ImagineTommy

ImagineTommy även kallad Tommy Lyx vet minsann hur man får folk att dra på smilbanden och detta med bravur. Ett mer underhållande Instagramkonto må vara svårt att finna.

Ordvitsar, galenskap, sann glädje och fan hans moster. Baws kunde inte låta bli att ta ett snack med den 29 årige Göteborgaren.

På dagarna jobbar jag som elektriker (mest på grund av spänningen) men komik är det jag brinner för. Har alltid gillat att få folk att skratta och har på så sätt lärt mig en hel del av vad det finns för humor. Jag såg en intervju med Tina Fey för något år sen och fick höra att hon hade vart med i en improvisationsgrupp så jag tänkte att jag skulle testa lite impro nere på improverket på Andra Lång i Göteborg och det var det roligaste jag gjort på länge. Lärde mig hur mycket som helst för att få mina klipp att se mer naturliga ut och inte så krystade som de var i början. Jag tycker ju om all sorts humor så ville testa på stand-up också så jag åkte upp till Sthlm för att gå en två dagars kurs i stand-up hos Ami Hallberg Pauli. Det var hur kul som helst men också det läskigaste jag gjort eftersom man kände sig sjukt utlämnad på scen.

– På ditt Instagramkonto återfinns klipp av skönare slag, vart får du all din inspiration ifrån?

Jag gillar att det har kommit appar som Instagram och Vine, de gör att vem som helst kan skapa humor och man kan själv välja vilka man tycker är roliga och man vill följa. Inspiration får jag från allt möjligt. I bland bara det ploppar upp i huvudet och andra gånger är det något som händer i vardagen men mest får jag nog från att lyssna på musik. Klassisk musik funkar bäst faktiskt.

– Hur viktigt är det egentligen att sprida glädje i samhället?

Det är sjukt viktigt. Man måste kunna skratta åt saker och se glädje i vardagen. Speciellt vi som bor i detta mörka land där 90% av vädret består av regn piskande från sidan (Göteborgs prognos! det är säkert fint i resten av landet!). Som Charlie Chaplin sa “A day without laughter is a day wasted”. Man mår så bra om man får skratta så man glömmer allt skit runt om, kan jag då få någon att må lite bättre med mina 15s klipp så är det ju guld värt.

– Är du lika skämtsam till vardags på jobbet, i hemmet med tjejen och i största allmänhet som du framstår i dina videos?

På jobbet och i största allmänhet är jag det. Träffar nytt folk nästan varje dag på jobbet och det hjälper att få bra kontakt med kunder m.m. Det är la hemma när jag slappnar av lite som jag kan bli lite tråkigare.

– Elektriker må vara ett spänningsfyllt jobb men är stand-up komik på heltid en rimlig målsättning?

Det är sjukt svårt att slå igenom som stand-up komiker samt att standupscenen inte är så stor i Sverige men jobba med komik vill jag verkligen göra. Skriva, agera, producera, regissera, allt som har något med humor att göra kan jag tänka mig.

– Har man en fördel som Göteborgare i branschen?

Göteborg. Staden i mitt hjärta. Ordvitsarnas Mecka. Något jag tycker om med Göteborg är att staden känns prestigelös, man kan vara sig själv.

När jag var uppe i stlhm så sa dom att det var en fördel. Men själv tycker jag att vi redan har pressen på oss med tanke på dialekten. De flesta som hör att man är från gbg förväntar sig att man skall vara rolig. Det är ju tur att jag är det då hehe.

– SM i ordvitsar borde du vara som klippt och skuren för, något du planerat att ställa upp i?

HAHA. Det vet man aldrig!


Ta del av Tommy Lyx glädjespridande verk
Instagram & Facebook: ImagineTommy

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.