta och manshatande kvinnor ska dra alltid saker till sin spets och ser varje chans att spela något slags offerroll.

 20. Feminist-eliten har alltid varit humorlös, de tjänar pengar på att vara upprörda. Böj dig inte efter deras hat-mobb, de har för länge sen redan visat att de inte förespråkar jämställdhet.

 21. Hej igen, Petter.
  Återigen blir jag chockad, ledsen och besviken av att läsa vad du skriver.

  Jag måste börja med att berätta att vi som kommenterat inte är en ”feminist-maffia”. Citatet du tog ifrån Supersnippan (”Excellent arbete ute på fältet idag maffiamedlemmar”) hade du plockat ur sitt sammanhang, vilket är otroligt orättvist, oproffsigt och barnsligt. Du som ”mästerskribent”(?!) borde veta bättre. Supersnippan syftade på en kommentar av ”Kim” på din artikel. Men det vet ju du.

  För att fortsätta på vilka som är ”feminist-maffian”:
  Vi är flera tusen människor av olika kön, från olika platser i Sverige som inte känner varann. Det enda vi har gemensamt är vår sunda och självklara människosyn. Försök att lära dig något av oss!

  Nästa grej jag tänker ta upp är det du skrev om @kvinnohats bild på Instagram med texten ”I got the pussy, I make the rules”. Du skriver att det är hycklande att lägga upp en sådan bild för att det inte skulle vara okej med en man och texten 
   ”I got the dick, I make the rules”. Det är skrämmande, Petter, att läsa din kommentarer om det. Det vi har förstått, som du inte verkar ha förstått, är att med bilden på den tecknade kvinnan menar @kvinnohat: ”kvinnan bestämmer reglerna över SIN kropp”. Inte: ”kvinnor ska styra över männen”. Anledningen till att det inte skulle vara aktuellt med en motsvarande bild med en man är för att männen redan bestämmer reglerna över sina kroppar. Varför? För att KVINNAN ÄR FÖRTYCKT. För att vi lever i ett PATRIARKAT. Petter, snälla, VAKNA!

  Och Petter, en till grej. Det där med Özz och Jesper. Väldigt ironiskt att du jämför dig med dem. De skämtar om muslimer respektive handikappade. Två utsatta grupper i samhället som inte tillhör normen. Du skämtar om kvinnor. En tredje utsatt grupp i samhället som inte tillhör normen. Skillnaden mellan dig och dem är att de tillhör dessa utsatta grupper men du är bara en vit kränkt man.

  Det var allt för mig. Fler punkter i ditt försvarstal orkar/hinner jag inte ta ställning mot. Men jag hoppas på att någon annan av mina ”maffia-kompanjoner” gör det.

  Hej då.

  PS. En sista grej. Inser du inte komiken i att det enda stället där det finns en positiv tråd om dig är på Flashback?

  • Hrmmm. ”sunda och självklara människosyn”. jodå så att – nä men….

   På en väldigt mansdominerad arbetsplats fick man ofta kalendrar med lättklädda damer av leverantörerna. Vet ni vad kvinna som jobbade där gjorde då; Sprang till facket? Startade ett twitterupprop? Fackeltåg? Grät ut i media? Lät sig intervjuas i TV? Nä – hon köpte en kalender med lättklädda män och hängde bredvid…. DET är fan feminism, JÄMSTÄLLDHET. Inte att hela tiden känna sig kränkt och gråta ut och få bekräftelse – det är bara bedrövligt och ovärdigt.

  • Vadan dessa fördomar mot Flashback? Det är Sveriges största internetforum och där skriver alla typer av människor (även feminister) från alla olika samhällsgrupper om alla typer av ämnen. Visst, är man lättkränkt ska man inte läsa på Flashback, för då kan man råka få läsa åsikter som inte överensstämmer med sina egna (till skillnad från på era feministforum). Det är såklart mycket enklare att prata genus och hur förtryckt kvinnan är med personer som tycker exakt samma sak som du. Men du är också välkommen till Flashback för att övertyga oss andra om detta.

   • ”För att fortsätta på vilka som är ”feminist-maffian”: Vi är flera tusen människor av olika kön, från olika platser i Sverige som inte känner varann.
    Svar: Vi är flera tusen som inte känner varann som inte håller med er, också.

    ”Det enda vi har gemensamt är vår sunda och självklara människosyn.”
    Svar: Jag tycker inte er människosyn är sun och självklar.

    ”Försök att lära dig något av oss!”
    Svar: Nej?

    ”men du är bara en vit kränkt man”
    Svar: Där slutade jag läsa.

    Till Petter:
    Bry dig inte om feministmaffian. Dom är en liten klick av galningar som hörs väldigt mycket för att media håller dom om ryggen för tillfället. Egentligen är det inte många (varken män eller kvinnor)som håller med dom. Speciellt inte vi män och kvinnor som är för jämställdhet på riktigt.

    • Tova, jag tycker det verkar som om både du och Petter bryr er ganska mycket om feministmaffian. Annars hade ni väl bara ignorerat denna påstått lilla klick, eller? Du väljer förresten ganska konstiga saker att reagera på och skriva en lång kommentar om (fast du inte bryr dig). Att du väljer att helt ignorera argumenten i Johannas kommentar är även det väldigt typiskt för folk som försöker avfärda feminster som galningar. Törs du verkligen inte diskutera argumenten? Jag håller verkligen inte med Johanna om allt men ditt tramsbemötande är ju bara för mycket, och en av anledningarna till att hela pkfeministelitnazisverige just nu sitter och garvar åt er.

     • Det är väldigt märkligt att det rör sig om ”flera tusen människor av olika kön, från olika platser i Sverige som inte känner varann” när det är feminister som näthatar, och ”SD:s fotpatruller, centralt styrda från avpixlat och flashback” när det är ”rasister”.

      Er människosyn är inte sund och självklar. Den är modern och konformistisk men kommer om 50 år att betraktas på samma sätt som rasbiologin idag. ”Dumheter” känns som ett passande ord.

      Men men. Det är kul att se att det manliga näthatet mot kvinnor går igen. För kvinnor är ju värst utsatta, det berättade ju Åsa Linderborg. Eller hur var det nu?

     • För det första så har er sort aldrig några argument då det inte finns några utöver era känsloargument det vill säga.

      Kvinnor tillhör inte normen? Vad har ni rökt och får jag smaka?

      Er människosyn är vedervärdig. Tittar man in i supersnippangruppen så är manshatet och striden mot biologisk fakta påtaglig. Ni är till och med beredda att förställa språket då orden ”han” och ”man” inte ska behöva vara en del av er vokabulär.

      Sen är ni väldigt rasmedvetna när det gäller just vita män också. Alla andra män är bara män. Men vita män är roten till all ondska och skall bekämpas till varje pris. Talar man någonsin om vita män i positiv bemärkelse i feministkretsar? Bjuder vi på åsiktsmotstånd så är vi kränkta oavsett vad det gäller.

     • Logik enligt Daniel och andra feminister:

      SCUM-Manifestet (som kallar män för biologiska olyckor och uppmanar till massmord på män) = bra satir

      Petters bloggpost (som handlar om att kvinnor gillar att prata i telefon längre än män o liknande) = hemsk sexistisk satir som cementerar ojämställdhet.

      Var är logiken i det hela? Eller just det, att kräva logik av en renlärig feminist är väl en manlig härskarteknik, förlåt…

    • Hej, Tova!
     Jag är feminist och många män och kvinnor håller med mig. Jag tillhör inte det du kallar ”feministmaffian” för den existerar inte. Jag, liksom många andra, exklusive dig och Petter, är för jämställdhet – PÅ RIKTIGT :)

     Ni är flera tusen som inte håller med mig och de andra som kommenterat kritiskt på Petters artikel, skriver du. Jag vet det, Tova. Jag förstår inte varför du skriver det som ett argument. Det håller jag ju redan med om eftersom att det är fakta.

     Jag tycker att min människosyn är sund och självklar och hoppas att du också ska inse det en dag.

     Synd att du inte läste hela min kommentar. Jag hade skrivit riktigt bra grejer som du missade.

     Hej då, Tova.

     • Jag tycker du har en dålig människosyn, och du hatar män som inte står på din sida i en politisk kamp, det är inte sann tolerans och acceptans.

      När du slutar vara så bitter så kanske du kan njuta mer av livet, tänk på att du med största sannolikhet bara lever en gång.

      Puss och mvh

  • Hur är patriarkatet uppbyggt i Sverige jämfört med andra länder?
   Hur tar det sig uttryck från myndigheter? Om vi lever i ett patriarkat så bör ju myndigheter följdaktligen följa regler som premierar män. Sker det kvotering av män? Finns det regelverk som säger att man ska sträva efter manlig dominans? Finns det yrken där kvinnor förbjuds arbeta (finns det yrken där män förbjuds arbeta)? Finns det lagstiftning som ger män ett högre värde, som t.ex. vid arv eller då en person ska vittna vid en rättegång?

   Hela idén med partiarkatet är lika tunt uppbygd som counterjihadidén om att islam ska erövra Europa eller rädslan i USA under McCarthny-eran för att kommunismen skulle ta sig in i och erövra landets styre.
   Patriarkattanken är en teoretisk konstruktion i marxistisk anda där verkligheten tecknas i svart och vitt och ska formas efter kartan. Man skapar falsk innebörd i handlingar som egentligen saknar djupare mening. De knyts samman i en konspiratorisk väv där en viss kategori av personer tillskrivs vissa tankar och handlingar.

