vask

Brittiska Daily Mail rapporterar att Samsung och väskföretaget Samsonite har börjat samarbeta om att ta fram smarta resväskor som antagligen resenärer, flygbolag och andra inte tappar bort riktigt lika enkelt som nu för tiden.

Väskorna kommer att vara försedda med GPS och via en app kan väskans ägare få meddelande om när väskan förflyttar sig som till exempel den gör när den är på väg från flygplanet till bagagebandet. Skulle väskan inte kommit med det aktuella planet så visas givetvis även detta och det blir antagligen enkelt att se exakt var väskan kommit på villovägar. Väskorna ska även kunna meddela ägaren om någon öppnar dem under färdens gång.

En talesperson för Samsonite säger att man även kollar på att ta fram självgående resväskor som rullar efter sin ägare men att den tekniken i dagsläget är för otymplig och tung för att kunna användas i en kommersiell produkt. Något annat man kollar på är ett system som gör att resväskan vet vad den väger och var den är på väg så att man slipper checka in väskan utan bara lägger den på ett bagageband när man checkar in.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.