spe (kopia)

Att betta på sport är både roligt och spännande, men i slutändan handlar det egentligen bara om en sak. När man spelar på oddset vill man såklart vinna. Och att vinna är ibland inte så enkelt som man kan tro. Vi har alla satsat på en solklar fotbollsmatch för att i all besvikelse förlora. Här kommer ett par generella tips om hur du maximerar dina vinster när du ska betta på nätet.

Bankroll management och units

klDet absolut viktigaste med betting är att ha koll på sin spelkassa, så låt oss gå in på detaljerna angående ”bankroll management”. Att ha koll på sin spelkassa kallas även för ”bankroll management” och är nyckeln till framgång inom betting.

Innan du börjar spela måste du sätta upp en budget för hur du ska placera dina insatser. Om man inte är familjär med betting kanske vi ska börja med att förklara insatserna. Storleken på dina satsningar kallas för units, och man brukar satsa mellan 1-5 units.

Så det första vi måste göra är att ta reda på hur mycket en unit är värd. Detta gör man genom att ta sin totala spelkassa, dela den med 100, för att få fram vad 1% av din spelkassa är. Denna procentenhet är alltså så mycket en av dina units är värda.

Hur använder vi våra units?

Att placera sina insatser i antal units kan i början kännas lite konstigt. I ärlighetens namn är det mycket enklare att hålla kolla på sina insatser om man använder sig av units. En av reglerna när man använder sig av bankroll management är att aldrig satsa mer än 5% av din totala spelkassa, det vill säga 5 units. Generellt sätt satsar man aldrig så mycket eftersom risken att tappa kontrollen över sin spelkassa är mycket större. Fem units satsar man endast om man har insidetips om en spelare, eller om man är bombsäker på att satsningen kommer gå med vinst.

En normal insats på ett 2.00 odds brukar ligga på runt 2-3 units. Dock kan man inte bara använda sig av sannolikheten genom att titta på oddset. Ibland kan spelbolagen sätta fel odds på ett utfall bara för att fler spelare ska bli lockade att satsa på detta utfall. Låt oss ponera att en av dina satsningar har ett högt odds och du ändå väljer att lägga dina pengar på detta spel, kanske du har fått ett insidertips eller har värdefull information om någon spelare, då bör du inte satsa mer än 1 unit, absolut högst två.

Vare sig man är proffs eller amatör bör man alltid använda sig av units, och aldrig avvika från sin budget. Om vi kollar på hur proffsen inom betting satsar kan man enkelt se att de nästan aldrig satsar mer än 4 units. De satsar även på relativt låga odds, så pass låga odds att en amatörspelare inte ens skulle fundera på att spela på matchen då det skulle ge för dålig utdelning. En annan sak som bettingproffs är duktiga på är att hitta bäst odds. Alltså att hitta felsatta odds till vår fördel.

Nu när vi har koll på vår bankrulle och på våra insatser (units) är det dags att kika på andra strategier som gör dig framgångsrik inom betting, Speltips.

caSpeltips och rekar

Ett speltips eller rek som det så fint kallas innebär att någon har analyserat en specifik match och förutspått utfallet. Analysen innefattar alltid lagets nuvarande form såväl som tidigare form. Formen på alla spelare, om laget har någon spelare som är skadad och inte kommer vara med i matchen. En annan sak man även tittar på är tidigare möte samt resultatet på senast spelade matcher.

Dessa faktorer använder man sig mest av när man bettar på 1×2. Djungeln av marknader och alternativ när man bettar på till exempel fotboll är oändlig. Man kan satsa på att en specifik spelare får rött kort, man kan satsa på antal hörnor till hemmalaget/bortalaget eller totalt antar hörnor i matchen. Kan man förutspå dessa utfall kan det även generera en riktigt bra vinst eftersom oddset på dessa utfall, med tanke på att de är så svåra att förutspå, oftast är extremt höga.

Ett av de vanligaste utfallen man satsar på är över eller under 2.5 mål. Då kan man fråga sig vart denna siffra kom från? En sak som är säker är att den inte är tagen ur luften. Jo, såhär är det, om man tar alla matcher som spelats och drar genomsnittet på antal mål gjorda blir detta just 2.5. Att satsa på över eller under 2.5 mål är ett bra sätt att börja som nybörjare i bettingvärlden. Skulle man vilja gå djupare in på ämnet kan man ta sig en titt på denna artikel , där förklaras mätningen om hur bra en fotbollsspelare är. Vilken man även kan applicera i sin analys av de olika spelarnas nuvarande form.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.