sam

Fotbollslaget New Mills AFC spelar i ”The Evo-Stik League Northern Premier” och säsongen 2015/16 har minst sagt varit tuff för dem. Inte en enda seger och en målskillnad på -130 talar sitt tydliga språk. Inför säsongens sista match fick laget ta del av ett motivationstal av ingen mindre än fotbollslegenden Harry Redknapp. Hela laget utrustades med Samsung Gear VR-glasögon och med hjälp av Virtual Reality riktade sig Harry direkt till spelarna och gjorde sitt yttersta för att motivera laget att gå ut och ta tre poäng.

– Det finns en oerhörd kraft i VR-tekniken som vi ständigt utforskar för att hitta användningsområden som kan bidra till att människor utvecklas inom en rad områden. Vårt fotbollsexperiment är ett bra exempel på det där vi med hjälp av Harry Redknapp testar en metod att motivera ett lag till att känna sig som vinnare inför avspark, säger Adam Fors, Nordisk Marknadschef på Samsung.

Samsung har de senaste åren genomfört en rad projekt med Virtual Reality (VR) för att undersöka teknikens förmåga att förmedla empati och bidra till positiva beteendeförändringar. För en tid sedan gjorde man det till exempel möjligt att via VR uppleva ett flyktingläger i Jordanien utifrån en 12-årig flickas perspektiv i ett samarbete med UNHCR. Det senaste projektet som just avslutats nu under maj har undersökt VR-teknikens möjlighet att påverka motivationen hos fotbollsspelare.

New Mills AFC må vara kända som Englands sämsta fotbollslag, men de medger själva att de gick in på planen som hjältar.

”To be transformed into a professional footballer for 5 minutes, it was amazing.”
– Michael Boateng, spelare i New Mills AFC

”It was really inspirational, the adrenaline pumping ’round in my system, it got me going, it made me feel like it was the biggest match I would ever be going in to.”
– Adam Blackburn, spelare i New Mills AFC

Se hur det gick:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.