   Förresten så beklagar du att skribenten generaliserar över ”feminist-maffian” och sedan generaliserar du över Flashback. Hur kan du rättfärdiga din inställning till Flashback? Vilka rationella grunder vilar den på?

   • Feminister ogillar flashback eftersom det är ett öppet forum där man faktiskt kan diskutera fakta och bevis, inte bara ryggdunka varandra över lösryckta ”sexistiska” bilder och dyl.
    Det är ett forum där de inte kan ha kontroll genom åsikts-fascistiska sätt manipulera eller redigera/censurera, det gör feminister ledsna eftersom de är så insnöade på att deras åsikter, tro och ryggdunk är ”den rätta vägen” och den ”ultimata sanningen”.

    Det är egentligen inte konstigare än när kommunister, nazister och andra ideologier är övertygade om att deras väg är den rätta och där oliktänkande människor är ett hot.

    • Hej, Fredrik.
     Anledningen till att jag skrev det där om Flashback var för att där hänger vilka knäppisar som helst. Man kan hitta både negativa och positiva trådar om allt möjligt. Jag är inte förvånad att det fanns en positiv tråd om Axells artikel för som sagt, där hittar man vad som helst.

     Och du! Jag hänger ju här. Du säger att feminister behöver forum där de kan få ruggdunkar. Jag diskuterar nu med en person som har sjukt annorlunda åsikter än jag. Och du ger mig inga ruggdunkar. Men jag blir inte ledsen för det :)

     • ”Vad som helst” , ja det är mångfald med ”vad som helst” inte enfald med ”genus och feminism som stödjer den mediala statsreligionen som vi numera anammat, eftersom den är väldigt fin i kanten och låter bra”.

      Ett forum öppet för alla utan censurerande åsikts-moderering låter som en dröm, såklart inte för dig eftersom då kommer åsikter fram som inte stödjer dina vanföreställningar.

      Johanna, jag är exakt lika anonym som jag hade varit på Flashback, men ändå har du något emot det forumet, varför? (Jag skriver för övrigt inget där, men det har väl hänt att man gått in för att se vem kändisen var som blev tagen för kokain eller något dyl.)

     • Hej, Johanna.

      Du behöver inte förklara dina fördomar, jag är lika lite imponerad som när du uttryckte dom första gången.

      Mvh

     • Hej, snäller.

      Jag har inte sagt att jag har något emot Flashback. Jag älskar mångfald och vad som helst! Det är det som är så fint med Flashback. Man kan hitta precis vad som helst. Därför är det (som sagt!) inte konstigt att det finns en positiv tråd om Axell. (Som sagt!) jag hänger här, där inga åsikter censureras och jag älskar det!

  • Så feminister har sunda åsikter medans dom som inte är feminister har osunda åsikter.
   Det är intressant att när jag kritiserar feminism så är jag en kvinnohatare med samma logik så hatar jag arbetare när jag kritiserar kommunismen det kanske kommer som en överraskning för dig men feminism är bara en ism bland alla andra och i en demokrati så kritiserar och debatterar man olika ideologier annars är det ingen demokrati.
   Förövrigt så är jag liberal och jämställdist om du vill kritisera detta.

  • Snälla Johanna håll käften. Ingen vettig person vill lyssna på ditt patetiska kränkta skitsnack, ta av dig offerkoftan din jävla tönt

 22. Hahaha, jag älskar det här.. hur det sticker i folks ögon 2013 att man skämtar lite om könsroller. Älskar också att Johanna här ovan med nedsättande ton kallar dig för ”vit kränkt man”.. när hela hennes närvaro här lyser kränkt vit kvinna.

  Som en bauws, Petter!

  • Men det är precis vad jag är Robert – jag är en vit kränkt kvinna. Det är ingenting jag försöker hålla hemligt. Jag kränks av sådana som du och Petter!

   • Varför är det viktigt för dig med ”raser” och hudfärger Johanna?

    I Vilka andra sammanhang är det viktigt för dig med detsamma?

    • I vardagliga sammanhang är det inte viktigt.
     Men om man är en frisk vit man så tillhör man (i regel) inte en utsatt grupp. Till skillnad från en invandrare, en handikappad eller en kvinna. Eller det värsta av allt – en handikappad invandarkvinna.

     • Intressant, hudfärger har betydelse i vissa kamper, men samtidigt för vi en gemensam kamp som skall bortse från hudfärger, du ser inget motsägelsefullt i den här logiken? Är du säker på att handikappade invandrarkvinnor vill bli reducerade, av dig, till just handikappade invandrarkvinnor, istället för, säg, svenskar som alla andra.

      Har du någon gång stannat upp och funderat lite kring dina rasistiska resonemang?

     • Fredrik,
      Mina resonemang är inte rasistiska. Alla är vi svenskar, förstås. Med det finns grupper i vårt samhälle som är utsatta och utanför normen. Dessa grupper är till exempel invandrare, handikappade och kvinnor. Att jag konstaterar gör inte mina resonemang rasistiska. Naivt av dig att tro/tycka det.

     • Det spelar verkligen ingen roll vad som förändras eller hur mycket de här ”UTSATTA” grupperna prioriteras och vita män hatas på. Ni kommer alltid vara utsatta eller hur? Ni måste inse att ni ALDRIG kommer att bli nöjda. Det är helt enkelt så ni irrationella människor fungerar. Ni blir aldrig nöjda. Ni har målat upp en bild av den vite mannen som inget annat än ondska och det spelar ingen roll vad han gör eller hur undergiven han än är i detta absurda samhället. Ni blir aldrig nöjda.

 23. Stormen i ett vattenglas är symptomatiskt för det hycklande och nymoralistiska cafelatte-sverige. Personer som själva bidrar till förtryck med sina flashiga iPhones och iPads – tillverkade av fattiga kinesiska arbetare som sliter halvt ihjäl sig för några få korvören, arbetare som storföretagen skiter i tills det tas upp i media.

  De ”25 sakerna” var väldigt löjligt och flåshurtigt. Stereotypt? Definitivt! Löjliga stereotyper ska man dock kunna skratta åt. Fast förresten så fnissade jag bara lite åt någon av punkterna.
  Skrattar mer åt de moralpaniska kommentarerna som rör upp himmel och hav för löjliga skämt.

  Påminner lite om reaktionerna från fanatiska religiösa på Lars Vilks rondellhundar. Fast jag föredrar nog fanatiska religiösa framför fanatiska hycklande nymoralister.

 24. Hej, du skriver att du får en massa kränkande kommentarer angående din tidigare artikel, att du blir kallad ”cp”, ”mansgris” etc..

  Skulle vilja visa för dig vad dina försvarare skriver om kvinnor:

  Robert Duvall ”Vanliga tjejer som inte är bittra kärringar (pga sitt feta fula utseende) förstår mycket väl att det är ett skämt ” Fula? feta? Ok, tjejer synas primärt efter utseende, inget nytt.

  Max ”Fysiskt attraktiva kvinnor i den genomsnittlige mannens ögon skulle aldrig reagera negativt på denna post för de har haft en bra uppväxt…” Utseendet, igen.

  Max: ”, ja då har man fått alldeles för mycket sand i sin vagina (och inte undra på att man klagar då på allt å alla).” Inget att tillägga.

  Plastdunkk ”hispiga fruntimmer som replikerade på denna och bjäbbade emot, så kom det upp på flashback”, ja för så fort vi kvinnor säger emot så bjäbbar vi? Vi ska hålla tyst eller?

  Marc ”Snarstucka, lättkränkta och manshatande kvinnor ska dra alltid saker till sin spets och ser varje chans att spela något slags offerroll.” Nej, vi vill inte vara offer längre, det är därför vi ”bjäbbar” emot!

  Liknande, och värre kommentarer finns i flashback-tråden.

  Jag är så jäääääävla trött på att så fort en kvinna uttalar sig, säger emot och har en åsikt så ska hon tryckas ner direkt! Jag tror att det är bra att du, Petter, får känna hur det känns att vara kvinna, för nedvärderande som du får just nu, har kvinnor fått i alla tider då de har sagt emot.

    • Låt mig omformulera frågan: hur kan någon få för sig att den personen kan företräda en otroligt heterogen kategori av människor? Anlag för storhetsvansinne?

     • Jag är ia alla fall kvinna och tycker mig ha liiiite mer företräde som talesperson för halva delen av befolkningen än vad en man har. Hejdå!

     • Är det inte det som feminism jobbar emot? Att bara för man har en kuk mellan benen så har man inget gemensamt med andra av samma organ, men samtidigt så anser du att du representerar kvinnor och tycker du kan prata för dom alla.

      Att du sen exkluderar män från din kamp borde kanske skicka en signal till alla manliga feminister, som tror sig vara inkluderande genom att ryggdunka men som egentligen ses som undersåtliga i din världsbild, Emelie.

      Hoppas du kommer på bättre tankar, jag önskar dig lycka till !

  • Blir en kvinna nertryckt så fort hon tycker något? Snarare tvärtom i dagens feministiska Nordkorea som Sverige är på väg att bli.

  • Bra Emelie att du försvarar dödshot och tycker att det är bra att han får känna på hur det känns. Antar att du tillhör den ökända maffian, det skulle iaf förklara varför du tycker som du gör.

   • Jag skrev inget om dödshoten, utan om kommentarerna som ”cp”, ”mansgris” etc.
    Visst kan man tycka att det är löjligt att uttrycka sig med såna kommentarer, men jag tycker också att det är löjligt att kalla kvinnor som står upp för sin rätt att tycka saker för ”bjäbbiga” ”feministhoror” ”feminazis” osv, istället för att komma med vettiga argument.

