1

Jireel lavia Pereira är den unga rapparen från Stockholm som på kort tid blev ett namn på allas läppar och spås att bli ett av landets mest lovande hiphop-artister.

Nu är han en del av Nikes kampanj Just Do It Sunday Challenge vilket innebär att Jireel kommer att springa 5 kilometer med NRC-appen (Nike Running Club) för att visa på hur träningen underlättar hans liv som artist.

BAWS tog ett snack med Jireel.

3Du släppte en EP tidigt i våras, hur länge var du på turné i samband med det?

Jag har varit på turné sedan april, då började Jettad vår-turnén och då har jag varit ute och spelat varje vecka. Den 25 juni drar Jettad sommarturnén igång och första stoppet är Roskildefestivalen. Sommarturnén håller på till september, sen tar jag nog en paus.

Hur viktigt är det för dig med rutiner när du turnerar? Vilka rutiner prioriterar du i så fall?

Det är viktigt att se till att man tränar och äter rätt för att kunna klara sig igenom turnén. Eftersom jag är ute och spelar så ofta blir det att jag tränar på hotellets gym. Jag brukar oftast köra någon timme innan gig. Då är energin på topp!

Är det svårt att hitta en balans mellan din träning och din karriär?

Det kan vara svårt att hitta balans eftersom man måste skaffa sig tid för att träna medan man åker runt och turnerar. Men om man verkligen vill så kan man alltid. Vissa hotell har gym, andra inte. Samma med maten, det kan vara svårt att hitta bra mat när man är ute och kör med turnébussen. Det finns liksom bara Max, McDonalds eller 7/11 längs motorvägen. 

Hur ser din träningsrutin ut?

Jag gymmar ungefär 3 gånger i veckan. Sen blir ju varje spelning ett träningspass på 60 minuter. Sätter man ihop det så kan man säga att jag kör ca 6 gånger i veckan. 

Vilken träning föredrar du?

Jag föredrar att gymma och att löpa.

Vad är det främsta du får ut av att löpa?

Det är bra för konditionen och hjälper mig väldigt mycket när jag står scen. För att kunna uppträda i ungefär 1 timme så måste man ha bra kondition. Jag känner verkligen skillnaden från när jag stått på scen utan att ha tränat. Man blir trött mycket snabbare. För att leverera 100 % så måste konditionen vara på topp. 

2

Vart hittar du inspiration och motivation till din löpning?

På en löparbana, med hörlurar, musik och Nike Air Zoom Pegasus 34 skor! 

Skulle du påstå att det finns en koppling mellan kreativitet och träning? Ger det ena mer utlopp för det andra?

Jag tror att det finns en koppling mellan kreativitet och träning, för träning stärker minnet och ökar koncentrationsförmågan. Det blir enklare att skriva texter eller komma på andra kreativa saker som har med min musik att göra. 

Vad för slags musik lyssnar du på när du tränar?

Jag lyssnar mycket på hiphop musik när jag tränar, för jag får min motivation av det.

Hur kopplar du av?

Jag kopplar av när jag sover, eller tittar på en serie. Men just nu känns det som att jag knappt har tid att koppla av. 

Just try and stop me. 5k. JUST DO IT. SUNDAY. @nikerunning #JDISUNDAY #NIKERUNNING #TEAMNIKE

A post shared by Jireel Lavia (@jireellavia) on

Namn: Jireel lavia Pereira
Ålder: 17 år
Familj: Mamma, Pappa, syskon
Bor: Stockholm 

Klicka här för mer information om Just Do It Sunday Challange med Nike!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.