22

Alla kan inte vara Brad Pitt och födas med perfekta magmuskler. Tyvärr. Men vi dödliga gör så gott vi kan för att få en skymt av dessa magrutor, men många tränar fel. Låt oss slå hål på några myter som du förmodligen inte visste om.

Antal rutor = antal muskler
Rectus abdominis – det är muskeln som är uppdelad i rutor med horisontella och vertikala senor. Mängden och formen av rutorna bestäms genetiskt, att ändra på detta är nästintill omöjligt.

Många reps = perfekt abs
I själva verket är det inte sant. Om du gör många reps, och sedan minskar andelen kroppsfett, kommer du bara se en platt mage. För att du ska få rutor behöver du arbeta med ytterligare vikt och utföra 8-12 reps, abs är precis som andra muskler om du vill ha volym.

Daglig träning = väldefinierade magmuskler
Magmusklerna är samma som alla andra muskler. De behöver också tid för att återhämta sig. Du måste träna magmusklerna intensivt 3 gånger i veckan.

Crunches = bästa övning för abs
Absolut, men för buken finns det en enorm uppsjö med övningar. Du måste välja de som är rätt för dig, där du känner att det tar bra på utvalda muskeln. Glöm inte att alla övningar ska utföras med perfekt teknik.

Uthållighet = väldefinierade magmuskler
Du bör komma ihåg att vid buken finns överflödigt fett som gör att du inte kan se rutorna. Men endast styrketräning räcker inte. Fett avlägsnas genom diet och konditionsträning.

Sidecrunch = väldefinierade magmuskler
Egentligen är sidecrunch inte den bästa övningen för magmusklerna. Denna rörelse omfattar i första hand obliques-muskeln, stärker och förbättrar dem. Det ger i sin tur lite, men ändå större midjemått. Är du säker på att dina planer inkluderar detta?

Många reps + daglig träning = väldefinierade magmuskler
En gång för alla, punktförbränningen existerar inte. För att få 6-pack behöver du hålla en strikt diet och träna cardio varje dag (löpning, promenader, cykling). Successivt kommer kroppsfettet försvinna (det tar sin goda tid). När kroppsfettet är runt 10%, kommer du kunna se dina magmuskler, men om du vill titta på dem i ett avslappnat tillstånd, måste du träna hårdare, och minska mängden kroppsfett till runt 6%.

Att få de perfekta magmusklerna tar tid och det viktigaste är att hålla en strikt diet och alltid ligga på ett underskott av kalorier. Du behöver en oerhört stark vilja och uthållighet för att få resultat, men i slutändan är det värt det när du har den perfekta tvättbrädan. Fuck Brad Pitt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.