bandy

On Hold och Magnus Jakobsson gjorde jobbet förra Lördagen på Bergsåker och vi har en otrolig form på V75 Tipsen, hoppas ni är flera som tagit nytta av detta!

Denna Lördagen är det dags för Årets Höjdpunkt för mig!

SM-Final i något som borde vara Sveriges NationalSport!
Bandyfinalen på Tele2Arena!

Det är en repris på förra årets Sm-Final: Sandviken mot Västerås!

Sandviken vann grundserien och skickade sedan ut Broberg i Kvartsfinalen med besked, sedan åkte man dock på lite trubbel och vann ”Bara” med 3-2 i matcher mot Hammarby i Semifinalen, där man även låg under med 0-2 i matcher. Enligt mig är det inte samma Sandviken som kommer till årets final, efter Annandagsmatchen mot just Västerås så har det varit ett Sandviken som blandat bottennapp med strålande insatser! Man har en fantastisk offensiv där den 19Årige Erik Pettersson har utvecklats enormt match för match och är faktiskt den liraren som ska leverera denna Sm-final för att guldet ska hamna i Sandviken iår igen. Inte lätt för en sådan ung kille att ha den pressen på sig, trots att han nästintill är helt komplett som spelare.

Iår har jag vid flera tillfällen sett ett Sandviken som har ett mycket rakare spel än innan, (Man kommer till avslut mycket fortare) Man har inför säsongen som varit bytt ut Magnus Muhren mot Daniel Mossberg, och givetvis är det av rejäl betydelse då Mossberg gillar det mer raka spelet.
Detta gör då också att halven Erik Säfström inte är lika delaktig i spelet som föregående säsongen då det böljar fram och tillbaka istället för att Saik håller mer i bollen. Man blir helt enkelt inte så svåra att möta och när det böljar fram och tillbaka i matcherna så är det ett lag som kan ta vara på det, och det är, just det: VÄSTERÅS!

Man kan ta Annandagsmatchen i Göransson Arena som ett exempel, den matchen slutade 6-10 till Västerås, där siffrorna likaväl kunde varit 10-20 i Västerås favör… En ruggigt rolig match att kolla på, desto mindre rolig för tränarna i respektive lag. Det visade sig tillslut att det var Västerås som klarade Hawaiibandyn bäst tillslut. Efter den matchen så visade Västerås upp en ruskig och man vann tillslut 11 av dom 12 sista matcherna i Grundserien!

Västerås som slutade tvåa i grundserien, fick ta sig an Bollnäs i Kvartsfinalen och visade stor styrka där genom att slå Bollnäs på Sävstaås och vinna med 3-1 i Matcher.

Sedan skrinnade man ifrån Villa/Lidköping med 3-0 i matcher utan att behöva förta sig.

Man har ett lag som verkligen trivs på sina positioner och med extremt skickliga spelare också.

Man ser Johan Esplund som visar upp sitt livs form och har en målspruta därframme i Jonas Nilsson som verkligen förvaltar varenda chans han får! Det är kraft i Västerås lir och det är även långa breda anfall! Försvaret kan man inte gnälla på heller, då man har en av världens bästa målvakter, (Om inte den bästa) I Andreas Bergwall!

Två lag som gjort sig välförtjänta av att vara i Final och oddsen som är helt jämna gör att det är svårt för flera att ta ställning här!

Jag väljer dock att lägga mina riksdaler på Västerås, som verkligen har gjort sig förtjänt av ett Sm-Guld detta året!

LIRA VÄSTERÅS!

 

Travets Elitserie V75 körs denna veckan på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna!

V75-5 Lopp 9.

Förhoppningsvis kan vi fortsätta vara 100 % på travet och denna veckan har jag hittat en Vinnare i V75-5 Nummer 9 Seven Jersey som har imponerat rejält på slutet och slutade senast trea i ett Lärlingslopp på V75. Denna gång är det återigen ett lärlingslopp och samma kusk, duktige Tino Ärling som får chansen igen. Dock är det bakspår denna gången, något som kanske missgynnar normalt startsnabba Seven Jersey! En positiv skillnad är dock att han möter mycket enklare djur.
I den förra starten stötte han på Hyperkapable Gordonston och Untersteiners fina Italienare Priamo Caf.

Denna gången finns det inga sådana djur, och att inte Seven Jersey är favorit här är bara att tacka för!
När Tino kastar loss på sista långsidan kommer det att gå undan!

HÅLL IGÅNG! LIRA VINNARE!

 

I samarbete med Bettingmasters.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here