rit

Vi lever i en tid då nästan allt är möjligt. I alla fall när vi pratar om arkitektyrket. Ständigt mer avancerade material, tekniker och smart design möjliggör konstruktioner som arkitekter för år sedan bara kunde drömma om. Som arkitekt kan man hitta lösningar för nästan varje vision. Något som fångade oss i senaste byggplaner vi skådat är det genomtänkta entréerna och ingångarna som fortsätter överraska. Vi har dykt djupare ner i detta område, för att låta oss fascineras av dessa moderna smarta konstverk.

Det första intrycket. Det är något som man aldrig kan uppleva två gånger. Det kan inte heller underskattas. Det första intrycket sätter tonen för resten av vad man upplever härnäst och avgör även bara på några sekunder vad du tycker om personen eller platsen i fråga. När det gäller mästerverk i form av byggnader, så får man ett första intryck av byggnadens interiör samma ögonblick man möter entrén. Precis som vid alla andra skickligt utförda designer och arkitektoniska konstruktioner, så ska allt i byggnaden hänga samman för att förstärka varje element till den stora helheten. Detaljer kan inte underskattas.

Ståtliga hotell och välkomnande sjukhus

Kliv in på hotellet med en mäktig känsla eller kom in på sjukhuset och känn en trygg miljö. Dessa upplevelser skapas inte med någon magi. Det bygger på väl genomtänkt och medveten design. Denna del av byggnaden är en knutpunkt oavsett vilket syfte det fyller. Entrédörrar i modernare utformning hittar man främst på flygplatser, köpcenter, datacenter, hos detaljhandlare och i kontorsbyggnader. Dessa kan även bli avgörande delar på både sjukhus och flygplatser som har prognoser med ökade besök och folkmängd. Flödet av människor vid entréer är helt avgörande för användarupplevelsen och valet av entrédörr eller grind är ett långsiktigt val man måste ta.

Upptäck din arkitektoniska vision

Även fast man i en drömvärld skulle vilja göra projekt i sin vildaste fantasi, så finns det många praktiska saker att tillgodose. Säkerhet, kvalitet och praktiska egenskaper. Exempelvis så ska entréer och ingångar till byggnader uppleva säkerhetskrav för in- och utpasserande. Ibland krävs en teknologi som möjliggör en begränsning av icke behöriga, en annan gång måste flödet av människor hållas i sin ordning och även räknas. Genom att kunna göra exakt din lösning personlig i en kombination av dessa, så får du friare händer än någonsin. Du kan numera utforma en lösning som möter färg, form, funktion och belysning i en snygg lösning.

Håll säkerheten på plats

Med högteknologiska och innovativa lösningar för entréer så kan man även bevara den bästa säkerheten trots övriga funktioner. För att nämna ett utbud kan lösningar som kortläsare, keypads, biljettläsare och biometriska system tillämpas för att integrera det bästa sättet för din kund. En annan säkerhetsfaktor som är nödvändig i många sammanhang är antalet personer som kan passera en entré dagligen och hålla räkning på hur många personer som befinner sig i byggnaden. Dessa lösningar ger dig möjlighet att se vilka som befinner sig inne i byggnaden eller på respektive område. Det säkerställs att endast behöriga personer kan passera. Varje in- och utpassering kan loggas i smarta system och möjliggör digitala personalliggare. Dörrar, grindar och portar måste tillåta människor att passera snabbt och enkelt utan att uppehålla dem. Med dagens högkvalitativa utbud undviker man dessutom frekvent service som upplevs störande i besökares vardag.

Olika lösningar

Planer på ett ståtligt konferenshus, klassiskt sjukhus eller kontorskomplex? Varje sak med olika syften har sina specifika krav. Du kan välja bland en mängd olika sätt att markera din entré och samtidigt göra ett snyggt intryck: 

  • Karuselldörrar
  • Speedgates
  • Rotationsgrindar
  • Säkerhetskaruseller & -slussar
  • Vändkors
  • Entrégrindar

Europeisk kvalitet och design

Valen är stora. Både i mängd och faktiska storlek. Om du är på jakt efter din pusselbit i entrén, som skall passa just din vision, kan Boon Edam vara värt att kika på. Med en erfarenhet på runt 140 år av högkvalitativa ingenjörer på vägen, så kan de erbjuda dig produkter av bästa kvalitet. Förutom att de möter dina starkaste krav, så kommer du även snart se att du hittar något precis i din smak. Fördelen med denna leverantör kan vara deras produktion över hela världen, för att minska transportsträckor, men garantera samma kvalitet världen över. Bra för världen och innovativt på en och samma gång!

Sist men inte minst – klimatet!

Tekniken utvecklas i takt med miljötänket – äntligen! De flesta känner till de vanligaste knepen för att spara energi i hushållet. Enkla små vanor som att släcka en lampa som inte behövs eller koppla ut en laddare som inte används gör skillnad. Men framför allt är det viktigt att täta sina fönster och ta vara på värme och energi som redan finns. Precis samma princip gäller vid stora byggnader. Karuselldörrar är ett av de enklaste sätten att inte låta värme smita ut i vinterkylan under de kalla månaderna på året. Vid entréer där det är ett stort flöde av människor är det nästan omöjligt att undvika detta med klassiska dörrar som ständigt är öppna medan människor passerar in och ut. Med hjälp av karuselldörrar får luften inomhus aldrig chansen att dra ut. Klimatsmart om något! Vi kan snart hoppas på fönster av glas av solceller som standardval och ha byggnader vi bara kunde drömma om för några år sedan!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.