high

För några dagar sedan lanserade Tretorn och Naturkompaniet kollektionen – From The Sea. En modern regnparkas som är skapad i material från återvunna fiskenät. Jackan lanseras som ett första steg i limiterad upplaga på av Naturkompaniet utvalda butiker och är ett steg i initiativet Eco Essentials. Tretorns målsättning är att 50% av totala regnklädeskollektionen ska vara märkt med Eco Essentials innan 2020.

Ca: 650 000 ton fiskenät anses driva omkring som skräp i våra hav, så kallade spöknät. Fiskeflottan byter nät ungefär vartannat år. Fiskenät är tillverkade av de bästa nylon- material som finns för att klara av extrema påfrestningar. Detta leder till att nät som inte tas om hand i hamnen ofta dumpas till havs och bli drivande spöknät. Näten söndras långsamt och kan driva med vind och strömmar i åratal. Många nät fastnar tillslut på ett rev där de kan slå ut hela ekosystem.

”Samarbetet med Naturkompaniet är en hjärtefråga för oss på Tretorn, vi har en 125-årig företagskultur som bygger på att ta ansvar, oavsett om det är planeten, personalen eller produkten. Så att nu utveckla en regnjackskollektion som inte bara sänker det ekologiska fotavtrycket utan även bidrar till att minska antalet spöknät i havet är som en dröm” säger Fredrik Ekström Marknads och Kommunikationschef på Tretorn

Rain Jacket From The Sea stödjer, genom företaget EcoAlf, insamlingen av fiskenät vid hamnar i Korea och återanvänder det högkvalitativa nylonet i fiskenäten som råvara för nyproduktion av Tretorn X Naturkompaniet regnparkas Rain Jacket From The Sea.

Kollektionen lanseras den 7 april 2017 på Naturkompaniet.se samt på av Naturkompaniet utvalda butiker och är en uppföljning på succékollektionen The Left Over Project. Samt en del i det längre samarbetet Responsible Rainwear & Responsible Retailer och Initiativet Eco Essentials.

”Att skapa plattformen Eco Essentials är som att skapa en produkt som aldrig kommer att bli färdig. Den kommer alltid att vara ett pågående arbete och kontinuerligt utmana oss till att ta ett större ansvar” säger Fredrik Ekström, kommunikationschef, Tretorn Europa

Samarbetet mellan Tretorn och Naturkompaniet sträcker sig initialt över tre säsonger och är sprunget utifrån en gemensam passion för att driva frågan om en mer ansvarfull producent- och återförsäljarrelation, Responsible Rainwear & Responsible Retailer.

  • Projekt Nr.1 var lansering av The Left Over Project en kollektion skapad av överblivet men återanvänt material, för att minska svinnet i fabrikerna.
  • Projekt Nr.2 är Rain Jacket From The Sea en kollektion skapad av material från återvunna fiskenät för att minska det ekologiska fotavtrycket och hjälpa till att städa upp i haven.
  • Projekt No.3 är fortfarande hemligt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.