  • Hejsan Emelie,

   Jag står för varenda ord. Ni är lättkränkta. Ni tycks hata män. Ni spelar en offerroll där det inte finns någon offer roll att spela. Ni letar problem. Ni särskådar varje ord, varje mening och vill hitta ämnen för er agenda. Att Petter får dessa redaktioner, dödshot och tillmälen på en artikel som visserligen inte var speicellt rolig (enligt mig) men som var avsedd att driva med könsroller tycker jag talar ett tydligt språk. Sådant har alltid förekommit och jag antar att du inte står upp och slåss på barrikaderna för att det förlag som ger ut ”Damernas dassbok” skall ställas till svars för de förlegade åsikterna man framför i sina anekdor, listor och historier.

   Jag älskar kvinnor, jag är för jämnställdhet, Men jag tycker att Ni väljer fel forum för att lyfta upp frågor som bör lyftas upp. Petters artikel var en droppe i havet och naturligtvis inget som över huvud taget gav grund för dessa massiva överraktioner. I viss mån tycker jag ni faller på eget grepp och lever i något slags intellektuell ohederlighet gentemot er själva.

   Förtydligande: Med ”Ni” menar jag Supersnippans feministmaffia.

   Ha en bra dag

    • Jag förstår inte riktigt hur du menar. Jag är inte kränkt, varför skulle jag vara det? Vad jag försökte lyfta fram är att jag tycker att Supersnippan och hennes gäng skapade en onödig storm i ett vattenglas. Och jag vidhåller att många av dem tycks slå bakut på sig själva i sina tankegångar. Ser ocksp fram emot en artikel från feministerna på 25 saker som män är bättre på än kvinnor. Kan nästan lova att jag dragit på smilbanden och det gjordes med en touch finess.

     • Det är många många här som har förklarat varför texten inte bör tas som ett ”skämt”, för den texten är en del i normaliserandet av könsstereotyper och sexism. Du kanske inte ser det, men andra ser det och påtalar detta. Det kallar jag inte kränkt. Många har dock fått nog av sexismen som syns överallt!
      Bara din sista mening lyser sexism.

     • På vilket sätt lyser det sexism om att jag dragit på smilbanden om Supersnippan, eller kanske du själv, gjort en ironisk lista över 25 saker som män är bättre på än kvinnor? Lite som Petter gjort fast åt andra hållet så att säga. Och ja, jag har inte sett var exakt som gjorde denna artikel så speciell. Det finns ju tusentals liknande alster, damernas dassbok, till exempel där män hånas i sida efter sida med en rätt lättsam och rolig touch.

      Vidhåller med bestämdhet att eftermälet till artikeln inte alls står i proportion till innehållet. För mig var det en mindre lyckad artikel att driva med ett urgammalt komikfenomen. För dig var det ett normaliserande av könsstereotyper och betydligt mer än bara försök till ett skämt. Antar att vi får enas om att inte enas här och Emelie, hoppas du får en trevlig kväll.

   • Du vet inte hur det är att vara kvinna i Sverige idag. Inte jag heller. Men du verkar inte heller försöka förstå. Kvinnor tillhör inte normen. Kvinnor förtrycks. Kvinnor är de facto mindre värda. Och därför är kvinnor emellanåt offer.

    Och dra inte alla som har gillat Supersnippan på Facebook över en kam.

    • Ja det är verkligen synd om kvinnor idag, kanske för 40 år sen så krävdes det dubbel pondus för samma trovärdighet och kompetens-syn i yrkeslivet, den tiden är förbi.

     Nils, jag tror inte att _ALLA_ Sveriges kvinnor uppskattar att du sätter på dom en offerkofta och reducerar dom till ett kön, även om du tror att du gör dom en tjänst.

     • Jag vill bara att du ska förstå hur Sverige ser ut. Alla kvinnor, liksom män, är förstås unika. Men av sociala anledningar bemöts kvinnor och män på olika sätt.

     • Jag skulle tro att det individuella bemötandet trumfar miljonfaldigt över könsrelaterade bemötanden, könsrelaterade bemötanden kan dessutom inte vara av ondo eller ha någon inverkan på något förutom att man t.ex. har förutfattande meningar utan någon relevans för till exempel yrket.

      En förutfattad mening kan vara att en man börjar prata om bilar med en man, utan att veta om denne egentligen är intresserad av det.

      För 40 år sedan så bemöttes kvinnor med skeptism eftersom man var osäker på om de var lika bra som männen inom samma område, den tiden är idag förbi och är inget som visar sig i statistik eller dyl, utan är vanföreställningar som vissa har där de accepterar kvinnan i offer-rollen, tvärtom skulle jag säga att kvinnor på grund av social- och säljar-kompetens och för att kvinnor ofta används som verktyg för att sälja har enklare att få jobb inom t.ex. detaljhandeln än män.

      Sen kan det säkert finnas vissa macho-jobb som är extremt mansdominerade där kvinnor känner att de behöver hävda sig mer, antagligen på grund av fördomar. Men fördomar bär vi alla på, och kommer antagligen alltid att göra (tills något blir normaliserat), det är antagligen ett instrument vi fått med oss av biologin som försvarsmekanism och för att kunna förhålla oss till storheter samt skydda oss från sådant vi är osäkra på.

      Sen kan man, som du gör, fortsätta prata om strukturer som missgynnar ett kön, och använda barrikad-argument som Gudrun skriker ut i sitt 0.01% parti, men det har egentligen ingen relevans i en seriös debatt.

  • Emelie, inse faktum: Du är fet, troligtvis ful, klär dig i konstiga kläder och har inte fått pippa på 2år. ÄR DET KONSTIGT ATT DUÄR PISSED OFF? Nej, men för guds skull, ta inte ut det på oss – Ta ut det på din kastrerade lågtestosteronpojkvän med 13cm penis.

    • Nej Emelie, du vet lika väl som jag att jag inte har ”fel” – Du är en tjock, kränkt medelklass”kvinna” som blivit hjärntvättad av den lokala genushögskolan att du är förtryckt av ett ”Patriarkat” – Att den vita mannen är den mest onda som någonsin existerat: Även fast det är hans förtjänst att du ens kan sitta här på ett forum med internet på din dator (allt som han fixat fram) – Du är en nyttig idiot, en robot styrd av en högre makt, du agerar på kommando och har ingen som helst självinsikt – Det faktum att du är kvinna betyder också att du har en begränsad rationell förmåga till vilket varför du blivit ett lätt offer för den ideologi du förespråkar.

     Seså, sätt dig nu i hörnet, ät ännu en kaka och fundera på några fler sätt som du är FÖRTRYCKT AV DET ONDA PATRIARKALA SAMHÄLLET, cartman ;)

     • Ja, du är ju ännu ett exempel på att kränkta vita män existerar. Ganska korkad dessutom.
      Seså, gå och ät en kaka nu. Duktig ponke!

     • Men alltså snälla, vad har hennes storlek på kroppen & hur attraktiv hon är eller hur länge sen det var hon fick ligga någonting att göra med att hon utrycker sina åsikter? När vissa (!!) män inte har något mer att säga så är det så lätt att gå på en kvinnas utseende. Kan ni inte bara förstå att vi lever inte för att behaga era ögon.. Är vi tjocka, fula & gillar kakor så är det helt okej (det bestämmer vi, inte ni) och våra åsikter är lika mycket värda som vi vore smala, snygga & gillade äta bark… & hade sex lagom (enligt normen) ofta! Precis som ni män har lika mycket rätt till er åsikt oberoende hur ni ser ut & hur mycket ni ligger. Snälla, sluta!

     • Av biologiska orsaker så rangordnas ni kvinnor i status efter ert fysiska yttre. Det kan ni inte ändra på. Det är undermedvetet. Därför är det egentligen helt naturligt att fula kvinnor skapade feminismen för att hitta en gemenskap med andra utstötta kvinnor och kollektivt skuldbelägga männen tillsammans.

      För att tysta era meningsmotståndare. Som är män i alla dess färger. Så har feminister hakat upp sig på just vita män. Då de är lättast att beskylla eftersom det inte blir så mycket mothugg då vi sällan tenderar att använda våld som vapen till skillnad från män från andra kulturer (MENA). ”Vit kränkt man” kan man därför kalla alla meningsmotståndare som råkar vara vit och man för det får ändå inga konsekvenser oavsett hur både sexistiskt och rasistiskt uttrycket är.

     • WOW. Att du vågar.
      Du inser inte att den där bilden av en tjock ful hjärntvättad manshatande feminist är borta. ALLA VETTIGA MÄNNISKOR ÄR FEMINISTER, ”Robert Duvall”!

      Och vi lever i ett patriarkat, Robban. Det kan man inte blunda för. Du gör det vilket gör att jag tror att du är korkad. Förlåt för det. Kan inte hjälpas.

      Jag kan inte tänka mig att du någonsin har fått eller kommer få ligga.

     • Johanna : Tvärtom, alpha-hannar med dryg attityd får för alltid ligga, eftersom ni kvinnor dras till attribut som ni inte har någon kontroll över.

      Biologin Johanna, biologin.

     • Hej Robert!
      Det spelar ingen roll att feminister som Beyoncé, Alicia Keys, Ellen Page, Cindy Crawford, Madonna, Reese Witherspoon, Nathalie Portman, Keira Knightley och Angelina Jolie är ”enligt den almänna mannens ögon” attraktiva. Utseendet har inget med människans förmåga till aktivt ställningstagande.

      Utan att vilja låta nedlåtande, skulle jag vilja se de studier som påvisar något annat.

