Civic Tourer Style
Civic Tourer Style

Under årets första kvartal ökade Hondas registreringssiffror markant, vilket gör Honda ett av de snabbast växande varumärkena i massmarknad-segmentet i Europa. Den totala försäljningen på 49,836 enheter fram till slutet av mars ger en ökning med 28,1% i jämförelse med samma period 2015.

Modellerna som främst bidrar till det framgångsrika resultatet är Civic och CR-V, men naturligtvis också introduktionen av de nya modellerna av HR-V och Jazz. Flera av de större europeiska marknaderna ökar signifikant, däribland Italien (+ 108 %), Tyskland (+ 41,2%) och Spanien (+ 34,5%).

Honda skördar nu framgångarna efter att ha uppdaterat hela modellprogrammet 2015. Honda försäljning i EU och EFTA-länderna resulterade i 49 836 enheter (registreringar)*, en ökning med 28,1% mot samma period 2015. Enbart introduktionen av nya HR-V resulterade i 9 631 ** registreringar. Registreringarna av nya Jazz ökade med 9.3% ** i jämförelse med samma period förra året.

Alla fem av de viktigaste bilmarknaderna för Honda i Europa (Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien) har ökat markant. Italiens resultat sticker ut i mängden med en ökning med hela 108 % **.

Jean-Marc Streng, General Manager Automobile Division, Honda Motor Europe, kommenterade resultatet: ”Detta är en utmärkt start på året och ett bevis på hur väl vårt nya modellsortiment har uppfyllt behov och önskemål hos kunderna. Vi är också väldigt glada att det är så många helt nya kunder som tagit beslutet att välja Honda. Vi börjar det nya räkenskapsåret med en stor orderbank som ger oss en tillförsikt att nå våra uppsatta mål”.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.