Hollywood

Är det bara jag, eller har nyheter de senaste vart fantastiska upplägg för filmer? Det känns lite som att antingen har Hollywood börjat ge ut nyheter, eller så vinklar nyhetskanalerna det så att nyheten blir extremt attraktiv. Men jag vill inte riktig tro på det. Jag vill gärna tro att vissa nyheter har ett mycket större värde i sig, än bara en nyhet…

Vi kan börja med Maria-fallet.

Under någon form av tillslag mot ett romskt samhälle i Grekland, hittar poliser en blond, grönögd liten flicka. Eftersom alla i lägret har mörkt hår och mörka ögon så förstår poliserna direkt att flickan inte tillhör dessa romer. Känns lite som Taken-vibbar? Interpol (mitt drömjobb typ) blir inkopplade, och flickans ansikte syns på alla nyhetsprogram och nyhetssajter i hela Europa. Mängder av tips kom in, men ett utav de hetaste var en skandinavisk pappa, som under ett besök i Grekland med sin höggravida fru, är tvungen att ta henne till sjukhuset för att hon håller på att föda. Efter hela processen, vilken är lite onödig att gå in på här, får föräldrarna beskedet att den lilla flickan de fått, har dött. När deras sorgeperiod har gått, fattar dock pappan misstankar och kräver att den lilla flickans grav blir uppgrävd. Detta händer, men ingen kropp finns i graven!! Här har vi ett upplägg för en film som jag lätt skulle se!

Den andra nyheten kommer från Mexiko, landet med kritvita stränder och högst kokainhalt i blodet.

En utav de högsta ledarna inom kartellen i Tijuana hade blivit fängslad, så hans bror tog över, Arellano Felix. På ett barnkalas, kan tänka mig att det var hans barnbarns eller liknande, tar den inhyrda clownen fram en revolver och skjuter Arellano två gånger, en gång i bröstet, en i huvudet. Filmscenariona bara radar upp sig. Allt från en hämdhistoria likt i gudfadern, till ett imperiums uppgång och fall som i Scarface, eller min favorit; att följa lönnmördarens hela arbete, a lá Munich.

Kan se trailern redan nu.

Coming next summer! The true story about the man who became a Clown, the Clown who became a murderer, the murderer who set a nation free.

Någon som är filmproducent? Manuset skriver ju sig självt.


Vill du läsa mer av Sebastian, besök hans blogg här på BAWS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.