      Förresten skulle jag också vilja se en studie som gör din åsikt om att en kvinna inte äger förmågan till fullt rationellt tänkande. Det går inte att påvisa någon skillnad mellan kvinnors och mäns intelligens, bara att kvinnor går ut skolan med högre betyg. Tror dock inte att detta har att göra med intelligens.

      Att jag arbetat som modell skall inte behöva rättfärdiga mina argument.

      Hoppas du inte blir upprörd över mina ord

  • nädå.. Med ”bjäbba emot” menade jag detta att känna sig kränkt av en uppenbarligt skriven humoristisk lista, skapa ”debatt” och ”twittra” ang detta.. Då det är som all humor, byggt på generaliseringar som _de flesta_ känner igen sig i.. inte sig själv kanske, men det som är igenkännande.

   Kolla på vilken sit-com på TV som helst, svensk eller utländsk, eller ta en stå upp komiker, utan dessa generaliseringar och liknande skulle det ju inte vara roligt.

   Emelie, du/ni ska inte vara tysta eller liknande, inte det jag menar, men om ni hittar något att verkligen vara kränk över, agera då, Välj era fighter istället för att ”rasa” på twitter (som bara ni själva läser) eller i kommentarsfält som detta i ett ämne som är bara löjligt att vara kränkt över.. en humor-lista ffs!

   • Oj, jag antar att du inte hämger med i feministdebatterna eftersom du tror att feminister INTE riktar kritik mot serier, filmer, tv-spel you name it. Det görs hela tiden!
    Men så fort en person är kritisk till något som är sexistik elelr kvinnoförnedrande kommer mansmaffian dit och försöker trycka ner kritikerna.

    Ett väldigt bra exempel är Anita Sarkeesian analyser av hur kvinnor prträtteras i tv-spel, och efter detta fick hon sååå mycket hatkommentarer. LÄS: http://en.wikipedia.org/wiki/Anita_Sarkeesian

    • Feminist-debatterna, ni har verkligen fullt upp med att försöka indoktrinera och förklara för Sverige hur kränkta vi blir av allt hela tiden, har ni verkligen tid med erat vanliga yrke ? Eller är ni ”sjukskrivna” för att ha ”gått in i väggen” som 60% av Sveriges kvinnor inom vårdyrket?

     • Och ni från mansmaffian verkar vara jääävligt kränkta när ni hela tiden måste bli sååå sura när vi tar rätten att säga våran åsikt. Ojojoj, sitter du hemma och är arbetslös lilla ponken? Hur har du annars tid att skriva alla inlägg? :)

     • Men du blir också ledsen när någon säger emot eran organiserade shit-storm, jag har mindre tolerans för kränktheten än de som argumenterar emot den, kränktheten verkar vara någon slags epidemi i Sverige och jag är ledsen att säga det, men i-landsproblem och perspektivfaktorn spelar faktiskt roll, varför inte lägga ner all din energi på att göra skillnad där världen skriker efter hjälp ?

      Du säger det självt, ”sexismen” i texten rör båda könen, hur viktig kan en kamp vara där man inte får skämta om någon kön? Är det verkligen det Sverige du vill ha? Ska vi bli fisförnäma på varenda område? Varför känns det som att du inte har funderat igenom vilket Sverige som vi egentligen skapar med de åsikter du uttrycker.

    • nä jag hänger inte med, inte minsta intresserad att läsa alla områden som inte intresserar mig nämnvärt. Feministdebatten är nog för de närmast sörjande, förutom då ni lämnar er trygga tillvaro och besöker andras bloggar :-)

     Jag tog upp humor och du TV-spel, men visst, där är det jämställt.. män framställs lika stereotypa som kvinnor.

     Är det verkligen jämlikhet på varje område i bokstavens betydelse.. och om någon blir det minsta ”kränkt” (tar illa vid sig) så är det automatiskt patriarkat och kvinnoförtryck? Ingen självkritik alls?
     För mig för ni lägga ner hur mycket tid och energi på detta, men ni får faktiskt tåla att inte alla håller med om varje bokstav ni yttrar.

     som någon annan skrev här i inläggen måste man tydligen bli utbildad att man som kvinna blir förtryckt, alltid och jämt, genusvetenskap på södertörn var det tror jag.
     Låter inte det lite som poliser och åklagare gjorde med Herr Qvick?

     cheers :)

     • Varför uttalar du dig ens om detta då när det inte intresserar dig ett dugg? Då är det inte så konstigt att du inte förstår ett smack!

  • Emelie, jag kan tyvärr inte ta ansvar för vad mina ”försvarare” skriver, det får de göra själva. Men alla ni som kommenterar mot mig ansvarar ju för det ni skriver? Förstår inte logiken med att visa mig allt de skriver? Eller vill du att jag klistrar in 500 hat-kommentarer riktade mot för enbart för ”att visa dig” vad kvinnor skriver om mig? Dont get it.

   • Jag tänkte visa för dig att du inte är ensam om att få hatiska kommentarer, så som du verkar tycka. Feminister, och kvinnor, får dagligen höra taskiga kommentarer så fort de säger emot, det var min poäng med svaret. Synd att du inte förstod det.

 25. ”Jag är så jäääääävla trött på att så fort en kvinna uttalar sig, säger emot och har en åsikt så ska hon tryckas ner direkt! Jag tror att det är bra att du, Petter, får känna hur det känns att vara kvinna, för nedvärderande som du får just nu, har kvinnor fått i alla tider då de har sagt emot.”

  Tänk att jag som tjej inte känner igen mig i det där alls. Vilken typ av människor umgås du med egentligen?

   • Nej nej, det rör sig naturligtvis inte om tur. Du saknar helt enkelt 30p genuskvasivetenskap från Södertörn utan vilka du inte _förstår_ att du blir nedtryckt. Nedtryckt blir du naturligtvis i 100 % av fallen.

     • Utseende rangordnar oss människor, dock har naturen gett män fler attraktionskrafter än så, alpha-hannar kan även vara män med makt eller status, attribut som alltid attraherat kvinnor.

      Tyvärr (får man väl ändå säga) så har kvinnans utseende alltid varit avgörande i vilket attraktionsförmåga hon har hos män, visst kan man tycka att det var elakt gjort av evolutionen, men samtidigt kan man väl inte direkt förneka det?

     • Feminister förnekar gärna biologi eller biologismen (HAHAHAHAHAHA) som de kallar det. Den talar ju inte till deras fördel. Det är därför Johanna är så arg.

     • Vet inte om alla feminister förnekar biologin, de tror bara att vi genom att människan fått så hög IQ kan resonera oss förbi vilka attribut som tänder oss, sexlust, instinkter m.m. , sådant som för 200 000 år sedan gjorde att arten ”den moderna människan” överlevde i en global konkurrens bland andra djur.

      Bara för att vi förstår saker så betyder det inte att vi kan styra över dom, biologin har skapat även hjärnan, jag:et och intelligensen att förstå sig på saker gör inte att vi kan styra dess mekaniker (än så länge).

      Vi har haft patriarkala strukturer sedan vi blev reflekterande och tänkande djur i typ hundra tusen år, i 50-100 år har vi inte haft en patriarkal struktur värt namnet, ändå ska man behöva gå runt med och be om ursäkt för att man är man (helst vit man) i ett land där det som räknas som urbefolkningen är just vit, därför att några bittra fotsoldater har resonerat sig fram till att det fortfarande finns dåliga saker med vårat land.

     • ”Tyvärr (får man väl ändå säga) så har kvinnans utseende alltid varit avgörande i vilket attraktionsförmåga hon har hos män, visst kan man tycka att det var elakt gjort av evolutionen, men samtidigt kan man väl inte direkt förneka det?”

      Det spelar egentligen ingen roll om det är evolutionärt eller ej. Jag och ingen annan avgör vem/vilka jag attraheras av inte feminister eller någon annan. Jag ska inte behöva be om ursäkt för att jag inte tycker fula kvinnor är sexiga.

      Tyvärr försöker feminister nu göra mäns preferenser till en politisk fråga, läs sista stycket på den här artikeln…

      http://www.tidningen.nu/nyheter/3-allmaenna-nyheter/413-foeraeldrafoersaekringen-en-av-nycklarna-till-jaemstaelldhet

 26. Heter det inte illa vid? Inte illa upp.

  Det är roligt att greppa poängen i en barnslig debatt. Väx upp och gå vidare allihopa. Frid och kärlek till Petter och alla världens kvinnor.

 27. Varför bemöter du inte det som ”kvinnohat” skrev under bilden?
  Men det är väl enklare att säga att det var ett skämt än faktiskt bemöta det som var konstruktivt?
  Och ja jag tycker det är helt fel med de som kommenterar genom påhopp.

 28. *tar fram popcorn och myser*

  Människor i Sverige är riktigt bra på att ta sig själva på stort allvar. Det finns en anledning till att man skämtar om feminism eller att många har svårt att ta feminister seriöst.

  En sak till (ta på lyssnarkepsen nu alla feminister):

  1. Bara för att du/ni är ute på något heligt korståg i kvinnorättens anda ger detta inte er carte blanche att trycka ner andra människor eller förtala. Jag har sett fler kommentarer och inlägg än jag kan räkna som går att driva rättsligt ärende på. Tag er i akt: för eller senare kommer ni få stå för det ni säger.

  2. Ni har inte tolkningsföreträde.

  Tack för mig.

 29. I brist på annat att göra har jag nu läst igenom alla kommentarer och tycker synd om er som lägger ned så mycket energi på att hata Petters (The Godfather) inlägg.. va fan!? Raka er under armarna och skaffa någon att älska och lägg energi i det istället!!

