snushi

Idag lanseras Swedish Match årgångssnus General Kardus 2017. Ett lyxigt lössnus som smakar bättre än allt du snusat tidigare. Vi säger inte att General Kardus förändrar världen, men vi säger att det är betydligt roligare att köra en Ferrari än en Skoda…

Årets upplaga av General Kardus lanseras lite senare än vanligt, då General Kardus 2017 innehåller en kombination av ingredienser och tobak som Swedish Match tidigare inte har jobbat med. I år innehåller General Kardus 2017, 100 gram exklusivt skuret lössnus av tobak från Spanien, Filippinerna och Indien, och är smaksatt med den klassiska spritdrycken: gin.

Smaken är framtagen i samarbete med destilleriet Hernö Gin, en internationellt prisbelönt ginproducent. Snuset släpps i en upplaga om 1500 3D-printade förpackningar designade av Teenage Engineering som är specialiserade på industriell design. General Kardus 2017 är ett snus som utmanar normen för hur lössnus ska vara i smak, upplevelse och form.

General Kardus 2017 är framtagen i samarbete med Hernö Gin, Sveriges enda renodlade gindestilleri, och dess Master distiller Jon Hillgren som tillsammans med Swedish Match Master blender, Lars Öberg har satt smakriktningen för General Kardus 2017 som givetvis innehåller, Hernö Gin.

– General Kardus 2017 har varit ett riktigt roligt samarbete, speciellt eftersom Hernö Gin delar Swedish Match tankar om kvalitet och känsla för utmanade koncept. Hernö Gin förstärker verkligen tonen av enbär och citrus i kardusen på ett mycket trevligt sätt, och General Kardus 2017 i kombination med en cocktail baserad på Hernö blir en svårslagen kombination, säger Jon Hillgren, VD och Master distiller på Hernö Gin.

För första gången är General Kardus förpackning – eller kardus – 3D-printad. Stockholmsbaserade industridesignbyrån Teenage Engineering och deras Head of Mechanical Engineering, Thomas Howard står för framtagningen av den innovativa designen. General Kardus 2017 tillverkas endast i en exklusiv upplaga om 1500 förpackningar som genom design, material och 3D-printning framhäver kardusens råa och moderna form.

Tobaken i General Kardus 2017 är noga utvald av Swedish Match Master blender Lars Öberg och kommer ifrån Indien, Filippinerna och Spanien. Smakerna för General Kardus 2017 är lättare än sina föregångare, och smakupplevelsen för tankarna till ljusa, örtiga och citrusstinna smaknyanser.

– Tobaken i General Kardus 2017, är av den högsta kvalitet som gick att lägga vantarna på under 2016. Jag har själv på kartongnivå, noga valt ut all tobak som finns i alla 1500 förpackningar. Detta för att vara helt säker på att årets tobaksblandning har felfri mörk och kryddig tobakskaraktär, med inslag av torkad frukt, choklad och eneträ, samt aningen enbär och citrus. Precis som sina föregångare är General Kardus 2017 skuren i 0,72 mm strimlor enligt single cut-metoden, vilket ger en helt annan typ av smakupplevelse och känsla under läppen än malt lössnus. Målet med årets upplaga är att överraska och utmana Sveriges snuskonnässörer genom en modern tolkning av hur ett vanligtvis traditionellt lössnus kan smaka, säger Lars Öberg, Master blender på Swedish Match.

General Kardus 2017 kommer enbart finnas till försäljning i Swedish Match egna butiker  i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre. Priset för detta munguld ligger på 699 kr.

BAWS SÄGER: Grym design på förpackningen, himmelsk smak på snuset och en livsglädje som ökar avsevärt i samma sekund som man lägger snuset under läppen. 699 kr för den här upplevelsen är i underkant. Men det gör att vi kan köpa 2 förpackningar med gott samvete. Win-Win. 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.