nike4me

Det har gått trettiofyra år sedan Air Force One släpptes för första gången. Den ikoniska skon med rötterna i basketkulturen har numera snarast legendstatus på gatorna och är fortfarande en av Nikes mest välkända produkter. Den rena designen gör att modellen utgör en perfekt canvas för att skapa nya versioner av en tidlös klassiker.

För första gången någonsin har Nikes designers skapat en Flyknit-version av originalmodellen. En version som tar hänsyn till Air Force Ones historia, användning och symbolik samtidigt som den får helt nya egenskaper som att skon blir betydligt lättare. Men designprocessen var inte direkt enkel.

Det började med att Nike Sportswears designers tog varma 12-timmarspromenader i Paris för att få inspiration. Det ledde till övertygelsen om att de kunde göra skon lättare och mer flexibel medan man samtidigt kunde förbättra passformen och minska vecken i tåkappan. De behövdehitta  en lösning som fortfarande bevarade essensen i originaldesignen. Med en praktisk approach så band Jonathan Johnsongriffin, chef för Nike Footwear Design, ihop överdelen på en mörkgrå Nike Flyknit Roche med en 3D-printad sula från en Air Force 1. Sedan använde han en svart markeringspenna för att färglägga swooshen.

 

Pris:

Air Force 1 Ultra Flyknit Low 1600 kr

Air Force 1 Ultra Flyknit Mid 1800 kr

 

nikeflyknit

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.