 30. ”I got the pussy, I make the rules”

  När jag läser det tänker jag direkt på rätten till till exempel abort, ej bli utsatt får våld/sexuellt våld etc. Vad tänker du? Och hur är det fel? Kvinnohat själva kommenterar

  ”Och att det här kanske mer betyder att kvinnor har rätt att bestämma över sin pussy gällande sex o abort tex , inte att kvinnor ska bestämma över andras pussys o inte heller bestämma över mäns penisar. Men så långt kan du inte tänka ? @petteraxell”

  • Jag tänker på att kvinnan i regel har sexuell makt, det är i regel kvinnan som bestämmer när det skall vara samlag. Detta utesluter inte att kvinnan i regel också har stor sexlust, speciellt när hon hittat en partner som hon tänder på väldigt mycket, men män har större generell sexlust som gör att män i regel alltid är redo för sex, även om testosteron-halten går ner ju äldre vi blir.

   Sexlust är direkt kopplat till testosteron, ett ämne som även kvinnor har.

   Att tro att uttrycket har med något annat att göra än sex inom relationer är för mig att ljuga för sig själv, du vet också att det handlar om det.

   • Är du besviken över att kvinnor har en egen vilja när det kommer till sex?

    ”I got the pussy, I make the rules” betyder att vi kvinnor har rätten till vår egen fitta, ingen ska komma och bestämma om vi ska göra abort eller inte, och inte heller bestämma att man ska skämmas om man har haft många sexuella förbindelser.

    • Inte ett dugg besviken, till skillnad mot patriarkala länder där kvinnan inte får säga nej till sex är jag mycket stolt över att bo i ett land där alla har samma fri och rättigheter, samt skyldigheter förstås.

     ”I got the pussy, I make the rules” Betyder att kvinnan har sexuell makt i relationer och val av partner, då kvinnan i regel är den som ”väljer”, att tro att det handlar om rätt till abort och dylikt är ju extremt märkligt, tror du det på riktigt?

     • Har vi verkligen det? Är du rädd för att bli våldtagen när du varit ute och klubbat?
      Nej, sannolikt inte. Men får många tjejer i SVERIGE är detta ett faktum.

      Ok, du berättar för MIG som KVINNA vad det där citatet betyder? Har du en fitta eller?
      Citatet är från instragramkontot ”kvinnohat”, och inget som du har hittat på elelr hur? Alltså har du inte rätten att bestämma vad det betyder.
      Ja tacka fan för rätten att välja, skulle du vilja ta bort rätten för mig att välja vem jag ska knulla och inte? Jag vill att du också ska ha rätten att välja, vill helst inte att du ska få ett kvastskaft i röven om du inte vill det.

     • Fast du tror att man genom attityder kan ELIMINERA alla våldtäkter. Tror du att man med attityder kan ELIMINERA alla mord också? Vi har haft mord sen vi fick någon sorts intelligens hos arten människa, och antagligen hade vi även våldtäkter samtidigt eller innan dess.

      Det finns lite olika anledningar till att vissa människor våldtar.
      1. Sexuellt frustrerad.
      2. Makt, tänder på makten som våldtäkt ger.
      3. Störning och / eller impuls-styrd.
      4. Att kränka / skada en person.

      Jag har kanske missat något.
      Då kommer vi till kvinnor, varför brukar inte kvinnor våldta?
      1. De kan få i princip all ytlig sex de vill (vilket de oftast inte vill) från krogen.
      2. De är i regel svagare och mindre testosteron-drivna än män (testosteron ökar aggresivitet m.m)
      3. Kvinnor tänder i mindre utsträckning på makt och i mer utsträckning på undergivelse m.m. (enligt BDSM undersökningar man har gjort t.ex.).

      Då kommer vi till ämnet som jag tror intresserar dig, dvs att attityder och miljö gör att män våldtar, dvs brist på moral och empati.
      Problemet här är att det tydligen går någon slags myt att samhället på något sätt accepterar våldtäktsmän, när det är den lägsta ranken du kan ha i princip alla instanser, du får sparken från ditt jobb, utfryst ur kompiskretsen och familjen, misshandlad eller dödad på kåken.

      Vad jag finner märkligt, är att samma personer som pratar om strukturer och attityder har så himla svårt att erkänna om dessa strukturer och attityder är SÄMRE ifrån länder med starka patriarkala strukturer som anser att tjejer i Sverige som klär sig i kort kjol är ”horor”. Varför är det så?

      Slutligen, det finns rapporter som visar att 2/3 män hade våldtagit om de visste att ingen någonsin skulle få reda på att det var dom, det visar (enligt mig) att driften för män att para sig med kvinnor (helst så många som möjligt) är ganska stark, och många är i teorin beredda att gå före i hierarkin för att sprida sin avkomma (våldta).

      Jag tror att det är tryggt att med denna vetskapen fastslå att samhället som vi har är väldigt skyddande mot våldtäkter och andra brott, och har väldigt lite med miljö att göra i Sverige då vi uppenbarligen inte accepterar sådant beteende, förutom möjligen i extremt isolerade och grabbiga grabbgäng där man ”följer ledaren”, men jag känner att dessa grupperingar är väldigt ovanliga.

      Innan du säger något i stil med ”men vi uppmuntrar män att ”ta kvinnan (kyssa hastigt)” och män uppmuntras att klämma på tjejers rumpor på krogen!!!!!!1″ så vill jag säga nej, det är inte alls ”accepterat” utan anses i 99% av fallen som extremt dräggigt, för övrigt har jag blivit klämd på rumpan massor utav gånger av mindre attraktiva tjejer, förvisso kände jag mig inte kränkt men samtidigt kände jag inte att det förde tjejen i fråga närmare att kunna våldta mig.

      I got the pussy har cirkulerat på nätet i typ 15 år, och säkerligen långt innan det också, så jag vet exakt var det kommer ifrån, du behöver inte tro att det kommer ifrån instagram för då är du väldigt naiv och märklig.

      För övrigt verkade du ha svårt att förstå begrepp som ”vem som har den sexuella makten”, det har inget att göra med ”vem man har rätt att ligga med”, för du är inne på sjukt märkliga spår som bara bevisar att du inte ens förstår diskussionen.

   • ”det är i regel kvinnan som bestämmer när det skall vara samlag.”

    HUR i hela fridens dagar kan det då vara fel? Är det inte en rätt bra grej att bestämma när man vill ha sex? Eller ser du det på något slags hotfullt sätt, att kvinnan väljer med VÅLD när det ska knullas? Och nej jag ljuger inte för mig själv när jag inte på en gång tror att det handlar om förhållandesex, nej nej nej. NEJ

    Sex inom relationer är inte den viktigaste bestämma över sin egen fittafråga för oss kvinnor, jag lovar

    • Men du Fredrik, du kan inte sittta och bestämma vad I got the pussy, I make the rules betyder! Du kan inte bestämma att det är extremt märkligt att tro att det handlar om rätten till sin egen jävla kropp. Jag tror det på riktigt ja, jag har en fitta. Jag bestämmer hur jag tolkar denna text. Men ja för att också hålla med dig Fredrik så handlvar det även om att kunna bestämma när man vill ha sex med sin kille, men inte endast.. Och

     ”Problemet här är att det tydligen går någon slags myt att samhället på något sätt accepterar våldtäktsmän, när det är den lägsta ranken du kan ha i princip alla instanser, du får sparken från ditt jobb, utfryst ur kompiskretsen och familjen, misshandlad eller dödad på kåken. ”

     Nej, tyvärr. Många håller sin vän om ryggen om han blivit anklagad för våldtäkt ”Inte skulle han, han som är så snäll” Se dokumentären om Bjästa för ett av många svenska exempel

 31. Det heter ”I got THE pussy I make the rules”
  -Inte ”I got A pussy I make the rules”
  Det borde vara självklart och inget att diskutera. Men så klart ser man det man vill se.

 32. Läste inte igenom alla kommentarer nu, så viss risk för upprepning.
  Men du missade alltså när Mårten Andersson löpte gatlopp för ett taffligt Instagram för någon månad sedan?
  Folk håller inte käften.

  Kram.

 33. Ironin i att Emelie yrar om ”vita kränkta män” när hon SJÄLV är den som UPPENBARLIGEN är ”kränkt” pga någon random text på en underhållningssida. Dessa feminister slutar aldrig att förvåna :D

  Älskar hennes ”diss” också, väldigt originellt, hon klarar inte ens av att komma på något eget utan snor min om ”kakan”.

  Vet inte riktigt om man ska skratta åt – eller tycka synd – om dessa fula feminister, miserabelt liv om något, man kanske inte borde sparka på den som redan ligger ner, jag vet inte -> Man är ju både intellektuellt, mentalt, rationellt och fysiskt totalt överlägsen så det bästa kanske vore att bara lämna dom åt sitt öde, jag kan dock inte förneka att det är väldigt underhållande att provocera dessa känslosamma lättkränkta genetiskt underlägsna varelser, nåja :D

   • Jag knullar frekvent en kvinna som högst troligt är c:a 300ggr så snygg som dig själv – Hur vet jag detta? Jo, för att du är feminist och feminister är i nio fall av tio fysiskt oattraktiva med konstiga frisyrer och ligger sällan inne med en normalvikt ;)

    Hur känns det att vara inte bara underlägsen män, men även underlägsna dina snyggare medsystrar, johanna? ;)

    • Ja den här asexuella hår-trenden som (feministiska)kvinnor har börjat med, är det verkligen någon som faktiskt tänder på det?

