1

Att resa utomlands är så klart väldigt trevligt, men du vet vad man säger: borta bra, men hemma bäst! Det finns en hel del kul att göra på hemmaplan också och här listar vi Sveriges mest besökta turistattraktioner!

Kulturhuset i Stockholm

På Kulturhuset är det alltid något nytt på gång. Njut av aktuella utställningar och evenemang i centrala Stockholm! Om du gillar teater, musik och dans finns det alltid någon härlig uppsättning att njuta av på Stadsteatern. Kulturhuset är en samlingspunkt för all kultur och har något för alla. Ett måste om du är en kulturälskare!

Du hittar schema för samtliga evenemang på Kulturhuset här.

2

Liseberg i Göteborg

Liseberg är verkligen en nationalskatt där svenskar har roat sig i flera generationer. Klappa på Liserbergskaninen, skrik som om du håller på att mista livet i de häftiga åkattraktionerna och ät sockervadd som om det inte fanns någon morgondag!

Detta är en nöjespark som har något för alla, från barnfamiljer till pensionärer. Det som är allra härligast är nog kombinationen av gammalt och nytt. Samtidigt som det finns helt galna moderna karuseller finns det härligt prunkande trädgårdar, fontäner och gammeldags våfflor och kaffe.

Liseberg är oerhört populärt under högsäsongen vilket gör att hotellpriserna stiger under sommaren. Om du ska boka hotell är det väl värt att jämföra priser på hotell i Göteborg innan du bokar.

3

Sälen i Dalarna

Om du vill åka skidor med familjen eller kompisar så är Sälen en självklar destination. Oavsett om du har åkt skidor i många år eller behöver ta nybörjarlektioner så finns här en backe för dig! Detta är ett resmål som är anpassat för att man ska kunna umgås med familjen och det är både bekvämt och praktiskt. Här startar även Vasaloppet!

5

Fyrishov i Uppsala

Om du gillar äventyrsbad ska du bege dig till Fyrishov i Uppsala. Här finns det massa vattenrelaterade aktiviteter för både stora och små samt mycket annat träningsrelaterat. Dessutom hålls många matcher, mässor och event här under året.

Fyrishovs hemsida kan du välja och vraka mellan olika aktiviteter och kolla in öppettider. Här hittar du verkligen allt.

4

Folkets Park i Malmö

Fråga vilken malmöbo som helst så kommer du att få höra om vilket skönt ställe Folkets Park är. Här kan du äta gott, hänga med skåningar och spela kul minigolf. Detta är ett riktigt bra ställe för barnfamiljer och barnen kan leka av sig i en vacker miljö.

6

Globen i Stockholm

Att Globen är med på denna lista kommer nog inte som en överraskning för de flesta. Globen är ändå Sveriges främsta arena med plats för cirka 17 000 åskådare. Här kan man se sportmatcher och konserter. Globen är världens största sfäriska byggnad och är ett måste att åtminstone se från utsidan när man är i Stockholm. Vill du titta på utsikten kan du åka i en liten glasbubbla på utsidan!

Inne i Globen hittar du verkligen allt. Musikkonserter, teater, sportevenemang och mycket mer. Om du har tänkt besöka ett större evenemang är det viktigt att boka biljetter för Globen i god tid. Biljetterna säljs oftast ut snabbt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.