     • Ah, utseendet igen. Dags att raka dig under armarna? Ser ju fett osexigt ut. Inte ens värt ett tre-i-fem-ragg.
      Om du hade träffat en tjej i ditt liv hade du märkt att dom har hår på olika ställen (precis som män), AV NATUREN! HELT NATURLIGT OMG! BIOLOGI!

     • Nej där har du rätt Emelie för en gångs skull. Det ser fett osexigt ut och absolut inte värt ett tre-i-fem-ragg. Bra! Tjejerna jag träffar rakar sig. Av någon anledning har jag inte träffat på någon hårig än. Kanske för att jag undviker andrahandssortimentet.

     • Även killar rakar sig väldigt mycket, ska vi gnälla på elaka strukturer som inte låter oss se ut som Robinson Cruise, eller hur elaka kvinnor har som ställer höga krav på män?

      Vi bedöms alla, eftersom alla är potentiella partners, det är en instinkt som människan har, även du Emelie är med största sannolikhet mottaglig när du möter en man som attraherar dig oerhört mycket. Tror du inte alla män vill vara den som attraherar dig oerhört? Detsamma gäller de flesta tjejer, de vill vara den kvinnan som ”attraherar” någon oerhört, eftersom det med stor sannolikhet själv gör att hon kan få den partner hon vill ha, eller få den bäst tänkbara partnern.

      Detta har såklart inget att göra med om man duger som människa, som vän. Då råder oftast annat fokus på attribut.

      Det är så sjukt löjligt med tjejer som tror att de är de enda som blir betraktade, män blir lika betraktade av tjejer (om vi nu pratar om den heterosexuella normen). Skillnaden är att jag inte har något emot att vi betraktas, det är fullt mänskligt och biologiskt normalt att ses som tänkbar partner, det betyder inte att man behöver gå runt och lägga vikt vid det eller ragga på alla som attraherar / inte attraherar en.

     • Johanna, det är klart fler tjejer som tycker att feminism är larv nu för tiden, vilket inte minst visar sig i Gudruns parti.

      Tycker inte du behöver anta att det är synd om en tjej för att hon är med någon som du tycker har fel, det är själv inte inte synd om alla de beta-hanar som haft oturen att ligga med dig heller, men med handen på hjärtat, tröttnade du inte ganska snabbt på synsättet att det är synd om dig för att du är kvinna? Och beteendet från männen i fråga som följer.

     • Haha, bara jag som undrar hur Johanna ser ut? Jag skulle gissa på: Rödhårig, assymetriskt icke-feminint utseende, hår under armarna och på ben .. en riktig ”sexy baby” så att säga ;)

      Tjena johanna, allt bra eller?

 34. Ja kära nån vad en del blir upprörda över inget. Är det ett I-landsproblem och levebröd för feminister att surfa runt och verkligen LETA efter saker att bli upprörda över? Klarar man inte av att skratta åt sig själv så har man det nog tufft…

 35. Asså, sluta nu. Nu är det pinsamt på riktigt. Du förstår uppenbarligen inte vad satir är i din jämförelse med simpsons, SP o.s.v. Det du skrivit var bara gammalt mök som lika gärna kan hittas på en toalettvägg i en grundskola.
  Är det inte bättre att försöka sluta vara en mellanstadiegrabb som ”höhö”-ar åt sexistiska skämt?
  Ang. SD-troll så var en av dina största supportrar under den förra just ett sånt. Grattis till dig.

  Sista delen är nog egentligen mest pinsam, dels för att
  1. Ja, det gör vi.
  2. Vi lägger ner mycket mer energi på andra saker, att skriva en kommentar som den här görs medan jag äter snabb-nudlar.
  3. Simpel underhållning blabla, som bevisats cementera sexism och normalisera det.

  Du har iaf nu bevisat att du är en kvarleva av något vi ämnar lägga långt bakom oss. Försök ta lite ansvar istället för att skylla ifrån dig som en barnunge, du är jättevälkommen.

  • Låt se nu…

   Scum-manifestet (som kallar män biologiska olyckor och uppmanar till massmord på män) = Bra satir enligt feminister.

   Petters blogginlägg (som handlar om att kvinnor gillar att prata i telefon och är mindre stökiga än män) = Hemsk, kvinnohatande sexistisk satir som uppmanar till kvinnoförtryck.

   Kan du snälla förklara hur ni tänker?

  • Så folk som röstar på SD är värda mindre enligt dig?

   Intressant tanke, nu när vi ändå är inne på värderingar och människosyn.

 36. Det finns rötägg inom alla kategorier. Hat och hot är aldrig okej. Men att underminera en hel politisk ståndpunkt känns varken nyanserat eller moget.

  Några små grejer bara:
  – Det finns många som reagerar på sexismen, rasismen och annat idiotiskt i de tv-serierna och stand-upen, sen att det inte märks utåt för att så många vägrar öppna ögonen för förtryckarnormer.
  – Skämt är inte alltid särskilt allvarligt menande, men man måste ändå kunna stå för de saker man säger/skriver. Att någonting är ett skämt innebär inte ansvarsfrihet.
  – Att uppmana till aktion mot någonting man tycker är fel är inte samma sak som att uppmana till påhopp.
  – När du väljer att säga att den här kampen inte är viktig? Inser du att dina första två exempel grundar sig på exakt samma principer som din krönika om kvinnor? Visserligen är det i olika form och defintivt olika grader men all form av synliggörande, ifrågasättande och bestridande är viktigt. Dessutom motsäger du dig själv om du blir ledsen när någon säger att diabetes inte är tillräckligt viktigt och sen hävdar att feminism inte är viktigt.

  (en liten parantes också gällande ”I got the pussy, I make the rules.”. Har du övervägt att det kan röra sig om att göra upp reglerna för sin pussy för att den är ens egen. Till exempel är det jag som ska bestämma över abort, vem jag vill ha sex med, omskärelse för att det är min pussy, och inte någonting som någon annan har rätt att göra upp regler kring.)

  Jag vill, utan varken hat eller hot, säga att jag tycker att du har fel. Din ironi är totalt osynlig och du gör ingenting annat än ytterligare slår fast de könsroller som finns i det här samhället.
  Jag tar illa upp av det du har skrivit men jag tar inte emot en ursäkt som inte ens handlar om ånger utan bara om att gå med ryggen fri.

  Tack för mig.

  • Heja Johanna!
   Stina, jag hoppas du aldrig möter sexism riktad mot just dig! Vi kommer att kämpa för att du ska slippa det.

   • Ja tänk om hon möter sexism någon gång i sitt liv, hon blir antagligen så kränkt att hon knappt kommer att orka leva längre.

    För män har aaaaaaaaaaaaaaaaldrig stött på något sexistiskt någonsin.

    Jag tror vi alla överlever även om vi stöter på något jobbigt någon gång.

   • Sexism?! Haha! Jag ska tala om något för dig: Av någon konstig anledning så klagar ALDRIG mina snygga kompisar som sexism eller kvinnoförtryck, av någon konstig anledning hör man det ENBART från er feminister, undra varför? Fatta någon gång att vi kvinnor faktiskt mår bra att få uppmärksamhet över vårat utseende, ja, vi gillar till och med att bli objektifierade och behandlade som ena riktiga knulldockor under sex. Nu kan ju dock inte du relatera till detta då du är en ful feminist som aldrig fått uppleva sådant, så jag förstår dig.

    Men få inte för dig att ni på något sätt arbetar för den vanliga kvinnan i Sverige, haha, de flesta bara skrattar åt feminister. Stick tillbaka till ditt FI party nu :P

    • Det får stå för dig själv då och inget som kan appliceras på alla kvinns därute. De flesta vill nog inte ses som enbart knulldockor, men om det är din högsta dröm här i livet så varsågod, du får det! Hoppas ingen kallar dig för något du inte vill bli kallad bara för att du vill vara en knulldocka :)

     Det där med att vi feminister skulle vara fula, feta, håriga och inte få sex är ännu en del i kvinnoförtrycket. Att trycka ner kvinnor med anspelningar på utseendet när man försöker krisitera, det är sexistiskt!

     • Och enligt feminister så är män som kritiserar feminism vita heterosexuella män som bor hemma hos mamma och är oskuld med liten snopp lågutbildad och röstar på SD,är det sexism och en del av mansförtrycket?

    • Det är här logiken och svaret på frågan ”varför feministerna är grovt grovt överrepresenterade av kvinnor som är fula och överviktiga(Ser förjävliga ut helt enkelt)”.

     Jo för de attraheras inte av män och det råder en stor avundsjuka. De Väljer därför att hacka ner på män och göra politik av det, istället för att möjligen kanske jobba på sig själva som kroppsvård till exempel. Man kan ju göra ett försök iaf, även om ni har kassa gener.

   • Tengil, käften!
    Jag älskar killar som luktar som blommor, och kommer att kämpa för deras rätt att lukta gott (istället för kiss, svett och öl) utan att kallas för bögar/mesar/fjolliga/utan testosteron/feministfjollor osv osv :)

    • Ja, men det är för att du har rationaliserat ihop att det är något du föredrar för att du ska kunna sprida dina gener vidare. Det är naturligt. Men hade omständigheterna varit annorlunda hade du satsat på alfahanarna.

 37. Även om det svider när någon säger något elakt om en, så stå på dig !
  Feminist-mobben har redan lyckats överpolarisera Sverige, de har gjort Sverige till ett klart sämre land, det är int ditt fel att de blir kränkta av i princip minsta antydan till sexism, könsroller eller stereotyper.
  Köp inte heller deras lögner om strukturer och hur ”man inte ska prata eller skämta om vissa saker”.

  Din lista var inte jätterolig, men jag anser ändå att det är roligt att skämta om stereotyper, eftersom de ofta stämmer. För hur kan feminister vilja bryta könsroller och stereotyper om de inte finns ? Kanske dax att bestämma sig, små bittra feminist-fittor?

  • Oj, där kom det igen. Tillmälen som ”feministfitta” är ju verkligen helt osexistiskt, och bara skoj eller hur?
   Hur har Sverige blivit ett sämre land? Lyckas du ragga upp färre tjejer på krogen kl 03.00 än förut?
   Stereotyper stämmer om du har bestämt dig för artt det stämmer, det kallas fördomar, och kan appliceras på vem som helst som man inte känner. Alla har fördomar i viss mån, men när man gång på gång på gång hävdar att tjejer luktar blommor, tjejer är biologiskt betingade att städa och hålla ordning och tjejer ”menar ja när dom säger nej”, då SKAPAR man fördomar, som inte alls är sanna.

   • så om jag tycker generellt att kvinnor luktar godare än män (en fördom som jag hävdar stämmer… generellt) så innebär det automatisk att jag inte kan ta att en kvinan säger nej, säger hon nej så menar hon ja?

    för om de flesta tänker på 10 tjejer och killar de känner, singlar eller har varit..
    jag hävdar att kvinnor luktar godare, mer smakfullt med parfym, deo och liknande.. dyrare schampoo och så vidare då man träffas, killar kan lukta lite rakvatten alternativt går de i ett deo-moln.
    i deras lägenheter… vilka var mest städade och fiast inredda, vilka hade lagt pengar på bil och stereo eller hemma bio.

    tack vare detta så ser jag ju nu att jag automatiskt inte tror en tjej menar nej då hon säger det.. attans.. jag som trodde jag tvärtom.. att man sa det man menade. man eller kvinna.

    • Shit alltså, du fattar ju ingenting.
     Var någonstans kopplade jag ihop att om man tycker att tjejer luktar blommor (hela tiden) så tycker man också automatiskt att ett nej betyder ja? LOOOOOOL!
     Jag skrev att de var fördomar, olika fördomar, men som ger uttryck för samma sunkiga sexism som när man har bestämt sig för att tjejer är det ”svagare”/lite mindre bra könet. Vilket många här verkar ha bestämt sig för.

     • Det är ni som verkar bestämt att kvinnor är det svagare könet eftersom kvinnor tydligen är så känsliga att dom bryter ihop mentalt när dom läser Petters bloggpost.

      Vet du vad Emelie, jag tycker inte att svenska feministers favoritsatir SCUM-manifestet som uppmanar till massmord på män och kallar män för vandrade dildos och biologiska olyckor är särskilt bra satir. Men jag bryter inte ihop mentalt av att någon radikalfeministisk teatergrupp sätter upp den pjäsen, och då är den satiren ändå 1000 ggr grövre och mer sexistisk än vad Petters satir var…

     • ja och du hävdade att de hörde ihop på något sätt… tolkade jag det som. Du kanske skrev lite otydligt och inte fick fram vad du menade. Din sista mening verkade gå mot att de (fördomarna du nämnde) hörde ihop på något förvirrat sätt.

      Fördomar är INTE samma sak som ”sunkig sexism”. Fördom är en förutfattad mening som man har grundat på generaliseringar elelr undermålig fakta, okunskap.

      En fördom kan vara sann.

      Det är oftast ni tjejer själva som utnämner er till de svagare könet och tar på er offerkoftan, ni driver en debatt som är i de flesta fall onödig, de flesta män tycker som du, de flesta män och kvinnor, ja hela sveriges blandade befolkning förstår att ett nej är ett nej.

      Sen att alla inte kommer att tycka exakt likadant som er, i varje punkt. oavsett om det rör gränser eller generaliseringar i teknade filmer, det får ni faktiskt bara ta, vi alla är olika individer, med en hel del genemsamma drag som gör att man kan tycka lika i mycket, men inte allt.

   • Tjejer har tagit hand om familjen i 200 000 år och männen har jagat, vilket också gjort att män har fått ca 20% mer muskelmassa än kvinnor eftersom det varit evolutionärt fördelaktigt, vad är det som säger att kvinnor inte kan vara bättre och mer bekväma med barn (rent generellt)? Det fanns en gammal syn att män var rent livsfarliga med spädbarn som var helt ovetenskaplig, som vi lyckligtvis kom bort ifrån, så det är inte direkt det som jag skriver om.

    Det finns studier som visar att kvinnor är socialare än män, speciellt i stressade situationer (psykisk stress), kan inte det betyda att kvinnor fungerar bättre i grupp, t.ex. grupper som tog hand om barn tillsammans?

    Män har sen tidig ålder varit intresserade för teknik och uppfinningar, något som gynnat de jagare som jagat bäst, eller de som började med jordbruk. Kan inte det ha varit fördelaktigt för evolutionen?

    Varför medvetet utesluta massa saker bara för att det känns förlegat i vårat relativt nya påfund kallat samhället, och vårat relativt nya synsätt kallat genus.

    Jämställdhet för mig är att alla, oavsett kön, kan och får göra det dom vill utan att någon trakasserar eller tvingar någon till något.
    ”Jämställdhet innebär att kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla väsentliga områden i livet”
    Är inte det en sund utgångspunkt? Varför vill du själv t.ex. politiskt styra människor in i val som de själva inte vill, varför vill t.ex. svenska kvinnor själva välja föräldraledighet ? Varför vill svenska feminister bestämma över just svenska kvinnor i denna fråga? Är du säker på att feminism verkligen är så populär bland svenska hushåll?

    • Kvinnan har också jagat i alla år, visste du det? Kvinnor har jagat, samlat bär, nötter och annat att äta. Varför skulle de inte ha behövs muskelmassa då?
     Själv har jag mer muskelmassa än vissa killar, betyder det att jag inte är en kvinna? Lol. Det finns skillnader mellan kön ja, men skillnaderna mellan individer är större.

     Det finns studier som påvisar allt möjligt, det är bara att googla fram vilket som helst som man påstår så kan man hitta en studie som påvisar att ”så kan det möjligen vara”, det betyder inte att det är 100% sant.

     Kvinnor har ocskå alltid varit intresserade av teknik gissar jag, varför skulle annars en massa brudar vilja bli vetenskapsmän eller tekniker? Sen finns det ju tekniker som inte anses som ”manligt tekniskt, men till exempel mönsterkonstruktion är jääävligt tekniskt och matematiskt, men ändå är det ”kvinnligt” att sy?
     Jag gillar teknik, jag köper gärna dyra teknikska prylar om jag har råd, är jag kille då eller?

     Du har ju redan bevisat att du inte är för jämställdhet alls när du häver ut sig saker som ”feministfitta” osv.
     Vad jag vet så står de flesta feminister för valfrigheten, att själva få bestämma hur mycket föräldraledighet dom ska ha, vare sig dom är en man eller kvinna.

     • Fast emelie, män har mer muskelmassa, ca 20%, vilket också är vetenskapligt bevisat.
      Kvinnan har inte jagat, kvinnan har gjort sysslor och FRAMFÖRALLT tagit hand om barnen, när vi pratar om evolutionärt fördelaktiga saker så pratar vi om evolution över flera hundra tusen år, inte vad någon i ett litet samhälle nån gång gjort under 100 år, det påverkar aldrig evolutionen.

  • Men va? Dags att bestämma sig? Det är klart könsrollerna och stereotyperna finns. Det är ju därför vi kämpar. För det finns tydliga roller där man ska passa in som kvinna och man. Det är ju det är som hela grejen. Välkommen till världen, Fredrik

   • Tack Johanna !

    Jag tror många trivs med att de flesta kvinnor har / kan ha klänning och de flesta män kan ha / har kostym, jag trivs bra med att män oftare jobbar med hantverk och kvinnor med omsorg, jag trivs bra med att kvinnor är hemma med barnen oftare om det är det de vill, jag trivs också bra med att tjejer oftare leker med dockor och smink medans pojkar oftare leker krig eller med bilar.

    Problemet är att du inte trivs bra med det, och vill ändra det för alla, det är du som ska bli välkommen till världen inte jag.

    En kort liten fråga, många psykologer och forskning visar ju på att barn utan tydliga faders och modersfigurer kan ta skada, betyder inte det att vi känner oss trygga i könsroller? Om min far ska visa mig hur man kan vara som man (även om det inte nödvändigtvis är att vara stereotypt man) är det inte för att han ska lära mig hur jag ska / kan vara som kille?

    Om vi ska prata om tolerans i Sverige, att tolerera att folk väljer att vara det dom vill, att män ska få gå på balett om dom vill, att kvinnor ska få vara snickare, så tycker jag vi redan har det i Sverige, och vi snarare uppmuntrar till sådan mångfald. Problemet är att feminister inte är nöjda förrän varje område är helt könsneutralt eller 50-50 uppdelat.

    • Problemet är att feminister inte är nöjda förrän varje område är helt könsneutralt eller 50-50 uppdelat., nej det är falskt. Jag lovar

 38. Sorry, läser sällan inlägg eller liknade på nätet då jag är lite efter och fortfarande gillar böcker man köper på bokhandeln. Sak samma, trillade in på detta idag och hjälp vad kul! jag kunde inte annat än att småle under tiden jag läste det som var skrivet! All heder till dig Petter – sjukt kul artikel och du verkar ha självdistans. Keep up the humor!

 39. ”Stoppa små kränkningar. Genom skämt om kvinnor, poängsättning av kvinnors utseenden eller busvissling efter kvinnor skapas miljöer där sexuella kränkningar normaliseras. Denna normalisering gör det sedan lättare för enskilda personer att gå ytterligare ett steg och bruka sexuellt våld. Killar och män måste tränas i att se och protestera även mot dessa små kränkningar. Särskilt måste chefer och ledare ta sitt ansvar att sätta stopp för dessa inslag och därmed skapa schyssta miljöer.”
  Du har bidragit till våldtäktskulturen
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article17390931.ab

  • Så länge jag kan minnas har det varit normaliserat att beskylla män för all sköns kvinliga brister. Det enda alla stackars små tjockisar till PK-skribenter har att komma med.
   Dessa beskyllningar är ej värt att bemötas med något annat än, minsta möjliga respekt.

  • HAHAHA!!!!!!

   Så att män poängsätter kvinnors utseende leder alltså till en våldtäktskultur? Man måste fråga sig varför ni feminister avskyr att män bryr sig om kvinnors utseende, varför ni skriker objektifiering så fort en man berömmer en kvinnas utseende, varför ni vill riva ner alla bilder på vackra kvinnor, varför ni konstant gråter över förtryckande skönhetsideal osv…

   Svaret är enkelt; ni är helt enkelt i 99% av fallen fula som stryk. Kolla in Anny som skrev det där blogginlägget, kolla in andra radikalfeministiska bloggare som Lady Dahmer, Arsinoe, Hejblekk med flera. De är alla fula. Det är därför ni inte tål herrtidningar med bilder på kvinnor mycket vackrare än er själva, det är därför ni inte tål att män berömmer andra kvinnors utseenden, det är därför ni kommer med så sinnessjukt löjliga påståenden som att män som poängsätter kvinnors utseenden bidrar till ”våldtäktskultur”.

   Av eran avundsjuka har ni gjort politik.

   • Håller helt med Cale. Feminister är fula och avundsjuka och du är en våldtäktsman för ingen vill ligga med människor som har så dumma åsikter som dig, därför tvingas du tvinga på dig andra för att få lite av den närhet du som man bara måste ha och givetvis har full rätt till.

 40. Haha ja att feminister i regel är riktigt fula och därför mår dåligt är så sant så sant, jag går på ett universitet med sjuuuuukt många feminister och typ 90% är skitfula och/eller lider av övervikt, typ INGEN av de snygga populära tjejerna orkar ens bry sig om att vara feminist, dom har fullt upp med att gilla uppskattningen dom får av män :P

  tjejer blir feminister för att dom är avundsjuka, så är dom arg för att män ger kvinnor komplimanger bara för att dom själv aldrig blivit sedd som sexiga :P

 41. Petter, har du överhuvudtaget funderat över kritiken du fått till texten? Du säger att du är för jämställdhet och inte vill uttrycka sexism. Har du då funderat över varför din text växer just upprördhet av det här slaget? Eller stångar du huvudet blodigt in i väggen för att övertala dig själv och andra om att du ”har rätt”?

  Jag tycker hot och näthat är förkastligt men kan samtidigt bli lite trött. Jaha, nu får du känna på hur det känns, i några dagar, att bli överöst av näthat. Det är inte så kul. Ändå är det bara en droppe i havet av vad kvinnor som skriver får utstå dagligen. De får rena rama dödshot till sig stup i kvarten, beskrivningar hur deras könsorgan ska sprättas upp och så vidare. Visst, det är INTE ok att du drabbas av näthat. men istället för att tycka att det är synd om dig själv kanske det även kan väcka visst medlidande hos dig för människor som får utstå mångdubbelt av hot och hat för sina åsikter?

  När du läser kommentarerna i tex det här inlägget, känner du verkligen att det medhåll du får representeras av en insatt, intelligent och mångfacetterad publik? Det är ju häftigt att det är många som håller med dig, men det är ju många som exempelvis röstar på SD också eller som har andra vrickade åsikter och det är inte den typen av personer vars medhåll jag vill ha…

  My five cent..

  • Docenten Monica Löfgren Nilsson har gjort en studie ”Hoten och hatet mot journalister” som visar att manliga journalister drabbas mer av hot än kvinnliga journalister.
   Problemet med feminister är att dom inte drar sig för att medvetet ljuga och förvanska statistik och fakta om den inte passar in i deras världsbild och agenda.
   Och detta visar att deras prat om jämställdhet bara är hyckleri eftersom om dom varit för jämställdhet så hade dom blivit lika upprörda över att manliga journalister blir hotade som kvinnliga istället gör man allt för att tysta ner detta och endast lyfta fram hoten mot kvinnor i sann enögd feministisk anda.

   • Nu har jag läst studien, som precis som du säger vänder sig till journalister. Nu är ju varken de flesta kvinnor och män som skriver på nätet, journalister, inte heller Petter här ovan vars text har drabbats av näthat. Jag tycker att studien är intressant, framförallt hur näthatet skiljer sig mellan män och kvinnor och att näthatet mot kvinnor får större och mer negativa konsekvenser i tex upplevd rädsla.
    Jag tycker att det är hemskt med allt näthat som pågår, oavsett om det drabbar kvinnor eller män, men det näthat som Petter drabbats av nu, är vardagsmat för många av de kvinnor som syns och tar plats. Det är inget som sker bara nu och då, utan varje dag. Jag skulle velat se den där studien gjord på en bredare målgrupp inte bara journalister och skulle även velat ha in en ny, men ganska så viktig parameter, hur ofta blir man drabbad av näthat? varje dag, en gång i månaden, en gång om året? Där tror jag vi skulle få rätt stora skillnader mellan män och kvinnor och hur de drabbas.

    Feminism handlar förövrigt som du förhoppningsvis redan vet om att få fram ett jämställt samhälle, till gagn för både kvinnor och män. Det handlar inte om att en enkönad kamp ”mot makten”.

    • Det intressanta är att feminister medvetet ljugit att kvinnliga journalister får mer hot än manliga och ditt resonemang hur kvinnor och män upplever hot är bara könsstereotypt tänk där hot mot kvinnor är värre än hot mot män kvinnor svaga och skyddsvärda män starka och inte lika skyddsvärda så ser din jämställdhet ut.
     Feminism handlar förövrigt inte alls om jämställdhet den framställer kvinnor som offer för att rättfärdiga sexism diskriminering och förtryck av pojkar/män dom överordnade enligt feministisk retorik där följden blir att hot mot män inte ses som lika viktiga som hot mot kvinnor dom underordnade(könsmaktsordning) och detta är rätt och jämställt enligt dig och dina enögda feministiska vänner.

     • Fast i dne studie du hänvisar till har även konsekvenserna utav de hot som kommit studerats och där visade den studien (som jag tar för givet att du har läst eftersom du hänvisade till den) att kvinnor drabbas av värre konsekvenser utav de hot de får än deras manliga kollegor.

      Det övriga du skriver är bara så otroligt opåläst att jag blir mållös. Vad tror ni att feminister är, en mob som hatar män? KOM IGEN!

     • Ella.
      En klassisk feministisk härskarteknik om du kritiserar feminismen så är du dåligt påläst tanken har aldrig slagit dig eftersom jag är påläst just därför kritiserar jag feminismen och om du ursäktar men du låter väldigt självgod ungefär som någon från en religiös sekt som får kritik då har man inte förstått och sett ljuset.
      Förövrigt har jag inte mycket tillövers för era husgudar Foucault (postmodernism)Derrida (poststrukturalism) vilket t.ex Hirdman och Björk bygger sina plagierade åsikter på.
      Vad händer då i ett samhälle där en stark lobby grupp hävdar att kvinnor granskas och kritiseras hårdare än män vilket är en myt jo då sätter man demokratin ur spel där kvinnliga politiker inte granskas och kritiseras lika hårt som manliga dito eftersom konsekvenserna är värre för kvinnor än män enligt denna lobby grupp.
      Jag själv tyckte det var intressant när kvinnliga feministiska journalister som är satta för att granska makten satt tillsammans med kvinnliga feministiska politiker och hävdade detta och ni vet väl alla hur mycket granskning och kritik dessa journalister kommer rikta mot dessa politiker.

 42. Snygg trollning. Verkligen. Det kittlar spännande för sunkiga flashbackare ”hihihi såhär får man ju inte säga i pk-sverige” och pk-maffian blir upprörd med all rätt. Och ni får trafik till sidan, vilket är precis vad en artikels uppgift är.

  För jag tror inte en sekund på att du själv tyckte att du var rolig.

 43. Jag, och andra människor som kan tänka innan vi agerar, -kan- tolka originaltexten som ett skämt. Nackdelen är att killar som inte tänker läser texten och tycker att det inte är ett skämt, utan att det är verklighet. Precis som att alla tjejer som har skickat arga mail har läst texten och tolkat det som verklighet.
  Det är där problemet ligger. Du, Petter, skriver inte för den stora massan. Du skriver förmodligen för de människor som är som du, som skämtar om allt och som har tålamod och självdistans, som förstår att detta var menat som ett skämt (kort och gott; dina självvalda kompisar). Långt ifrån alla människor har detta, vilket visat sig på reaktionerna på artikeln.

  Du provocerar, och det är rätt onödigt, skämt eller ej.

 44. Än en gång droppar jag in för att läsa detta försvarstal. Fortfarande lika innehållslöst och provocerande tanklöst. Hoppas att du har insett problematiken i din artikel ”25 saker kvinnor kan bättre än män” så här i efterhand. Den är nämligen fortfarande lika usel och pinsam.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.